Северна Корея е тествала нова хиперзвукова ракета с твърдо гориво

Изпитание е заклеймено от САЩ, Южна Корея и Япония
15 яну 2024 10:04, Елка Василева
49
Северна Корея е тествала нова хиперзвукова ракета с твърдо гориво
Снимка: БГНЕС

Северна Корея обяви официално, че е тествала вчера нова хиперзвукова ракета на твърдо гориво със среден обсег, предаде Ройтерс, като се позова на съобщение на държавната агенция КЦТА от днес.

Още по темата
Ройтерс посочва, че това изпитание е било заклеймено от САЩ, Южна Корея и Япония.

Изстрелването е имало за цел да тества надеждността на нови многостепенни двигатели с твърдо гориво с висока тяга и хиперзвукова управляема бойна глава със среден обсег, отбелязва КЦТА, като допълва, че изпитанието не е представлявало заплаха за съседните страни.

От южнокорейската армия заявиха, че вчерашното изстрелване е било от района на столицата на КНДР Пхенян в 14:55 ч. местно време (7:55 бълг. вр.) и че ракетата е прелетяла около 1000 километра от източното крайбрежие на Северна Корея навътре в морето.

Ройтерс припомня, че от Пхенян са обявявали тестове на своите нови двигатели на твърдо гориво за балистични ракети със среден обсег на 11 и 14 ноември миналата година.  
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
1
 
0
 
! Отговори
Стан преди 3 месеца
До 45. Дебелия сега е приятел на бункера. А утре?
43
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Хехехе.. сентаджийте, сега започнахте ли да стопляте, че седелката беше не какво дебелият ким ще даде на Русия, а какво Русия ще даде на дебелия ким? Сателити, хиперзвукови ракети.. интересно, какво ли ще е следващото.. водородна бомба?.. ядрени подводници?.. какво ли друго е дал Путин на дебелия за да дразни краварите и колониите им?
42
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
На гол корем---ЧИФТЕ ПИЩОВИ!
41
2
 
5
 
! Отговори
Грета Тунберг преди 3 месеца
Спрете твърдите горива! Занапред севернокорейските ракети за гориво да използват зелена енергия, придобита от възобновяеми енергийни източници!
40
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 41от ЮАР и за това сега нямат такива ракети пък совалките им падаха като зрели круши,щото са големите "създатели" е единственото,което се вижда е ,че успяват да създадат тролей дето да ги пробутват
39
6
 
1
 
! Отговори
от ЮАР преди 3 месеца
До А-1-Сега за хиперзвука. Щатите през 1966 създават самолета Х-15. Пилотиран. Достига скорост 6 Мах. Досега, това е единственият хиперзвуков летателен апарат пилотиран от човек. Човекът се приземява успешно. Също единствените, все още експериментални, но истински хиперзвукови ракети с правотоков атмосферно-дишащ двигател са Американски. Преди 15 години стигаха 10 Мах-а. Вашите Кинжали не са хиперзвукови. Те се изстрелват от самолет при 3 Мах, самата ракета прави 3 Мах и оттам 6 Мах.
38
8
 
4
 
! Отговори
Стан преди 3 месеца
И тия ядат ракети. Друго си е да имаш приоритети в живота
37
3
 
2
 
! Отговори
:)))) преди 3 месеца
*** дасе чете при мати.
36
7
 
5
 
! Отговори
:))))) преди 3 месеца
Тия *** да вземат да сеят ориз да не умрат от глад, а не да ди играят с пиратки, че вече и гаргите не плашат.
35
11
 
5
 
! Отговори
от ЮАР преди 3 месеца
А това, което робите създават е нескопосано копие на Западните оригинали. Всичко, което до днес се знае в ядрената област е разработено в Америка между 1940 и 1960. Реакторите за добив на Плутоний, обогатяването на Уран, самите бомби (ураниева и плутониева, водородна и пр.), отделно свръхзуковите полети, голяма част от ракетните технологии (да не се забравя, че най-мощните ракети и ракетни двигатели са Американски (Сатурн5 е 3600 тона)), совалките и пр. Конкорд-ТУ144 все едно сравняваш ГФР-ГДР.
34
2
 
7
 
! Отговори
До анонимен 7 преди 3 месеца
Много добре си го използват дори. В противен случай и двете държави нямаше да съществуват вече, а щяха да бъдат в руини. Това се нарича да произвеждаш оръжие за защита, а не да обявяваш, че нападаш страна за да се защитаваш... На 8000 километра от границите си.
33
7
 
3
 
! Отговори
от ЮАР преди 3 месеца
... продължение... В същото време НКВД и после КГБ, чрез шпионската си мрежа доставя чертежи и информация за атомно оръжие, ракети, самолети и пр. главно от Щатите и Англия и тази информация се подава на Съветските учени и конструктори. През 50-те години условията за живот на тия хора са рязко подобрени, даже са по-добри от тези на обикновените хора, но остават ЗАТВОРНИЦИ. Дори след реабилитация, са в ЗАТВОРЕНИ градове, без право да ги напускат. Ето така, дори умните хора се превръщат в РОБИ.
32
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До като Ким тества ракети, братската американска армия тества нов модел памперси , като противодействие .
31
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 29 Пожелавам ти да прекараш остатъка от живота си в тоя прекрасен град Пхенян в който явно си влюбен.
30
5
 
2
 
! Отговори
от ЮАР преди 3 месеца
До Анонимен-18Питаш, как гладни хора мислят, проектират, строят. Ами благодарение на Челният Съветски Опит. Туполев, Корольов, създателите на съветските оръдия, танкове и пр. и те са създавали и мислили. Всички тях ги затварят в ГУЛАГ като врагове на народа. Работят с кирки и лопати или на лесоповал известно време. После ги преместват в затворнически конструкторски бюра. Тия хора са спали в спални помещения с триетажни нарове, дават им по-прилична разкладка и условия за работа ... виж продълже
29
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Комунорашистите маскирани като русофили убеждават слепите и глухите колко е хубаво в КНДР и РФ.
28
4
 
4
 
! Отговори
от ЮАР преди 3 месеца
До Анонимен-22- Не всичко е магазини, смисълът на живота не е в материалното, да бе да, знаем ги тия. Колко достоен бил Корейският народ, значи важното е да има ракети, а това вече са го изгладували две поколения, сега трето. Що не идете да питате обикновените хора дали го искат това. Ако се отворят границите, няма да останат северно Корейци там. А си се обадил, а са те прибрали в лагер. Купичка ориз и зелева чорба цял живот и рецитиране на великия вожд. Това е КРИМИНАЛНА, ПРЕСТЪПНА държава!
27
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
3254362, влязох в ютуб и видях клипове от Пхенян, даже летях на мотоделтаплан над Пхенян. Страхотна планировка, многоетажни жилища, прави широки улици, пълноводна река, много мостове, паркове, спортни площадки и зали, кина, театри и концертни зали, развит обществен транспорт, метро, но малко на брой автомобили, липса на задръствания по улиците. Няма много разхождащи се хора - повечето работят, не се шляят безцелно. Изглеждат жизнени, енергични. Липсват затлъстяли, с иключение на Шиши.
26
2
 
5
 
! Отговори
Лагрестин преди 3 месеца
Дори македонците излязоха по-достойни от българите,които за пари и едно потупване по рамото се готови да коленичат пред всеки нов световен господар.
25
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
трий трий, вие в КНДР така правите....