Проектът на Сената за помощ на Украйна едва ли ще мине

Майк Джонсън го определи като "дори по-лош" от очакванията
25
Проектът на Сената за помощ на Украйна едва ли ще мине
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Републиканецът Майк Джонсън, председател на Камарата на представителите на САЩ заяви, че двупартийният сенатски законопроект за допълнително финансиране няма да бъде приет в долната камара. Пакетът съчетава целеви средства за помощ за Украйна, Израел и за укрепване на южната граница на САЩ. Общата му стойност е 118 млрд. долара.

"Ако този законопроект стигне до Камарата на представителите, той ще бъде мъртъв при пристигането си", написа Джонсън в социалната мрежа X.

Председателят на парламента заяви, че законопроектът е "дори по-лош", отколкото републиканците в Камарата на представителите са очаквали. Според него документът "дори няма да се доближи до това да помогне за прекратяване на граничната катастрофа, която президентът създаде".

Сенатът на САЩ, който се контролира от демократите, представи законопроекта на 4 февруари. Двупартийната инициатива, разработена съвместно с Белия дом, предвижда 20,23 млрд. долара за защита на границите, 60,06 млрд. долара за помощ на Украйна, 14,1 млрд. долара за помощ на Израел и 4,83 млрд. долара за подпомагане на партньорите в Индо-тихоокеанския регион. Лидерът на републиканското малцинство в Сената Мич Макконъл заяви, че републиканците не биха могли да получат по-добра сделка. Президентът Джо Байдън подкрепи законопроекта и призова Конгреса да се обедини, за да го приеме.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
Вече в Авдеевка преди 2 месеца
На 4 февруари 2024 г. щурмови групи на руските въоръжени сили са пробили отбраната на украинските въоръжени сили в района на пясъчната кариера и навлезли в жилищния район на Авдеевка, като са успели да се закрепят там. Опитите на въоръжените сили на Украйна да ги изтласкат са завършили с неуспех, Генералният щаб на ВСУ все още мълчи, но патриотичните украински ресурси бият тревога, заявявайки, че ситуацията е катастрофална.
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"АКО ДЖО БАЙДЪН СПЕЧЕЛИ 2-РИ МАНДАТ АЗ ЩЕ ОБЯВЯ УКРАЙНА ЗА ПОБЕДИТЕЛ" - Ама ти си обявявай ако искаш и че си марсианец. Никой не ти пречи да споделяш фантазиите си.
20
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Републиканци, демократи, Байдън, Тръмп, сенат, администрация... уж неможели да се разберът. Това е просто реалити шоу за масите. "Видите ли, ние ямахме намерение да ги изоставим когато напакостят досаъчно. Планът не беше да използвме будалите от Украина само за раздор.".
19
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
САЩ са долно племе и винаги са били такива. Врат си гащите навсякъде и като видят зора ,дим да ме няма и гледат сеир.проклета нация ама Вова си знае работата. СЛАВА НА РОССИЯ! ДА ЖИВЕЕ ПУТИН!
18
6
 
28
 
! Отговори
Ужас преди 2 месеца
САЩ са "вампири" те живеят от войни, смърт и болката на хората.
17
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Американците са едни предатели от едно време.Предали са Европа и са офейкали сред индианците да се правят на мъже.Предадоха всичките си съюзници по света, че Украйна ли няма да предадат.
16
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До АнонимеН 15. Само че това не става с гласуване, приятелю. Пиши с по-големи букви, та дано да ти се получи.
15
4
 
20
 
! Отговори
Чери00 преди 2 месеца
До АнонимеН Абе човеко, неразбра ли че НИКОЙ НЕ ТИ ВЯРВА и само се изйагаш пред НАРОДА! Малко сте и колкото и да плюете Русия файда няма!
14
2
 
17
 
! Отговори
Чери00 преди 2 месеца
До Анонимен Да ама повечето американнци ВЯРВАТ на тоя Тръмп! Не ви върви номера, не ви върви!
13
3
 
