Северна Корея изстреля няколко управляеми ракети

Те са паднали в морето между Корейския полуостров и Китай
24 яну 2024 09:16, Елка Василева
13
Северна Корея изстреля няколко управляеми ракети
Снимка: архив, БГНЕС

Северна Корея изстреля днес няколко управляеми ракети към открито море, съобщи генералният щаб на южнокорейската армия, предаде ДПА.

Според съобщението на южнокорейските военни ракетите са били засечени тази сутрин, като са паднали в морето между Корейския полуостров и Китай.

Още по темата
Продължават да се анализират допълнителни подробности в сътрудничество със САЩ, се казва още в съобщението.

Северна Корея е подложена на международни санкции заради ядрените си оръжия и своята ракетна програма. За разлика от балистичните ракети тестовете на крилати ракети не са засегнати от забраната на ООН срещу страната. Тези оръжия обаче могат да се използват и за разполагане на ядрени бойни глави. За разлика от балистичните ракети управляемите ракети имат своя собствена постоянно действаща двигателна система.

През последните две години Северна Корея значително увеличи изпитанията на ракети и управляеми ракети, засилвайки реториката си срещу правителствата на Южна Корея и САЩ.

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун неведнъж е призовавал към засилена подготовка за война. САЩ и Южна Корея, които Северна Корея смята за свои основни врагове, разшириха военното си сътрудничество, включително организирането на съвместни военни учения.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
3
 
! Отговори
Тук преди 3 месеца
Много ме кефи тоя шишко,ама въобще не му пука ат тия Плачковци англосаксонците ,браво
11
2
 
5
 
! Отговори
така, де преди 3 месеца
Ким-чо ги прави луди! Ха-ха-ха!
10
0
 
5
 
! Отговори
Управляемите ракети преди 3 месеца
уважаеми дописници, няма как да разполагат ядрени бойни глави! Може би сте искали да кажете, че могат да бъдат носители на такива?
9
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Браво на корейчетата, да са живи и здрави още качествени снаряди да дават на руснаците че да им цъфнат всичките оръдия
8
0
 
6
 
! Отговори
Боби преди 3 месеца
Тия дето пишат и/или превеждат тези новини са ГОЛИ И БОСИ по отношение на ГЕОГРАФИЯ... "ракетите са били засечени тази сутрин, като са паднали в морето между Корейския полуостров и Китай." Креа и Китай са съседи на един континент имащи излаз на едно море!!!
7
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"А европейска и демократична България със свобода на словото няма дори ракети против градушка." Ама има нов голям брат, който дава от всичко по много - предимно от картон!
6
5
 
8
 
! Отговори
Те преди 3 месеца
Тези действия и на С. Корея и Иран са следствие на агресивната политика на САЩ и НАТО,ако нямаш силно оръжие идват унищожават страната ти ,ограбват я и я обричат на мизерия.
5
4
 
4
 
! Отговори
карачанаков преди 3 месеца
Добре де ами за Путин останали някоя?
4
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
На янките вече им трепери под лъжичката! Мислеха си, че Ким ще ги атакува с лесно-сваляеми балистични ракети, ама - дойде друг етап.... Остава да ги направят и хиперсвукови и о. Гуам отива под вода )))
3
1
 
4
 
! Отговори
ЧИЧО ТОШО преди 3 месеца
САМО НЕ РАЗБРАХ, КОГО ЗАПЛАШВА ???
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Браво,вече има еволюция в новините,довчера ни се поднасяше информация как Северна Корея изстреляла "снаряди"днес обаче става на въпрос за Ракети!
1
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А европейска и демократична България със свобода на словото няма дори ракети против градушка.