Загиналите след украинския обстрел в Белгород са 15

Ракета удари жилищен блок в южния руски град
13 май 2024 06:40, Александър Попов
44
Загиналите след украинския обстрел в Белгород са 15
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Петнадесет са вече загиналите при обстрела на жилищен блок в южния руски град Белгород близо до границата с Украйна, предаде ТАСС, като се позова на руското министерство на извънредните ситуации.

Сградата се срути частично вчера, след като, по информация на министерството на отбраната на Русия, е била улучена от украинска ракета. Предишните данни на руските власти бяха за тринадесет загинали.

"Спасителите извадиха тялото на 15-и загинал изпод развалините в Белгород", съобщи руското министерство на извънредните ситуации в своя канал в "Телеграм".

В града вчера десет пъти бе обявена ракетна опасност, написа в същото комуникационно приложение губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков.

Той съобщи по-късно, че над Белгород тази нощ са били свалени няколко въздушни цели. Няма пострадали хора.

Белгород, който се намира от другата страна на границата срещу Харков, често става мишена на украински обстрели след руската пълномащабна инвазия в съседната страна преди повече от две години.

Междувременно губернаторът на Липецка област Игор Артамонов съобщи, че над южния руски регион тази нощ са били свалени дронове, изпратени от украинските въоръжени сили.

Няма пострадали хора. В електрическа подстанция обаче е избухнал пожар, който в момента се гаси, написа Артамонов в своя канал в "Телеграм".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от Русия
Шойгу: Политическият "Сървайвър", обвинен за неуспехите на Путин в Украйна
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Блока е по нов и по висок !
39
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Направо си е ракета дошла от района на Харков като отмъщение по цивилни по силно да боли това ужасно .
38
3
 
2
 
! Отговори
G.I. Joe преди 3 седмици
15 фашаги при другаря Сталин в ада...
37
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
19 мирни жители. А Путин не убива мирни жители удря западна украйна
36
0
 
5
 
! Отговори
Емил Стефанов преди 3 седмици
Малко извратено ми се вижда това че никой не забелязва цивилни жертви освен ако не са ционисти,фашисти или нацисти.
35
4
 
1
 
! Отговори
блицкриг преди 3 седмици
Преди време руски Су-34 изпусна авиобомба ФАБ-500 над Белгород. Тогава улучи пътя и жертви нямаше. Повече от 30 изпуснати авиобомби на руските бомбардировачи са паднали в нивите в района на Белгород.
34
4
 
8
 
! Отговори
Мдааа преди 3 седмици
Типична за нацистките хохли подлост. Само пълно изчистване на територията от зелени амеби.
33
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
"Я намери в Google maps ул. Щорса 55А, Белгород и виж къде е запад! Точно от запад-югозапад е дошла ракетата!" - Ракетата е дошла от района на ЖП-възелът Козача Лопонь, на север-северозапад от Харков.
32
6
 
3
 
! Отговори
До 33 преди 3 седмици
Ракета няма. Има отломки от ракета, която е била свалена от руското ПВО. Но ето това се случва когато когато бойна глава земя-земя удари жилищна сграда в 3-я етаж, а не както се опитваха да ни убедят украинците с дупката си в блока, направена от тяхното ПВО в Киев.
31
11
 
3
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 3 седмици
Вече има видео от инцидентът, не се вижда никаква ракета, експлозията е ниско долу и се говори, че ФСБ тия дни са посетили сградата.Всичко мирише на поредната руска провокация.
30
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Вчера в Белгород са убити общо 19 човека. Хохлите пуцат с неточно РСЗО и смотана "Точка-У" по неделния град, да си припомним, че в почивния 30.12.2023 г. хохлите убиха посред бял ден 28 човека пак в Белгород. И това от безсилна злоба. К'во ги правиш такива? Ми, да, ликвидираш ги. Пленените хохли във Волчанск рязко ще намалеят, ликвидиране на място и толкоз.
29
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен 30 Сериозно ли, бе лъжец? Я намери в Google maps ул. Щорса 55А, Белгород и виж къде е запад! Точно от запад-югозапад е дошла ракетата! Долна, лъжлива твap!
28
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Сградата в Белгород е ударена от север-североизток , ясно се вижда на камерите. Серев-североизток е РУСИЯ ! Украйна е от юг и няма как ракета изстрелята от Украйна да удари висока сграда от север !!!!! Долбайоби сте , вие от тая кремълска помойка !
27
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тази снимка по ми прилича на блок някъде в България след ромска сватба, отколкото ударена от ракета в Русия.
26
8
 
14
 
! Отговори
Ядрен вампир Z преди 3 седмици
Стреляш по Богородица губиш Харков.Колко по по лесно да им се обясни на фашистите?
25
14
 
7
 
! Отговори
Мужик преди 3 седмици
Само така, бой по каските на злите джуджета!
24
8
 
19
 
! Отговори
емо преди 3 седмици
докато руснаците атакуват само военни обекти и свързани с тях обекти на енергосистема-та, украинците атакуват преимуществено граждански обекти, като този жилищен блок в белгород - 15 души са загинали. това се нарича тероризъм и неслуайно от оон осъдиха това. да не говорим за донецк и др. градове от донбас, обстрелвани почти ежедневно. такава терористична държава няма право на съществувание.
23
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Руснаците извършиха много зверства в различни градове избиха хиляди цивилни и сринаха стотици жилищни гради умишлено, сега седнали да хленчат. Видите ли, по нас не може да се стреля, но ние можем да избиваме "хуманно".
22
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
В наскоро провелите се натосвки учения на територията на България целта, според думите на осведомения журналист, е била вражеските сили да се изтеглят към град и там да се водят сражения. Защото" в град численото превъзходство не е от значение". Т.е. и нашите ги обучават да рушат градовете и да изтребват населението, както го видяхме в Мариупол. Къде е журналистът александър Марков от БНТ? Той показа, как украинците влизат в жилищата на хората и Киев, гонят ги оттам и си правят огнева позиция.
21
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Защо пак умишлено публикувате неверярна картинка? Има достатъчно кадри. Срутеният вход е на нова десететажна сграда. нея трябваше да представите.