В Ню Йорк затегнаха комендантския час заради мигрантите

Въведен беше за още 20 приюта
Обновена: 12 фев 2024 08:34 | 12 фев 2024 07:49, Петър Бойчев
32
В Ню Йорк затегнаха комендантския час заради мигрантите
Снимка БГНЕС

Местните власти в Ню Йорк разшириха обхвата на комендантския час, за да обхване още приюти за мигранти, след като през последните седмици бе съобщено за случаи на насилие, свързани с обитатели на приютите, предаде Асошиейтед прес.

Администрацията на кмета Ерик Адамс ще наложи комендантски час от 23:00 до 6:00 часа в 20 приюта за мигранти от днес, след като първоначално въведе ограниченията на четири други места, съобщава в. "Дейли нюз" (Daily News).

Комендантският час засяга около 3600 мигранти, като в най-големия от спешните центрове в Лонг Айлънд Сити, Куинс, са настанени около 1000 мигранти. Градските власти първоначално въведоха комендантски час за четири приюта миналия месец в отговор на оплаквания от жители на кварталите, в които те се намират, предаде БТА.

Допълнителният полицейски час идва след като вълна от насилие и престъпления, свързани с мигранти, предизвикаха все по-твърда реторика от страна на градските и полицейските служители, отбелязва АП.

Петнадесет годишен юноша от Венецуела беше арестуван в петък за това, че открил огън на "Таймс скуеър", докато бягал от полицията, след като бил спрян от охраната по подозрение за кражба от магазин. При стрелбата бе ранен турист от Бразилия.

Видеозапис, показващ група мигранти, които се бият с полицията на "Таймс скуеър" миналия месец, също стана популярен и доведе до няколко ареста.

Общо 24-те приюта за мигранти, в които сега са наложени ограниченията, представляват малка част от повече от 200-те подобни съоръжения, които градът управлява, за да настани около 66 000 новопристигнали кандидати за убежище. В традиционните приюти за бездомни в града отдавна е въведен подобен комендантски час.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
66 000 дупи за поне 15 -милионене мегаполис би трябвало да са капка в морето.
25
2
 
6
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 2 месеца
Комендантския час в Ню Йорк скоро ще е 24 часа в денонощието, а после и навсякъде в америка!
24
2
 
1
 
! Отговори
Рублослуга преди 2 месеца
До 24: е сега на комунист ли ще се обиждаме? Или още ви е яд, че вече вие не сте синоним на джендърството? Все пак когато беше модерно мъж с мъж да се целува вие всички носихте снимка на страстната целувка на бай Тошко африкански и Брежнев.
23
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 19 РублослугаПросПрос като типичен софиисикЖендар !
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До ПП ДБ /21/ Пст бре, Надка е от израилевите щерки, те са с привилегия.
21
1
 
1
 
! Отговори
До Анонимен 17 преди 2 месеца
Нямаше, не защото липсваха хайлази, а защото държавата се беше нагърбила да абонира всекиго за заплата, независимо дали той работи, мързелува или направо нанася вреди. Също така, всяко безотговорно човекоподобие по закон трябваше да бъде настанено да живее някъде. Всичко това беше за сметка на онези, които работеха добросъвестно, те носеха хайлазите на гърба си. Наркомани и неграмотни обаче имаше и никак не бяха малко. Даже за неграмотните си имаше статистика, макар и разкрасена.
20
0
 
6
 
! Отговори
ПП ДБ преди 2 месеца
това същество на снимката прилича на Надежда Михайлова от котилото на Костов
19
0
 
6
 
! Отговори
Тихомир преди 2 месеца
Ха ха чИститУ
18
17
 
1
 
! Отговори
Рублослуга преди 2 месеца
Такива проблеми в прекрасната ни блатная няма, не защото никой не иска да идва в блатото, а защото насилие над хората в Просия няма, е може и да се дължи на факта, че за фашисткото джудже хора са само приближените му, а другите са просто крепостници, но все пак по официална стъкмистика в Просия всичко е прекрасно. И въпреки, че вече гоним Северна Корея по щастие никой не иска да идва тук, даже севернокорейски мигранти няма.
17
1
 
8
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 месеца
Явно Тексас не е пратил достатъчно гласоподаватели фенове на войната в Украйна.
16
11
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Бездомни в САЩ?! Към това ли се стремихме? Преди у нас бездомни нямаше, както нямаше безработни, наркомани, неrpaмотнu и много други подобни ценности.
15
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Представям си какви статии щеше да има ако това се случва някъде извън "демокрацията".
14
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ГЕТО ФАЩ
13
3
 
20
 
! Отговори
Анти Тяло преди 2 месеца
Демокрация + толерантност = Свобода, но само от 6 до 23 часа....
12
11
 
5
 
! Отговори
Q преди 2 месеца
Задължително и за всички тартачета потомци на Кубрат,като бъдат хванати след 20 часа и около училищата на не по-малко от 200 метра,то и те бъдат товарени заедно с индиците и в степети на Казахстан да бъдат пуснати с парашути и без право на завръщане и тогова ще цъфнем и престъпностата ще падне до 1 % само да не забравят и продажните и корумпирани и продажни прокорори и съдии ,е тогваз ще останаем тук 20 % съвестни и правилни хора.
11
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Американските градове скоро ше заприличат на тия от третия свят, няма лошо, приемайте мигранти да ви дойде акъла
10
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Касае се комендатски час в приютите- чете и с гугъл преводач
9
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 10. Ако могат...
8
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
9- 8 000 000 ЕМИГРАНТИ В НАЙ ДЕМОКРАТИЧНАТА СТРАНА ОТ ВСЯКЪДЕ- НАТОВАРВАТ ГИ И КОЙ ОТ КЪДЕЙ...
7
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А ????? Комендатски час в най, най, най- демократичната държава??? Комендатски час???? Къде било ? ..... Ще почнете да пишете и верни неща. Ще почнете! Канализацията избива и не може да се скрие какво има .