Най-малко 177 души са задържани на прояви в Русия в памет на Навални

Протестиращите са от 21 града в страната
17 фев 2024 20:00, Петър Бойчев
67
Най-малко 177 души са задържани на прояви в Русия в памет на Навални
Снимка БГНЕС

Най-малко 177 души бяха задържани по време на прояви в Русия в памет на починалия вчера Алексей Навални, най-яростния критик на руския президент Владимир Путин, съобщи правозащитната организация ОВД-Инфо, цитирана от Ройтерс.

47-годишният бивш адвокат Навални изпадна в безсъзнание и почина вчера след разходка в наказателната колония "Полярен вълк", където излежаваше тридесетгодишна присъда, съобщиха властите.

ОВД-Инфо, която докладва за свободата на публичните прояви в Русия, съобщи, че към 10:30 ч. по Гринуич днес повече от 177 души в 21 града в Русия са били задържани по време на демонстрации и бдения. Организацията заяви, че 99 души са били задържани в Санкт Петербург и 11 в Москва - двата най-големи града в страната, където са съсредоточени предимно образовани и градски поддръжници на Навални, отбелязва БТА.

ОВД-Инфо съобщи и за арести в по-малки градове в Русия, сред които граничния с Украйна град Белгород, където седем души бяха убити при украински ракетни удари в четвъртък. "Възможно е в полицейските управления да има повече задържани лица, отколкото в публикуваните списъци", каза ОВД-Инфо. "Ние публикуваме само имената на тези лица, за които имаме надеждни сведения и чиито имена можем да публикуваме."

Ройтерс отбелязва, че не може да провери броя на лицата.

Стотиците цветя и свещи, положени вчера в Москва в памет на Навални, бяха изнесени през нощта предимно в черни чували. Руснаците, които отдаваха почитта си, разказаха за своето отчаяние и апатия след смъртта на Навални.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
2
 
3
 
! Отговори
Не стигат преди 2 месеца
доларите да плащаш за всичко, затова са толкова малко. Нашите стипендианти също го усещат, затова пропагандата им е толкова глупава и настройва против атлантизма вместо срещу Русия.
49
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Леле 200 човека от колко милионна Русия? Нали тук не беше Москва, защо ни занимавате само с новини от Русия? Русофобите са тези, които най-често ни пробутват руските проблеми и ни карат да се занимаваме с тях, докато в България мафията разстрелва по улици и паркове, главният прокурор ходи на закуска при бандити, а политици ви раздават парите на украйна докато ние нямаме детска болница. Евала русофоби-патриоти.
48
4
 
4
 
! Отговори
По същество преди 2 месеца
Май не е спал центаджията на ПосолствоТО с ВПН-а. Човек на Капитолия 2021 имаше повече хора и задържани.
47
8
 
7
 
! Отговори
7 преди 2 месеца
Писна ни от този псевдогерой!Умрял и толкова!Искаше ви се да е убит , но не е!
46
7
 
7
 
! Отговори
Алекс преди 2 месеца
И това ли е руския мир,за който мечтаят родните копейки? Изразяваш гражданска позиция и отиваш в ареста.Мечтата на Жужака се сбъдва.СССР се завръща.
45
4
 
2
 
! Отговори
русофил преди 2 месеца
А в България - кога?
44
5
 
4
 
! Отговори
profetey преди 2 месеца
Един въпрос - само аз ли забелязвам че смърта на Навални съвпада с падането на Авдивка. Случайност?
43
5
 
9
 
! Отговори
Вот преди 2 месеца
Нека в картата сменим името на руската *** от - руска федерация на:Вариант 1 - Руски концентрационен лагерВариант 2 - Руски болшевишки коптор
42
5
 
7
 
! Отговори
Българин преди 2 месеца
Ами това са му общо взето гласоподавателите. И разни неориентирани тинейджъри.
41
8
 
