Българче към италиански съд: Смилете се над мама

Жената е задържана за търговия с наркотици
30 яну 2024 22:07, Стела Стоянова
14
Българче към италиански съд: Смилете се над мама
Снимка БГНЕС, архив

51-годишна българка беше осъдена на 5 години и 6 месеца затвор в Лугано, Швейцария, за притежание и търговия с близо 5 кг кокаин. Тя обаче няма да бъде експулсирана, съобщи Швейцарската телевизия и радио RSI. Жената е жителка на Муралто, кантон Тичино и живее в Швейцария от 30 години. Според обвинението тя е продавала дрогата в периода между ноември 2021 и май 2023 г., когато била арестувана.

Домът на българката бил като кръстопът за наркомани, които се снабдявали с дрога от нея. Без тяхно знание обаче следователите поставили наблизо камера, която снимала влизащите. Разпитаните след това не убедили властите с твърденията си, че „носели мляко на българката". В къщата й била намерена не само дрога, а и всичко необходимо за тегленето и продаването й. Тя продала 3,5 кг, а употребила за лична консумация близо 1,5 кг. кокаин.

В съдебната зала българката признала за извършеното, за което била обвинена и оказала сътрудничество на властите. Благодарение на това прокуратурата успяла да извърши важни арести и да задържи големи количества наркотици. Прокурорът Роберто Руджери заяви, че българката сътрудничела даже повече от очакванията. Предположенията са, че го е направила като единствен изход от ситуацията, в която се намирала, пише "24 часа".

Искането било за затвор от 6 години и 3 месеца плюс експулсиране. Защитата й обаче пледирала, че жената показала волята си да сътрудничи напълно с властите, поради което поискала затвор само от 3 години без експулсиране заради силните връзки с децата й, едното от които малолетно и учещо в Швейцария.

Българката имала и други случаи с дрога. През април 2022 г. била осъдена на 23 месеца условно за търговия с наркотици. Тогава съдиите повярвали на покаялата се българка. Сега жената отново демонстрирала желание да се поправи. На въпроса на съдията защо трябва отново да й дадат  шанс, при положение, че самата тя употребява кокаин и хероин и че се издържа, продавайки дрога, обвиняемата отвърнала, че се покайва искрено. Писмо до съда написал синът на българката с уверението, че ще помогне на майка си и че ще бъде близо до нея след излизането й от затвора. Той се ангажирал да й сътрудничи при намирането на работа след изтичане на присъдата.  Това убедило съдиите да не искат експулсирането й от Швейцария.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: наркотицисъдбългарка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
1
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 2 месеца
Че тя тая с по голем капацитет от Зеленски-1,5 кила е....и Коня!
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Да я пускат, те другарчетата и ще се погрижат повече да не прави така.
9
0
 
8
 
! Отговори
смилете се над мама преди 2 месеца
А когато мама продаваше наркотици, тя смили ли се над теб и над другите деца?По добре беше, детето да пледира да се съди майка му в България, тогава дори и да беше убила , щеше да бъде под домашен арест, защото нямаше кой на гледа децата...нашият съд е толкова човеколюбив....
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Тя продала 3,5 кг, а употребила за ЛИЧНА консумация близо 1,5 кг. кокаин.".......
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тази е пяла значи си е подписала и другата присъда!
6
3
 
23
 
! Отговори
Туркоциганин към съд преди 2 месеца
Смилете се над баба няма кой да носи матрял .!. Кило за вас кило за нас!
5
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ами ако беше тате? Мисирките пак ли щяха така да манипулират в полза на жените?
4
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И бхаратките го знаят кокоина.интересното е че един куп примерни швейцарци са изшмъркали десетки килограми от тоя прах.що така бе нал са много примерни ?
3
0
 
19
 
! Отговори
Тео преди 2 месеца
Ясно - малкия отрано е в далаверата. А тая не и завиждам - пропяла е. Може да получи кубинска вратовръзка, и то безплатно!
2
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Нерде италиански съд ....в Швейцария..Като преписвате - поне да е правилно
1
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Каква невероятна бхаратска драма драги зрители - яж салам народен а Минка яла пица с кристали :)))