Папата отново призова към преговори за мир в Украйна и Газа

Войната винаги е поражение, заяви Франциск
21 мар 2024 08:21, Петър Бойчев
19
Папата отново призова към преговори за мир в Украйна и Газа
Снимка БГНЕС

Папа Франциск повтори призива си за преговори за прекратяване на боевете в Украйна и Близкия Изток, съобщава Vatican News.

В седмичната си аудиенция във Ватикана папата си спомни за хората от "мъченическата Украйна и Светите земи, Палестина, Израел, които страдат толкова много от ужасите на войната“, предава Фокус.

"Никога не забравяйте, че войната винаги е поражение. Не можем да вървим напред по време на война. Трябва да положим всички усилия да говорим и да преговаряме“, заяви предстоятелят на Римокатолическата църква.

По-рано папата заяви, че Украйна трябва да има "смелостта на бялото знаме“ и да е готова да преговаря. Това изявление предизвика остри критики от страна на украинските власти и лидерите на западните страни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още по темата: мирукрайнаГазапапата
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
2
 
! Отговори
Пепи Фейка преди 1 месец
Папата е русофил!!! Путинофил! Анти-демократонеолибералоекоклимаглобалист! Лош папа,лош...
15
3
 
2
 
! Отговори
Истината 2 преди 1 месец
Да не говорим, че Путин и Медведев ясно казаха, че не признават суверенитета на Украйна т.е. едно примирие би било временно, защото в дългосрочен план руснаците ще продължат войната до пълното завладяване на Украйна. Но те не са хвърлили око само към Украйна ами и към Грузия, Молдова, балтийските държави. Ако папата наистина иска мир, нека се обърне към Путин. Що се отнася до Газа, нека ми припомни някой кой изстреля ракетите на 07.10. миналата година. Израел или Хамас?
14
1
 
2
 
! Отговори
Истината преди 1 месец
Защо никой от тези, които призовават към мир, не се наеме да обясни как може да се постигне този мир? В Украйна имаме две коренно различни становища - Русия иска признаване на "новите действително" т.е. да запази незаконно окупираните територии, а Украйна иска да се върне в границите от 1991-ва. Как е възможно да има мир в това положение, освен ако едната страна не отстъпи победата на другата? Да не говорим, че Путин и Медведев ясно казаха, че не признават суверенитета на Украйна т.е. едно прими
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Общи приказки. Мис Свят пък се бори за "световен мир". Едно е да искаш нещо, а съвсем друго е да знаеш как да го постигнеш.
12
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя едно си знае,едно си бае.Мир и платноходки...Утре ще издигне лозунга Прави любов ,а не война .Да превъзпита първо Кървавата Борджия с Високите токчета.
11
3
 
9
 
! Отговори
Vatican преди 1 месец
Разбира се, на тези които обичат войната това няма да им хареса. А кой обича войната?
10
2
 
11
 
! Отговори
az преди 1 месец
защо като папата е споменал да се предаде Украйна или да сключи мир, всички световни медии и управляващи го нападнаха и дори и началника на НАТО се расърди, та нали говорите за демокрация, нали всеки има право да се изразява това което мисли, защо тогава не искате да слушате това ???? Комунизъма никога не е излизал... демокрация ми било....
9
8
 
2
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 месец
Тенденциозно е папата да призовава другите да направят нещо,което той сам не прави,нали? Защо просто не хване първият самолет до Газа и Киев и не осъществи един сочен преговор за мир? Лицемер! Един вид мен ме призовава,а той да си седи във Ватикана и да морализаторствува. Защо не ме призове да му ям от храната и да спя на топло във Ватикана? Е,ще му отговоря на тоя испано-аржв римски индианец! Докато не падне фашисткият бастион ООН и докато религиите не бъдат унищожени, няма да има промяна!
8
5
 
1
 
! Отговори
той е католик преди 1 месец
а едните са православни , другите са мохамедани и юдейсти . Но такава е политиката на Италия . По добре късно да се апелира . Той сега след 2 г и след 6м за 2 конфликта . Чакаме още 4-5 конфликта .
7
8
 
5
 
! Отговори
Българинъ преди 1 месец
Излишно, безполезно, безгръбначно ***.
6
6
 
6
 
! Отговори
Дедо преди 1 месец
Поп без брада е като жена без .....ц...и
5
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Никой не им иска скапаната война!Само онези,които крадат от помощите настояват и посредниците на оръжие.Това са кървави пари и инфлацията ще им ги изяде.Винаги при такива войни има инфлация.Онези укри,които са в ЕС,а не на фронта са си живи "путинофили".Подскачат за удължаване на войната,защото знаят,че ако продължи руснаците ще освободят цялата територия.
4
2
 
22
 
! Отговори
кентавър преди 1 месец
Прав е.Войната означава смърт,загуба на човешки животи
3
7
 
7
 
! Отговори
ЧЕРЕН ПАПА ФРАНЦИСК преди 1 месец
СЛУЖИМ САМО НА ЛУКАВИЯ ВИЖТЕ МИ ФИЗИОНОМИЯТА :D КОГАТО МЕ ИЗБИРАХА МЕ ПИТАХА ВЯРВАШ ЛИ В БОГ И АЗ КАЗАХ ДА! НО НЕ ПОПИТАХА В КОЙ БОГ :D
2
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да отиде на фронта.
1
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Tpygнa paбoтa, aнrлo-aмepиkaнцитe ca npeoблagaвaщo npoтecтaнти...