24
 
! Отговори
абе преди 2 месеца
какво ще помогнат тия пари на разбитата украйна? ами то там вече хора не останаха, избягали, избити, с пенсионери прави ли се нещо? да преговаря тоя мр.ъсен зелен плъх и баста! иначе Русия ще я вземе цялата Крайна земя!
12
2
 
12
 
! Отговори
Чери00 преди 2 месеца
До АнонимеН Много си писал но по умните от теб са казали: БЛАЖЕННИ СА ВЯРВАЩИТЕ!!!
11
25
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Абе вкарайте го в затвора нещастника Тръмп. Стига е разигравал всички. Недопустимо е един луд за връзване като Тръмп да блокира Кнонгреса и Сената на САЩ.
10
1
 
18
 
! Отговори
До 9 преди 2 месеца
ФЕД се чудеше какво да прави с напечатаните пари. И намери блестящо решение. Както винаги.
9
30
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 месеца
СТИСКАЙТЕ ПАЛЦИ ДЖО БАЙДЪН ДА СПЕЧЕЛИ ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ ПРЕЗ НОЕМВРИ 2024-ТА И ЩЕ ВИДИТЕ КАК СЕ ИЗСИПВАТ НА ГЛАВИТЕ НА ПУТИНИСТИТЕ ПО 300 000 СНАРЯДА НА ГОДИНА И ДО 2 ГОДИНИ ОТ ПРЕИЗБИРАНЕТО НА ДЖО БАЙДЪН ЩЕ Е СВАЛЕН РЕЖИМА НА ГЛУПОВАТИЯ ФАЛШИВ ПУТИН И ТО СЪС СИЛА :D ДЖО БАЙДЪН Е ПРАВИЛНИЯ ИЗБОР , ЗАЩОТО 100-ЦИ ХИЛЯДИ ПУТИНИСТИ ЩЕ СТАНАТ НА КА-Й-*** А ТОВА ВИНАГИ Е ДОБРА НОВИНА :D
8
5
 
27
 
! Отговори
??? преди 2 месеца
Какво излиза , умници???Руснаците по-бързо произвеждат оръжия, отколкото федералния резерв печата пари!!!
7
12
 
4
 
! Отговори
Георги преди 2 месеца
Украйна блестящо се справи да превърне над трилион напечатани пари в огън срещу Русия. Хем Русия понагълта здраво сапунена вода, хем се изтри инфлацията от свръхпечатането по ковида, като тези пари просто изгоряха на фронта.
6
4
 
18
 
! Отговори
Чери00 преди 2 месеца
УСЕЩАМ КАК ВОЕНОЛЮБЦИТЕ ЩЕ ГРИЗНАТ ГОЛЯМОТО ДРЪВЧЕ! Толкова обещания, а накрая едно голямо НИЩО! Абе и там живеят нормални хора а и 8000 жертви които не признават официално не са малко! Но ПОЖИВЬОМ И УВИДИМ (ЩЕ ПОЖИЕЕМ И ЩЕ ВИДИМ)!
5
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А, аааа ще приемат, но само частта за помощ на юдейте и за границата. Урките собаките ги кушали.Американците умно прехвърлиха тежестта на войната на ЕС, същевременно прилапаха парите за ресурси и при тях се изнесоха куп производстав.Да живее мъртвият ЕС!
4
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Това го очаквах, дръпнаха се янките от войната в Европа :))
3
0
 
11
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 месеца
ПРЕДИ ИЗБОРИ НАДАЛИ!!! ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ И СЕНАТСКИТЕ ИЗБОРИ В ФАЩ СА ПРЕЗ НОЕМВРИ 2024-ТА! НО ДОРИ ДА СЕ ДАДЕ ПОМОЩ НА УКРАЙНА СЕГА ТЕ ПАК НЕМОГАТ ДА СПЕЧЕЛЯТ ВОЙНАТА АКО ДЖО БОЙДЪН ИЗГУБИ ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ!