Светът до обед - земетресения, пожари, канабис...

Редакторът на Bulgariа ON AIR анализира случващото се
3 апр 2024 12:55, Инна Ангелова
10

Междунарродният редактор на Bulgaria ON AIR Кристина Цветкова коментира в студиото последните събития в света. Земетресението с магнитут 7,2 по Рихтер, което разтърси Тайван, е най-силното, което е удряло острова в последните 25 години.

"Вече има 4 потвърдени жертви, най-вероятно броят им ще стане и по-висок, тъй като има заклещени в сградите. Мощен трус от 7,6 по Рихтер, усетен е и в съседните държави. Азия е един от най-земетръсните райони, там такива бедствия не са изключение, но това земетресение е голямо и има доста жертви вече", заяви международният редактор в предаването "България сутрин".

Цветкова коментира и трагичения инцидент в Турция, където 29 души са загинали в нощен клуб. Тя е на мение, че ремонтните дейности, които са били направени, не са били съвсем законни.

“Новоизбраният кмет отиде специално на мястото да види как вървят спасителните акции. Случаят е от мазе на 16-етажен блок. Най-вероятно хората не са могли да излязат. Изключително голям е казусът със земетресенията в Турция. Имат сериозни проблеми нашите съседи да решават в тази посока. Със сигурност контролът трябва да бъде по-голям и сградите да отговарят на изисквания, за да издържат на трусовете".

Нидерландският премиер Марк Рюте е фаворит за поста на главен секретар в НАТО. "Започва двудневна среща на върха на НАТО. Марк Рюте ще бъде новият главен секретар. Сигурно е, че той ще запази досегашната политика на алианса същата. Ердоган направи специално изявление, в което казва, че поставя условия на Нидерландия за тази кандидатура. Унгария обяви, че се противопоставя, защото Нидерландия е един от най-силните поддръжници на Украйна", коментира още журналистът.

За легализацията на марихуана за лична употреба, международният редактор коментира, че вече има реакции срещу решението. “Австрия засилва граничния си контрол заради мярката за 25 грама канабис на човек и свободното отглеждане вкъщи. Това количество не е малко, от него могат да се направят 10-12 цигари. Основната мисия на легализирането е борбата с черния пазар. Въпреки рестрикциите, Германия има един от най-либералните режими", каза още Цветкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: ГерманияТурцияТайван
Още от НОТИФИКАЦИИ
Руските милиардери забогатяха с $18.3 млрд. за четири месеца въпреки санкциите
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Съчувстваме на комшиите заради бедите, които претърпяха вследствие на земетресенията. Обикновеният турчин не е виновен затова, че управляващите превърнаха в джамия храма, считан за майка на всички християнски църкви.
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Закъснявате с въпроса, Голослов. Някои издигнаха версията, че официалната информация за онкологичното заболяване на Кейт е опит за легализация на извършено отравяне.
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Защо не коментира срещата на секретарите по безопасността на страните от ШОС? Страните от ШОС незначителен световен играч ли са, че да се пренебрегва тяхната среща по бозопасността, особено след убийството на мирни и беззащитни граждани в Русия?
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Украинското посолство в Душанбе вербува наемници за участие в боеви действия срещу Русия.
6
1
 
2
 
! Отговори
ze nigmar преди 3 седмици
Патока ви изпадна:)))
5
4
 
9
 
! Отговори
Сифилиско преди 3 седмици
И аз ще гласувам само, за който направи канабиса легален. Дотогава "не подкрепям никого".
4
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
който обещае легализация гласувам за него ако ще и партията на путин да е.
3
1
 
5
 
! Отговори
Екзарх Голослов преди 3 седмици
А кога ще легализират радиацията и злокачествените тумори????
2
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
а канабиса щом е легален в люлката на ЕС, що в бг не е ? мевере ги е страх от конкуренция ? :)))
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
мани, мани :)))