Заради стачка четири полета от София до Виена са отменени

Синдикат в Германия призова служителите на протест
11
Заради стачка четири полета от София до Виена са отменени
Снимка: Pixabay

Служителите по сигурността на няколко летища в Германия са призовани да стачкуват днес от германския синдикат "Ферди" (Verdi), заради което се очаква да бъдат отменени стотици полети, предаде БТА като се позова на ДПА.

Трудовият протест цели повишаване на заплащането на служителите и осигуряване на по-добри условия на труд. Той включва аерогарите в Берлин, Хамбург, Щутгарт, Карлсруе/Баден Баден и Кьолн/Бон.

Отново по призив на "Ферди" спират работа и служителите по сигурността на летището в Мюнхен. Очаква се стачката им да продължи до 6:00 ч. утре сутринта местно време, съобщи Ройтерс.

В петък (15 март) ще стачкуват и служителите по сигурността на аерогарите в Хановер, Дортмунд, Веце, Лайпциг и Дрезден.

Пътниците няма да бъдат допускани до летищните терминали, ако служителите, които отговарят за сигурността, регистрацията и обработката на багажите, спрат работа, отбелязва ДПА.

Очаква се стачните действия днес да доведат до отмяната на над 580 полета и да предизвикат допълнително забавяне на полетните разписания. Това ще засегне около 90 000 пътници, по данни на летищната асоциация А Де Фау (ADV).

Също днес австрийските авиолинии (Austrian Airlines) отменят около 110 от своите полети заради стачка на кабинния персонал. Превозвачът, който е подразделение на германската авиокомпания "Луфтханза" (Lufthansa), е уведомил по-рано около 9000 пътници, че полетите им няма да се осъществят.

Четири полета от София до Виена са отменени.

Стачката е с искане за увеличение с 30 процента на трудовите възнаграждения на кабинния персонал на авиокомпанията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: германияполети
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да ама от Виена насам не са отменени. Трябва да се извозват академици, професори, научни сътрудници за целите на науката и демографското развитие на резервата
8
1
 
0
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
До Анонимен/6 "И влаковете им стачкуват. Затова пък в парламента им отново ще гласуват дали да се предоставят на Украйна ракети с 500 км радиус." - ми след като влаковите им служители и ТЕ са гласували да са в ЕС и НАТО - ще предоставят ракети и ще плащат за Украйна.
7
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
защо стачкуват - нали генеколожката урсула каза, че всичко в ЕС е наред ?!? Пълна денацификация на руските украйнини и пълна декурвоизация на ЕС, пълна депедерастизация на ДБ
6
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И влаковете им стачкуват. Затова пък в парламента им отново ще гласуват дали да се предоставят на Украйна ракети с 500 км радиус.
5
1
 
9
 
! Отговори
Е, предполагам тия преди 1 месец
стачки стават от много рахатлък и комфортен живот :D
4
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Досега не ми се е случвало чск да ми анулират полета, ама това въздушният транспорт става все по-ненадежден. Търсиш билети месеци предварително, платил си ги и в деня преди полета ти казват "Ми няма да летим".
3
4
 
8
 
! Отговори
Майната Ви преди 1 месец
Ето това е хубава новина! Продължавайте все така!
2
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма защо да стачкуват, парите им вече заминаха за Украйна !
1
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хубав ден!