Фекалии и ешерихия коли 10 пъти над нормата в Темза

За англичаните става опасно да прекосяват реката дори с гребни лодки
71
Фекалии и ешерихия коли 10 пъти над нормата в Темза
Снимка: Pixabay

Най-голямата и прочута река във Великобритания - Темза, е замърсена опустошително с отпадъчни води. Нивата на опасни за хората бактерии в нея са толкова големи, че се наложи отмяната на някои гребни състезания и тренировки по поречието ѝ, предаде Нова телевизия.

Някои нарекоха случващото се национален позор, защото докато французите се готвят да плуват в Сена това лято след 100-годишна забрана, за англичаните става опасно да прекосяват Темза дори с гребни лодки. Причината е, че в реката бяха открити рекордни количества фекалии и наличие на ешерихия коли 10 пъти над нормата. Властите твърдят, че заради обилните валежи през последните месеци пречиствателните станции не са успели да поемат всички отходни води и част от тях са попаднали в Темза непречистени.

Регатата „Оксфорд-Кеймбрид“ е сред най-популярните състезания във Великобритания. Съществува от 1829 г. по поречието на Темза, но за първи път сега бе забранено да се прави ритуално хвърляне в реката на победителите. Участвалите в гребането студенти бяха посъветвани да се измият бързо след надпреварата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още по темата: Темзафекалии
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Направете си експеримент. Като се качвате на самолет за Англия скоро... просто се огледайте около вас какви екземпляри има. Ще видите ли бял и ако видите колко ще са такива. Колко ще са забрадените и брадатите. После като сте вече там огледайте се пак по улиците. Ако влезете в някое елитно заведение сигурно само там ще има повече бели, но и това вече намаля. Най-хитрата империя стана жертва на собствените си тарикатлъци
27
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е как те нали пият вода от рекъта?
26
1
 
6
 
! Отговори
Евро-Атлантик преди 1 месец
Няма ли начин да се прекарат някакви канализации директно от Великобритания до България ? Да се изливат тук в нашите реки ? Горките индийци .....България е насреща нищо че вече не сте във великия ЕС ...те и Украйна не са ама мило и драго даваме за Зеленски !
25
3
 
10
 
! Отговори
А, У НАС.... преди 1 месец
ОТ ИСКЪРО ТЕЧЕ МАСЛО И МЕД.....КАТО НА ФИЛИЯ ДА ГШ МАЖЕШ, И РОМСКИ УХАНИЯ....ХАХАХА
24
1
 
6
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 1 месец
10 пъти над нормата!?! Само!?! Нищо работа, ние ви обичаме. Искаме да сме като вас: имигранти, цветнокожи, мръсотия, о-пикано и про-дрискано навсякъде, но със Сити, командващо не-хората. ЧАКАЙТЕ НИ! ИДВАМЕ! ОСОБЕНО НИЕ ОТ ДБ!
23
0
 
25
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
БРИТАНИЯ Е НОВАТА ИНДИЯ! ТО Е ЯСНО, ЧЕ ТЕМЗА ЩЕ СТАНЕ КАТО ГАНГ
22
4
 
4
 
! Отговори
Брей преди 1 месец
Тя таз река по-чиста от "нашето" крайбрежно море вечер. Тук пречиствателни станции....има....де няма. Някой хотели са направо в морето построени... Там няма вече миди - умряха от праховете за пране и сапуните. Няма риба - тя е с тений ... Крайбрежната. Не е лесно безмозъчен човек да има пари. Като луд с картечница е.
21
1
 
6
 
! Отговори
вгз преди 1 месец
Много акат. Вероятно и вонята е доволно силна.
20
1
 
9
 
! Отговори
Слънчака преди 1 месец
Аматьори! Само десет пъти, ахахахах!
19
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нищо ново. Ингилизите, начело с кралските особи, от векове с.рат в реката. Заради тях в средновековието е възникнала т. нар. бубонска чума.
18
1
 
13
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 1 месец
Каквото населението такова и битието. Не ми било Темза, най ми било Ганг. Айде да ви е честито новото кралство с някой махараджа.
17
3
 
7
 
! Отговори
Гърция само преди 1 месец
А у ас на Л-нуморийето с открадатите пречиствателни станции и тръбици изсипващи ФekaЛот на 12м от плажа, там колко е нормата kлоуни т РЗИ МЗ и пр.?Да разтоварят х3 пъти на ден чревно 3.5млнуши ,тонове д0местос и пиk04 гази и кожно аборбира за здраве всико 0нугундура български
16
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Французите се готвели да плуват в Сена това лято, а Франция се готвела да се пребори с дървениците, а Микрон се готвел да пие вода от Сена ... Това обаче са фантасмагории и рекламни трикове за гостите на олимпиадата.
15
1
 
15
 
! Отговори
Ами преди 1 месец
Използват я тоалетна на хора и кучета.
14
1
 
11
 
! Отговори
Цветан Камелий преди 1 месец
У нас медийната среда е поне 100 пъти над нормата в Темза!
13
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В градовете е само бетон и асфалт и всичко отива в шахтите, и от там в пречиствателните станции.
12
4
 
29
 
! Отговори
Хи хи преди 1 месец
Ний си мислихме, че Запада е мед и масло, пък то било опи-кано и ос-рано ! Ама обвито в целофанче за търговски вид !
11
1
 
14
 
! Отговори
Любопитен преди 1 месец
А дали може да се видят плаващи, полюшкващи се на повърхността л.
10
1
 
20
 
! Отговори
Ами така е преди 1 месец
Излязоха от ЕС и oсpaха Темза.
9
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В Англия много се рат :)))