Сеул: Северна Корея изстреля няколко крилати ракети

Изстрелването е на фона на повишеното напрежение в региона
30 яну 2024 07:50, Анисия Иванова
8
Сеул: Северна Корея изстреля няколко крилати ракети
Снимка: БГНЕС/EPA

Северна Корея изстреля няколко крилати ракети във водите край западното си крайбрежие, съобщиха военните от Сеул, като това е последният от поредицата оръжейни изпитания, извършени от Пхенян досега през тази година.

Южнокорейските военни "откриха няколко неизвестни крилати ракети, изстреляни в Западното море на Северна Корея около 07:00 ч. ( 22:00 ч. по Гринуич)" се казва в изявление на Обединения комитет на началник-щабовете на Сеул.

Изстрелванията последваха тестовете на 24 и 28 януари на това, което Северна Корея описа като нова крилата ракета, разработена за изстрелване от подводници.

На 14 януари Пхенян изпробва и нова ракета с междинен обсег с твърдо гориво, с което подчерта усилията си за усъвършенстване на набора си от оръжия, насочени към отдалечени американски цели в Тихия океан, включително военния център Гуам.

Изстрелването е на фона на повишеното напрежение в региона.




 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И южнокорейците влезнали в морето после и ги намерили. Защо някой измисля нови ракетни технологии, а не сложи един таймер в ракетата, да се самоунищожи след известно време, след предполагаемото за падане във водата.
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Оръжеен експерт от САЩ: "Следим отблизо развитието на оръжейните технологии на севернокрейците. Притеснителното е, че досега нямат неуспешен опит"!
4
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Имат всичко, пътища, ракети, коли, ориз, абе всичко им е наред. Само не мога да разбера, като е такъв рай там, защо не ги пускат обикновените хора да излизат извън границата, та да видят колко лошо и нещастно живеят другите хора по света!
3
4
 
1
 
! Отговори
Съвет преди 2 месеца
До Колю 2 Имат страхотни пътища поне в столицата. Даже има и светофари , но няма коли , освем тези на слънцето Ким.Докога Южна Корея ще търпи тези нещастници ? Да последват примера на Путин.Щом не ге харесват , война.
2
1
 
4
 
! Отговори
Колю преди 2 месеца
Чакай нали пътища нямат а ракети от къде ?
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Брей не бях чувал такава новина от тия