Двама тийнейджъри бяха осъдени на доживотен затвор

16-годишните убили жестоко транссексуална
3 фев 2024 08:47, Петър Бойчев
21
Двама тийнейджъри бяха осъдени на доживотен затвор
Снимка БГНЕС

Двама тийнейджъри на по 16 години бяха осъдени във Великобритания на доживотен затвор за убийството на младата транссексуална Бриана Гхей - едно престъпление, породило силни реакции в страната миналата година, предадоха световните агенции.

Присъдата беше произнесена от съд в Манчестър, който разкри и самоличността на двете непълнолетни лица - Скарлет Дженкинсън и Еди Ратклиф, описани в хода на разследването и на процеса срещу тях като "обсебени от насилието, измъчването и смъртта" и "изпитващи истинска жажда да убиват".

Съдийката по делото Аманда Ийп определи самото убийство като брутално, планирано, садистично. Доживотните присъди на двамата младежи ще са при строг тъмничен режим, който ще продължи респективно от 22 и 20 години. Доживотно наказание е изключително строга присъда за непълнолетни лица.

На 11 февруари 2023 г. 16-годишната Бриана Гхей беше намушкана 16 пъти с нож в областта на главата, врата, гърдите и гърба. За престъплението е бил използван ловджийски нож. Убийството е било извършено в парк близо до Уорингтън в района на Ливърпул, където транссексуалната жертва е била примамена от двамата си нападатели.

По време на продължилия четири седмици процес двамата подсъдими тийнейджъри се обвиняваха взаимно за убийството. Вината им беше призната през декември и днес беше произнесена присъдата срещу тях.

Преди да извършат нападението двамата младежи са били част от стабилни семейства. Те са планирали убийството седмици наред, като са си изпратили десетки есемеси. Според съдийката по делото мотивът за извършването на убийството е било желанието на тийнейджърите да убиват.

В съда майката на убитата Бриана - Естер Гхей, заяви, че Бриана е смятала Скарлет Дженкинсън за най-добра приятелка и е била предадена от нея.

Скарлет била привлечена от серийните убийци, от видеата с мъчения и била също обсебена от Бриана, казват разследващите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
На по 8 години бяха осъдени и доколкото знам си ги излежаха онези две пубертетки, които бяха удушили своя приятелка само защото била по-красива от тях и имала по-хубави дрешки. Внимавайте с кого дружат децата ви! Едната от двете убийци - щерката на касапина, наистина изглежда жестока и не пророни и дума за разкаяние, но другата убийца е изключително миловидна и беше доста приказлива, изразяваше съжаление и разкаяние.
15
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Лукчо - Доколкото знам, у нас присъдата за непълнолетен не може да бъде повече от 8 години затвор, дори и за най-тежко престъпление. Да не би законът в последно време да е променен или пък това, което знам аз, да се отнася само за деца под 16 г.?
14
1
 
1
 
! Отговори
Лукчо преди 2 месеца
Какви строги присъди.Много не се е променило за няколко века,когато за кражба на овца са бесели деца.У нас е до 12 години за убийство извършено от непълнолетен навършил 16 години.
13
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Капитализма се оказа рушител на морала!
12
0
 
5
 
! Отговори
Алекс преди 2 месеца
Глупави та глупави деца!! Съсипаха живота на 3 семейства за глупости. 20 години минимум на 16 годишна възраст, и даже незнам дали ще успеят да ги излежат. Като допълнително наказание, безпрецедентно са разкрити имената им. След 2 години като навършат пълнолетие и ги преместят в строг тъмничен, ще им се разкаже играта...
11
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Доживотен затвор ли? След 5-6 год. ще са на свобода. На Запад и в САЩ само първоначалните присъди са стряскащи. После ги пускат. Строги са само присъдите за серийни убийци и изнасилвачи. Тия дето убиват по 30-40 човека.
10
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А пък в България две жени убили бял хетеросексуален мъж ще ги пуснат след 5 години.
9
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Англосаксите и евроатлантическите ценности
8
0
 
11
 
! Отговори
до 2 преди 2 месеца
Явно не си бил студент!Ако си бил щеше да знаеш,че освен заглавието се чете и статията под него!:))
7
4
 
3
 
! Отговори
Фин преди 2 месеца
Скарлет е истинска красива девойка, а не момче тъпчоо! Функционална неграмотност...
6
6
 
7
 
! Отговори
ГМО поколение.. преди 2 месеца
ГМО прави от хората животното от което е взет гена..
5
3
 
5
 
! Отговори
Фин преди 2 месеца
И двамат убийци са приятни и красиви, а транссексулната е направо красавица. Вижте ги в гугъл - има снимки, но ги напишете на английски имената! Жалко за младежите - сигурно са били обсебени.
4
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Освен че била транс, Брайана била активистка - съдействала на колебаещи се да получат достъп до хормонална терапия. Та не знам, в тази история май няма положителни герои.
3
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Скарлет? Хм! Явно и юношите са от съсловието?
2
1
 
11
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 месеца
ДВАМАТА УБИЙЦИ ОБЯВИЛИ В СЪДА , ЧЕ ИСКАЛИ ДА ИЗПИТАТ КАКВА Е ТРЪПКАТА ДА УБИЕШ ЧОВЕК ! ПЪРВО ЗАПОЧНАЛИ ДА ИЗКОРМЯТ ЖИВОТНИ НО ТОВА НЕ ИМ ДОНЕСЛО ОСОБЕНА НАСЛАДА!
1
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Така трябва да е а у нас джунгалите изпращат децата си да извършват престъпления като знаят че като непълнолетни не понадлежат на наказание