9
 
! Отговори
Българка преди 2 месеца
СВЕТЪТ Е НАВАЛНИ ! АЗ СЪМ НАВАЛНИ! НАВАЛНИ Е ГЕРОЙ! НАВАЛНИ ЗНАЧИ СВОБОДА! БЕЗ ПРИЧИНА ГО ВКАРАХА В ЗАТВОРА! ПУТИН ГО ТРОВИ, И НАЙ НАКРАЯ ГО УБИ. ПУТИН Е УБИЕЦ!!!! НАВАЛНИ Е УМРЯЛ...СЪЛЗИ В ОЧИТЕ НА ХОРАТА! Убийството на НАВАЛНИ е Убийство СРЕЩУ цялото човечеството и свободата дадена от БОГ!!! Путин уби НАВАЛНИ!
40
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Западът и Америка конкретно не направиха много за освобождаването на Навални и други опозиционери...освен призиви и декларации за незабавно освобождаване. Как им хрумна, че Путин ще се трогне от призиви за човешки права, колкото се трогна от зверствата на армията си в Буча.
39
5
 
13
 
! Отговори
Радослав преди 2 месеца
Очаквайте скоро в Просия: ако си с прическа като вожда те пращат в Сибир, можеш да се построгваш само с одобрени от партията прически. Дрехи 2 вида, работа: където партията те прати, като погребват вожда трябва да плачиш все едно то е жал защото иначе Сибир, всяка вечер преди лягане да си казваш молитвата: о Путин наш иначе Сибир, разходка в града в почивни дни(ако има такива) само с билет от партията струващ 2 месечни заплати. Те такива ти неща в Просия.
38
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тия бавно но сигурно се превръщат в Северна Корея.
37
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До аааахахахааааа. Верно ли тей праят в рассия ? А какво е това "рассия" ?
36
6
 
8
 
! Отговори
аааахахахааааа преди 2 месеца
До Do 45 то щото в рассия можеш да излезнеш и да кажеш нещо нали?Сладури. В рассия само за това дето си го написал и ще те издирят и арестуват бе комсомолец.Пффф тръгнал за Европа да ми говори.
35
8
 
6
 
! Отговори
Do 45 преди 2 месеца
ШорошоиденЛГБТамбриаж, колко са свободни сега белите Европейци и Американци...може ли да излезеш по някоя телевизия и да кажеш "***" ме ограби, транс ме наплю или Ислямист бе обиди - не, неможеш а ако кажеш отиваш в затвора! Ходи мийДирнициИлапкайпатоци на МултикултурниятЕлит! ЕвроЛГБТИзкълченНеоТрансМекокитковУрод! Аз обичам България и не ми дреме за никой друг, но това в България е престъпление!
34
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До алооо 45. Брейййййй...амчи те тия 7 милиона ако излезнат кой ще ги арестува бе ? То прилича на ревалуция. По-скоро няма откъде да излезнат толкоз.
33
8
 
12
 
! Отговори
алооо преди 2 месеца
До !!!!!!!!!!!!!! И колко от тия 700000 дето протестират в щатите ги натовариха в катафалки бе копейко?Щото в блатото за оставен букет и заминаваш в Сибир.Ако в блатото можеше човек да си изрази мнението свободно щеше да има не 700 хиляди а 7 милиона излезли да протестират.Схващаш ли разликата копейкин?
32
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Над 200 арестувани в Германия след насилие по време на събитие на еритрейската диаспора Най-малко 26 полицаи са ранени при размириците, избухнали между привърженици и противници на еритрейското правителство.." Къде са ревльовцитеЕвропедерунгели да заклемят сега немската полиция - арестувала над 200 протестираши в ЕДИН ГРАД! АйдеМисирки кажете, или това е поредната тема за която "Свободата на Словото" е безмълвна!
31
9
 
6
 
! Отговори
(-_-) преди 2 месеца
Взе, че умря някакъв 'борец за права', а питате ли се кой в същност е той? Нима ако искаха да го убият нямаше отдавна да е убит? Кой финансира такива и защо?