Седем държави привикаха руските посланици заради смъртта на Навални

В ООН Кремъл обвини Запада, че е политизирал случая
20 фев 2024 09:44, Петър Бойчев
56
Седем държави привикаха руските посланици заради смъртта на Навални
Снимка БГНЕС

Германия, Испания, Швеция, Нидерландия, Великобритания, Норвегия, Франция и балтийските държави привикаха руските посланици в своите столици заради смъртта в затвора на опозиционера Алексей Навални.

В ООН представителят на Русия Василий Небензя обвини Запада, че е политизирал случая с прибързани изявления, че режимът на Путин стои зад случилото се, предаде БНР. Небензя заяви, че разследването все още не е приключило и точната причина за смъртта на опозиционера не е ясна.

След заседанието на министрите на външните работи от Европейския съюз върховният представител за външната политика и сигурност Жозеп Борел заяви, че "има политическо съгласие глобалният санкционен механизъм на ЕС за нарушаване на човешките права да носи името на Алексей Навални".

Вчера Юлия Навалная - вдовицата на руския опозиционер, която участва в заседанието в Брюксел - обеща да продължи борбата на своя съпруг и призова поддръжниците му да я подкрепят. Жозеп Борел уточни, че предложението трябва да премине през обичайните технически процедури. "Това е начин паметта за него винаги да бъде жива", подчерта той. "Алексей Навални беше бавно убиван в руски затвор под режима на Путин", добави Борел.

Той уточни, че вдовицата Юлия е била поканена не само, за да бъдат изразени съболезнования, но и по политически причини, най-вече, за да се даде имидж на руската опозиция, която се бори за свободата на хората. "Точно това искаше Алексей и се превърна в заплаха за Кремъл, затова и Путин му отне свободата, защото беше заплаха за него.

Искаме също да подкрепим смелите руснаци, които искаха да отдадат почит на г-н Навални, но им попречиха да го направят – някои дори бяха осъдени по бързата процедура както ни каза Навалная "Путин не е Русия и Русия не е Путин", коментира Борел и изрази надежда, че 13-ият санкционен пакет срещу Русия ще бъде готов на 24 февруари, когато се навършват две години от руската инвазия в Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
3
 
! Отговори
Ех преди 2 месеца
Не беше много опечалена.даже правеше ехидни усмивки,доволна.
41
1
 
0
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 2 месеца
А ние? Защо не?
40
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ха ха ха - слагачите и пуделите на САЩ - седем броя, се отъркват на своя господар? Интересно, тези къде бяха когато украинците избиха, изнасилиха и изтезавах почти 40000 мирни граждани на Донбас? Викаха ли наркоманчето от Киев, да му кажат колко са велики?
39
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ако да речем Асанж се гътне случайно, ще има ли такава дипломатическа активност или просто Spiritus Sactus.
38
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен Важно е внушението , тия са окултисти .
37
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Невалнии си бе патриот руснак . Искаше Русия да заприлича на Европа . Но Путин не е на тая философия. Защото Путин и номенклатурата /апаратчици те около него/ искаха Русия да прилича на СССР. Конфликта се засили . Когато Невалнии се прибра от Германия и образува нова партия. Закоравелите руски шовинисти виждаха в него противник бунтар . И го бутнаха в затвора уж , че е корумпиран търговец.
36
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не разбирам защо тези държави се отчитат пред руските посланици, очевидно е че разследването не е свършило и посланици не могат да се отчитат но срещите са се състояли следователно за били необходими държавите да се отчетат на посланиците реципрочно на Путин.
35
0
 
5
 
! Отговори
До 33 преди 2 месеца
Не знам дали знаеш,но идеята на затвора е да не бягаш от него
34
1
 
7
 
! Отговори
Дзивко преди 2 месеца
То тва че са дипломатически врътки е ясно, но на каква основа вдигаш пушилка за смъртта на чужд гражданин в държава извън евросюза, която на всичкото отгоре и санкционираш, да не говорим, че Навални преди да се залюби с Европа, си беше расист и никога не е имал кой знае каква електорална подкрепа
33
2
 
11
 
! Отговори
Ревални преди 2 месеца
Кой го интересува за неонациста Навални? Само западните медии плачат..
32
1
 
14
 
! Отговори
бл преди 2 месеца
Майтапа настрана но няколко часа след смъртта на Навални по Sky New веднагя съобщиха че вдовицата е казала че Навални е отровен с Новичок! После явно синхронизираха подробностите в глобален мащаб и махнаха Новичока.
31
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не разбрах само какво са им казали, като са ги привикали.
30
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Абсурд е с тези затвори зад Полярния кръг- това си е по същество мъчение! Условията са нечовешки и трябва да го забранят. Реално ако избягаш от това място- умираш в снега и виелиците.
29
0
 
13
 
! Отговори
мак преди 2 месеца
Привикаха ги, лелее, звучи страховито. Да не би смятат, че посланиците имат пръст в смъртта му.
28
1
 
15
 
! Отговори
До 26 преди 2 месеца
Кажи друг случай в който глобалистичната мафия е инвестирала по 20 милиона на месец.Естествено трябва да се отчетат парите.
27
2
 
26
 
! Отговори
OZZY преди 2 месеца
Юлия Навалная е чакала половин час в кулоарите на Мюнхенската Конференция,докато Навални умре и настъпи момента да си произнесе речта!Ама синхронизирайте ги по-точно тези неща бе!
26
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
хаха,западните страни знаят от какво е умрял предателя нахални но не знаят кой е взривил северен поток
25
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тия " привиквачите " народите да ги привикат за убийствата около Ковид 19 , а да не правят циркова около неизяснена смърт .
24
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ясно е че химическият анализ още не е готов, вероятно въпросните държави искат и те да участват в разследването но въпросът е какво са предложили в замяна сигурно материали за северен поток.Но явно не са успели в преговорите с руснаците.Но мисля че руснаците са пичове и ще ги информират за резултатите от разследването.
23
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Колко хора биват несправедливо осъдени в уж демократичния европейски съюз но за тях никой не го интерсува, защото не са нужни за интересите на Глобалистката мафия от ония Етнос печатарите на $ управляващи задкулистно Сащ и ЕС