Експлозии в украинския град Одеса

Бе задействана тревога тази сутрин
17 апр 2024 10:41, Александър Попов
166
Експлозии в украинския град Одеса
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Силни експлозии се чуха в Одеса, черноморският град за пореден път е атакуван с крилати ракети, съобщават регионалните канали в Телеграм.

Тревогата бе задействана в 9.30 часа. Има информация за попадение в града.

Българите в Одеска област наброяват над 150 000 души и са трети по численост според официалното преброяване в Украйна през 2001 г.

В самия град Одеса живеят около 50-60 хиляди българи. Най-голямото компактно българско население е съсредоточено в Болградски, Измаилски и Белгородднестровски район./БТА
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още по темата: одесавойната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Небензя каза Новината се промени. Заради този цитат Мара Захарова изпадна в немилост, а три дни по-късно Песков я отрече с " Не беше точно така..." и ала бала дрън дрън. Но щом еректираш от фейкове, давай!
30
8
 
4
 
! Отговори
Учете история преди 1 месец
"Россия, тая мнима защитница на славянството, тя употреблява още по-радикални средства, за да истрие от лицето на земята българските колонии." (Христо Ботев, в. Знаме, г. I, Букурещ, 4 април 1875 г., бр. 13, с. 51)
29
13
 
4
 
! Отговори
Истината преди 1 месец
Българите в Одеса проклинат фашистка Рассиа. Българските училища в окупираните от ордите на Путин територии са затворени и българският език е забранен! В свободна Украйна всички български училища,читалища и центрове работят!
28
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Те и от НАТО се опитаха да внушат на бай Вова, че ядрените ракети, които са нацвъкали навсякъде по западната Руска граница били срещу голямата заплаха от Иран. Опитваха, опитваха внушаваха му, ама не чува и това е! Ей опак човек ей, тоя Вова! Не се поддава на внушенията на мирните НАТО-вци!
27
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Време е Тунгуският метеорит да цопне в блатата на Москва!
26
4
 
12
 
! Отговори
Сипнаха ми ярма преди 1 месец
Сипнаха ми малко ярма от Козяк. Казаха ми, че Русия просто няма начин да спечели. Няма. И също, че Путин е виновен. Дойдох тук да го напиша и се връщам обратно на Козяк за вечерната дажбица ярма.
25
5
 
9
 
! Отговори
Киро Скалата преди 1 месец
На ден трябва да има нападения на всеки кръгал час.До умопомрачаване на дебелите хохленски глави.
24
4
 
1
 
! Отговори
Така е .. преди 1 месец
Избиха се , ей ! И Путин и Зеленски са за пребиване.
23
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Добре си живееха досега българите в Одеса,но сега на хоризонта е "Русскии мир".Тормоз,подтисничество и беднотия ги чака нашите сънародници.
22
16
 
3
 
! Отговори
Пророчицата каза преди 1 месец
Още преди много години Ванга каза Антихристът (Путин) ще дойде от Изток и ще донесе войни и нещастия. Но ще се появи Владимир (Зеленски),ще възроди Киевски Рус и ще спаси Света от тъмните сили.
21
3
 
5
 
! Отговори
До 21 преди 1 месец
Така е. Според украински източници Fab-500 изтръгва врати от пантите на разстояние 1 км. Киев е на прага на енергиен срив. Руснаците унищожават систематично електрогенериращи украински мощности, а не само разпределителни станции и трафопостове...както бе до този момент.
20
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Българският Бог ще накаже проруските копейки. 15% ще получат инфаркт от затлъстяване и залежаване на дивана + лошите новини за Раша и изборите. Още толкова ще пострадат от джуджупкане при пияно шофиране, 2% от игрички със собственото си оръжие при размахване с "Ура", 10 %. от хазартни дългове, 10 % от предозиране с "лекарства" и т.н.
19
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Одеса никога не е била част от Украйна, както и Крим.
18
1
 
1
 
! Отговори
селянин преди 1 месец
до 15 дрън дрън
17
2
 
12
 
! Отговори
Небензя каза преди 1 месец
Представителят на РФ в ООН Небензя заяви: "Съвсем скоро единствената тема на всякакви международни срещи за Украйна ще бъде безусловната капитулация на киевския режим, съветвам всички вие да се подготвите за това. Очевидно Небензя загатва тема, която коментират повечето сериозни анализатори. По-ясно казано, вероятно предстои колапс на ВСУ и пълна капитулация на Зе&Ко. Руските бомби ФАБ в различните опции 500, 1000, 1500 и 3000 обърнаха ситуацията на фронта. Тежките руски планиращи бомби сринаха ВСУ.
16
5
 
1
 
! Отговори
Ужасно предсказание преди 1 месец
Ужасното предсказание на сляпата ясновидка Баба Ванга за Третата световна война се сбъдна на фона на ескалиращото напрежение между Иран и Израел: Британците решиха, че Ванга е предсказала нападението на Иран срещу Израел през 2024 г., Третата световна война и последвалата я световна победа на Русия.
15
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русия с Харков, Одеса и Черноморието до границата с Молдова - това е минимумът. Едва тогава вече може да има мирни преговори и то само на условията на Русия за останалата част от Украйна - пълна денацификация и демилитаризация, извънблоков статут и ограничена армия с руски военни бази за гаранция на мира. Това вече не е Русия плюс някакво ново парче територия, Русия и без това си има много земи, важното тук е кои територии. Точно в тези територии и черноморсктото крайбрежие това вече е нова геополитическа реалност за целия свят.
14
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Одеса е американска. Всичко е американско, всичко продадоха на американските компании. И всичко ще загубят.
13
2
 
12
 
! Отговори
До 10 преди 1 месец
Какви православни земи ви гонят. Да ви припомня че точно вашите любимци в Киев забраняват Православието, горят църкви, бият и убиват свещеници и миряни.
12
14
 
3
 
! Отговори
Българка преди 1 месец
Господ сили да дава на братския украински народ в борбата с жестокия и вероломен завоевател!