Руска ракета унищожи част от Киевската академия за изкуства

Щетите са значителни
25 мар 2024 20:50, Александър Попов
92
Руска ракета унищожи част от Киевската академия за изкуства
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руски ракетен удар срещу Киев унищожи част от сградата на Държавната академия по декоративни и приложни изкуства и дизайн "Михайло Бойчук", съобщи Укринформ, позовавайки се на украинското Министерство на културата и информационната политика.

При нападение срещу Киев тази сутрин, в резултат на падащи фрагменти от ракета, изстреляна от Руската федерация, централната част на сградата на Киевската държавна академия по декоративни и приложни изкуства и дизайн "Михайло Бойчук" бе разрушена, по-специално спортната зала, конгресната зала и изложбеният център. На помещенията на факултетите и аудиторията на институцията са нанесени значителни щети", се посочва в съобщението.

Според предварителната информация са били ранени двама души, които са настанени в болница. От министерството допълват, че възможно най-скоро ще бъде направена оценка на щетите и ще бъдат предприети мерки за спешна реконструкция на разрушените обекти.

Няколко експлозии отекнаха в Киев в понеделник сутринта. Военновъздушната отбрана е прехванала две балистични ракети, изстреляни от руските сили към Киев, съобщи командващият на украинските военновъздушни сили Микола Олешчук. Фрагменти от ракетите са паднали в няколко киевски района./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още по темата: войната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
16
 
4
 
! Отговори
offf преди 1 месец
Като не знаят къде има военни цели, стрелят по баба, дядо и културно наследство.... Това е руският мир и руското освобождение
66
17
 
4
 
! Отговори
руския мир преди 1 месец
Глад, бомбардировки,изнасилвания, смърт и разруха, икономически крах и венец на усилията---Москвич с китайски части,който странно защо никой не купува,въпреки нарежданията на путин.От другата страна-Прибалтика---откъсна се от руския мир---и вече са поне два пъти по добре от нас, които още бленуваме за руския ботуш....Който може да мисли,разбира.....останалите страдат,но....Байдън е виновен....
65
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако не беше военен щаб,нямало е да бъде гръмнат!
64
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Киев е на ред!
63
11
 
4
 
! Отговори
Рашистки преди 1 месец
Варвари !
62
12
 
3
 
! Отговори
Паню Баирски преди 1 месец
Руските въшкарницине разбират от изкуства.
61
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Падащи фрагменти"! Абе много лъжете бе! А поне напишете кои са провеждали съвещание там. Как може толкова много да изпаднете в лъжите и манипулациите си? Ами има интернет, има телевизии. На какво разчитате да ви вярваме на глупостите, а за самоуважение даже и дума да не става. Само цензура и манипулации, и диктатура. Спират телевизии, забраняват платформи... Е това ли са нашите нови европейски ценности? Ми при бай Тошо беше 100 пъти по- добре.
60
2
 
14
 
! Отговори
руска ракета преди 1 месец
унищожи СБУ това трябва да е заглавието лъжите пак жур на ля смотани
59
5
 
13
 
! Отговори
Юлиян преди 1 месец
Украинците не са точно роби.Те са просто едни жертви.Жертви на коварната политика на англо-саксонците.Политика на"прокси"войни, в които други народи са подлъгани и принудени да воюват заради американските интереси.Жертви на мегаломанията и продажността на своите управляващи елити.Нещо като нас.Само, че са част от постсъветското пространство и са най- подходящите за ролята на жертвата подкарана за "кланицата".За американския военнопромишлен комплекс парите,за Русия територията,за Украйна-краят.
58
0
 
3
 
! Отговори
Юлиян преди 1 месец
А, ти,КАКЪВ ФАКТОР си?И КАКВО ЗАВИСИ ОТ теб?ПО-МАЛКО ОТ НИЩО!
57
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 55 Ти ли ще казваш на хората коя им е родината? Много взе да си позволяваш. По-скоро това е твоя родина, защото си с путински самосъзнание. Ти се прибирай там, в Русия, като искаш, но не определяй какво да правят другите, защото не си фактор за НИЩО.
56
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 57. Копейко, това е метафора бе. Ти изчете цялата Уикипедия, за да напишеш този кухолейков коментар. Я стига!
55
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен, Знаеш ли какво е крепостен селянин? Крепостните селяни са обработвали чужда земя и като компенсация са давали част от продукцията си на помешчиците или владелците си, това не са роби , а украинците са роби, защото са затворени и принуждавани насила да воюват срещу собственото си население и братята си руснаци от такива като Зеленски и разни нацисти.
54
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен, Украйна не е свободна държава, нито украинците са свободни, нито управлението им е украинско, нито е законно избрано и е нацистко. Затвориха ги в концлагер, не ги пускат да бягат от ужаса, а тези, които нямат пари да си платят рушвета и избягат, ги пращаха за пушечно месо! Да се прибират в Русия и да спира този изкуствено създаден конфликт между един и същ народ!
53
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Украинците и Украйна, да се прибират в родината си Русия. Украйна е цирей, който ще създава проблеми+стрес+изнудване и на източна и на западна Европа и трябва да бъде премахнат, да го върнат на Русия и са под контрол там лудите нацисти!
52
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 53 Украинците не са крепостни като рашките, разсъждават със собствен мозък, че да им отправяш призиви. Който започна войната, той да я спре - господарят ти Путин. Щото в Русия останаха мъже ли... Като свършат малцинствата, Джуджо ще се принуди да праща московчани на фронта.
51
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Украинци, спрете да слушате западните си "партньори", пращайте Зеленския на съд и спирайте тая война. Накрая няма да имате нито сгради, нито инфраструктура, нито мъже, нито държава, нито....нищо. В България сме в подобно състояние, само че без война. Всичките ни т.нар. политици са престъпници в костюми, продали България за каквото им предлагат от другата страна.
50
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Там са заседавали 18 натовски генерала и са разглеждали картините.
49
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Копейките удобно забравят, че в тази академия учат и деца от българската диаспора. На нищо не се учудвам, откакто "възрожденецът" Христо Христов заяви, че Левски е национален предател, защото не е обичал рашките.
48
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Академиците ни трябват живи. Недейте така.