Студове до -14 градуса сковаха Великобритания

Има затворени училища заради мразовитите условия и обилния сняг
17 яну 2024 13:31, Елка Василева
16
Студове до -14 градуса сковаха Великобритания
Снимка: архив, БГНЕС

В Обединеното кралство температурите паднаха до -14C през нощта, докато вълните от арктически въздух продължават да нахлуват. Заради тежките условия са затворени училища, предаде кореспондентът на БНР.

Във вторник срещу сряда беше най-студената януарска нощ от 2019 година, съобщи метеорологичната служба. Мразовитите условия и обилните снеговалежи принудиха училища да затворят врати в Шотландия и Северна Англия във вторник на фона на жълт предупредителен код за поледици и сняг във всичките четири нации на Обединеното кралство.

Синоптиците казват, че в сряда вечер може да бъде измерена най-ниската януарска температура от 14 години насам. До края на петък пък се очаква покривка от 40 см сняг по високите места в Северозападна Шотландия, тъй като зимата там е в пълен ход.

По принцип в северната част на Острова се очаква смесица от валежи от сняг, суграшица и дъжд, въпреки че ще има и малко слънце. Експертите предупреждават за коварни поледици по пътищата. Най-ниската зимна температура, измерена досега, е минус 22,3 градуса през 2010 година в Алтнахара в шотландските планини.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Сунак ще им осигури руска газ от Индия.:))
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Това е нетипично за Англия, ледена епоха им е спретната, природата не се шегува, промяна на климата, а да видят как е Бг.
9
1
 
4
 
! Отговори
Никой преди 3 месеца
При минус 15 в продължение на седмица. Ще фалират. От всякаде......
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"чули-недочули, вземете малко прочетете за какво иде реч и че глобалното затопляне не се мери само през един ден в годината" - Това не е един ден в година, това е вече седмица и според прогнозата, ще има още една таква и ще е по-студена. И не е само в Германия, а е в половин Европа, као и при нас падаше по -8 сутринта. В САЩ, да не говорим - в северните, че и средните им щати, в мометна има арктически студове цяла седмица. Ама предполагам е "една дупка" за "случаен ден", според тебе?
7
3
 
1
 
! Отговори
ьаьааьаь преди 3 месеца
Това е новото оръжие на Путин. Наречено 'Сибирския Секач' Времето може да се контролира от няколко Руски сателита. За нула време може да свалят температурата в дадена точка до -80 -100 градуса.
6
0
 
3
 
! Отговори
Aнонимен преди 3 месеца
-17 това студ ли е?
5
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
чули-недочули, вземете малко прочетете за какво иде реч и че глобалното затопляне не се мери само през един ден в годината, а е средна годишна температура на планетата, не в някаква дупка английска конкретно, пък тогава може и да започне да ви светка нещо, освен ако тотално не сте го изпържили централното устройство от много гледане в телефона и селфита в кенефите...
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тия училища нямат ли отопление та ги затварят при -14 (нощни) температури!?
3
3
 
5
 
! Отговори
Туй преди 3 месеца
Е най-малкото, което ще получат от Путин.
2
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тия сега вече изпукаха като въшки.
1
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Не забравяйте. 2023-а, щеше да е най-студента гона, спрямо всяка следваща ... 2024-а, е вече по-студена, а е само 17-ти януари.