Шефът на "Фронтекс" не е съгласен със защитата на външните граници на ЕС

Нищо не може да спре хората да пресекат границите
20 яну 2024 17:00, Стела Стоянова
63
Шефът на "Фронтекс"  не е съгласен със защитата на външните граници на ЕС
Снимка БГНЕС, архив

Изпълнителният директор на европейската агенция за гранична и брегова охрана "Фронтекс" Ханс Лейтенс изрази несъгласието си с усилията за по-добра защита на външните граници на ЕС, съобщи германското издание "Велт", цитирано от БТА.

"Нищо не може да спре хората да пресекат границата, нито стена, нито ограда, нито море, нито река", заяви Ханс Лейтенс и обясни, че притокът на хора към ЕС може да бъде само забавен и по-добре контролиран.

Лейтенс се застъпи за процедури за предоставяне на убежище директно на външната граница, бързо депортиране на отхвърлените кандидати за убежище и споразумения с трети страни, които включват съвместни разследвания на мрежи за контрабанда на хора.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още по темата: границаФронтекс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
3
 
! Отговори
Мда преди 3 месеца
Границата се пази с кръв, собствена и на враговете настъпващи към нея! Какъв шеф на организация за ппазването на границите може да бъде тоя??? То е все едно шефа на полицията да каже, че не може да се бори престъпността, примерно! Ами който не може-да се маха!
55
0
 
12
 
! Отговори
Някой преди 3 месеца
Може да се спрат нелегалните мигранти,ако се охранява така както преди 1989 година.
54
0
 
11
 
! Отговори
Те ако имаха преди 3 месеца
Работеща защита ЕС нямаше да стане такъв ба...дак от бушмени и ква ли не ***,които е редно да се екстрадират,а не да останат на наша издръжка!ТАКА,ЧЕ САМО ПРАХ В ОЧИТЕ НА ХОРАТА НИЩО НЕ ПРАВИТЕ ЕВРОП....ЛИ!!!
53
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Нищо не може да спре хората да пресекат границите?!? Тоя явно не е виждал противопехотни мини... хахаха.
52
2
 
15
 
! Отговори
Славянин преди 3 месеца
В т. н. Запад, имат някаква неразбираема за мен фиксация към *** и цветнокожи. В същото време, няма една т. н. "западна" страна, в която да уважават славяните повече от *** и цветнокожите. Напреженията, натрупващи се в обществата, се освобождават само с кръвопролития. Друг начин не е имало, няма и да има.
51
1
 
21
 
! Отговори
Дискотека преди 3 месеца
Дискотека на браздата - картечаря е заредил нов диск в картечницата и чака желаещи да танцуват. Много лесно ще ги спрем ама няма желание. Не било хуманно.. да се спират бежанците..уникум. Нарушава закона пресичайки нелегално държавната граница и от теб св иска да го гледаш като писано яйце.. сбъркана работа
50
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Някои хора не са били наясно със задачите на Фронтекс, функциите и начина на изпълнение. Очевиден пропуск на правителството. Ясно се казва: центрове за мигранти по външните граници. Споразумения с държавите, които биха ги приели и отговорност за обратно репатриране.
49
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Приехме всички бежанци от Турция и Гърция да остават в България. Колко са тея бежанци?
48
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
За кои външни граници става въпрос като те са северни,южни,източни,западни,континентални и извън континентални за Европа от бивши и настоящи колонии.Сигурно си е мислил за опазване на северните граници на ЕС по представения от него вариант за изпълнение,ако имигрантите изберат северните ширини като по евтино пропътуване и по безпроблемно прехвърляне за пряка дестинация отколкото южните,източни,западни граници с множеството разходи и задържане с преминавания и възможностите на организацията им.
47
1
 
26
 
! Отговори
РБ преди 3 месеца
Българите не могат да пътуват свободно ,но талибаните влизат в ЕС без документи???
46
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Съдейки по казаното от него, това е каналджийска агенция, и няма нищо общо с гранична охрана. Явно в Брюксел се мислят за много хитри с тези подвеждащи описания за органите си.
45
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Мирише на агент на Сорос
44
0
 
24
 
! Отговори
Някой преди 3 месеца
Има начин и България го е правила. Този говори глупости.
43
1
 
17
 
! Отговори
Уволнение на този преди 3 месеца
Критиноид и вън фалшивия Фронтекс от България.Този е купен от ислямски фундаменталисти-антиевропейци.Да ходи да ближе на Агент Ерика чатала.
42
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Може може, едно време по комунизма как никой не смееше да допари до границата. Имаше въоръжени отряди и се стреляше на месо. Ако се дейтва и сега със същите методи ще секнат желаещите. В противен случай само ще се увеличават.
41
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До МОЖЕ, МОЖЕ Как ще иска, като годишно се разпределят и превъртат милиарди евро по програми, свързани с мигранти.
40
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ордите варвари лесно могат да бъда спряни, но за целта са нужни мъже, а не меки китки като Ханс Лейтенс! Пуска се заповед за стрелба на месо и след няколко дни проблема е решен.
39
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Айде бе, наистина ли нищо? Ама ако почне да се стреля по границата дали няма да спрат? Айде пък да пробваме и да видим??
38
0
 
20
 
! Отговори
МОЖЕ, МОЖЕ преди 3 месеца
"Нищо не може да спре хората да пресекат границата, нито стена, нито ограда, нито море, нито река", заяви Ханс Лейтенс. ПРЕДИ 1989 И ПИЛЕ НЕ МОЖЕШЕ ДА ПРЕфРЪКНЕ ПРЕЗ ЮЖНАТА НИ ГРАНИЦА (без никакви камери, дронове, лазери, техника). За съжаление и тогава не беше добре - просто по всичко което се движеше се стреляше, жестоко е. Но една бетонна ограда с добра охрана (+ техника за ранна сигнализация) ЩЕ РЕШИ според мен ПРОБЛЕМА. Но някой в ЕС не иска да спира да спира мигрантския поток.
37
0
 
16
 
! Отговори
Иванов преди 3 месеца
Може може да бъде спрян като се сложат табели по оградата на два три езика че се стреля на месо тогава ще видите че автоматично ще спрат опитите за преминаване