Пътищата в Англия и Уелс в критично състояние заради дупки

Общините поправят 2 млн. дупки през текущата финансова година
19 мар 2024 13:38, Елка Василева
35
Пътищата в Англия и Уелс в критично състояние заради дупки
Снимка: архив, БГНЕС

Пътищата в Англия и Уелс са в критично състояние поради многото дупки по тях. Ремонтните работи по пътната настилка са на най-високото си ниво за последните осем години според нов доклад, предаде кореспондентът на БНР.

Алиансът на асфалтовата промишленост обяви, че се очаква общините да поправят два милиона дупки през текущата финансова година. Това е ръст от 43% спрямо предходната година и най-голямата бройка от 2015-16 година.

Министрите потвърдиха ангажимента си да осигурят допълнително финансиране в размер на 8,3 милиарда паунда за 11 години за подобряване на пътищата в Англия.

Освен чисто финансовите проблеми, подклаждани от инфлацията, се отчита и ефектът от екстремното време, в резултат на което пътната настилка се руши много по-бързо. В зависимост от размера си дупките могат да причинят значителни щети на превозните средства и да представляват опасност за шофьорите, велосипедистите и пешеходците.

Въпреки че малките дупки рядко причиняват големи инциденти, ако превозното средство редовно попада в тях, с течение на времето това също може да доведе до повреда на гумите, окачването и кормилната система.

Жител на градче в Северна Англия постави табела на входа на населеното място, гласяща: „Добри дошли в Града на дупките по пътищата, побратим на Големия каньон в Америка“. Жена на остров Ман пък насади нарциси в една от дупките с надежда, че нейното „партизанско движение“, както се изрази, ще реши проблема.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
'кореспондентът на бнр' очевидно стои в панелен офис в Малашевци, гледа снимки на луната или околовръстното и си мисли, че е в Англия.
10
4
 
14
 
! Отговори
От 9 преди 1 месец
Вчера, между някакви селца с по 3000 жители,на 100км северно от столицата Кардиф, строяха едновременно 12 кръгови плюс скоростен път с трета аварийна лента,на което ние викаме 'магистрала'. Питах приятеля ми (уелсец) дали ще строят заводи там, а той каза - не, просто хората плащат данъци и получават нови пътища. Жалко че няма как да пратя снимки тук .
9
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От шест дни буквално всеки ден обикалям Уелс с кола, от големи градове до затънтени селца в планината и в националните паркове. И най-малките им планински пътечки са в пъти по-добре от новите участъци на магистралите у нас. Бях си взел обувки за катерене, а карам с градските и не съм стъпвал още дори в дълбока кал. Не знам кой и защо си измисля тези теории,че някъде е по-зле от нас.
8
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да им пратят Баце да асфалтира
7
0
 
29
 
! Отговори
Алекс преди 1 месец
Оправихме всички наши дупки и се загрижихме за английските.
6
3
 
21
 
! Отговори
Този Който преди 1 месец
Точно пък за Англия някой да си мисли, че имат проблем с пътищата. Живял съм в Ковънтри, спомням си как един ден виждаме една дупка на пътя пред автобусна спирка и после се майтапихме, че е трябвало да я снимаме. И отиваме на другия ден пак на същото място и какво да видим - дупката запълнена без никакви следи наоколо. А мрънкащите червендалести-луничави глезльовци са ми за седмица да дойдат тук и ще забравят форевър да мрънкат за състоянието на пътищата си.
5
1
 
7
 
! Отговори
Ман от гал преди 1 месец
У сидней няма дупки, защото шовираме у лево и у лево се омъжваме.
4
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
хаха,поридния мит за хубавите пътища в англия стана на пух и прах
3
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Важното е, че паветата им са "бетон" - веднъж наредени никога не ги "пренареждат".
2
0
 
17
 
! Отговори
Баце преди 1 месец
Да помогнем?
1
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това точно в България не трябва да се споменава