Нидерландия забрани да се осиновяват деца от чужбина

Процедурите в заварено положение ще продължат
22 май 2024 09:26, Петър Бойчев
17
Нидерландия забрани да се осиновяват деца от чужбина
Снимка БГНЕС

Нидерландия няма да позволява повече на гражданите си да осиновяват деца в чужбина, съобщи министърът по въпросите на правната защита Франк Вервинд, цитиран от Ройтерс. Той добави, че засега междудържавните процедури в заварено положение ще продължат.

През последния половин век нидерландски родители са осиновили около 40 000 деца от 80 страни. През последните години използването на тази практика намаля: за 2019 г. зад граница са осиновени едва 145 деца, а за пандемичната 2020 г. този брой спада на 70, сочат най-новите данни на независимия Институт за изследване на проблемите на нидерландската младеж.

Между февруари 2021 г. и ноември 2022 г. нидерландското правителство беше въвело почти двегодишна временна забрана за междудържавни осиновявания.

Нидерландската политика в областта на осиновителните процедури беше подложена на щателна проверка заради все по-големия брой пълнолетни граждани, осиновени като деца, които започнаха да проучват потеклото си и често пъти откриваха, че актовете им за раждане или са загубени, или са били подправяни, или че осиновяването им е станало по незаконен начин.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от Свят
Молдова подписа пакт с ЕС под носа на Русия
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тия имаха ли закон за еднополовите бракове ,защото в Белгия и Германия ,могат да оси новявтб деца това е любимия ви ЕС пп
13
0
 
5
 
! Отговори
Чудя се: преди 1 седмица
Тия холандци на снимката май много са стояли на слънце.
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До 2 - Бранят си империята и интересите.
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
"Затова през последните години обсъждат внасянето на донорски яйцеклетки и донорска семенна течност от Скандинавия. " - Познай, кои са до донорите и там. Ако са "скандинавци" изобщо, са все тея, които са тотално пропаднали. Дават им 50-100 лева на "дарение"
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Хм ... Интересно.
9
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Това е, защото Нидерландия се превърна в НиГерландия.
8
3
 
8
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 седмица
Правилно!
7
0
 
12
 
! Отговори
Lina преди 1 седмица
Цялата ситуация в холандия с осиновяванията е гнила.
6
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Защото забелязаха, че изведнъж популацията им започна много да потъмнява. И нашите се усетиха, след като по партийно решение успешно бяхме развъдили вече няколко поколения индийци. Затова през последните години обсъждат внасянето на донорски яйцеклетки и донорска семенна течност от Скандинавия. Защото такъв генетичен материал у нас дават преди всичко ромите, срещу скромно заплащане. Проблемът никак не е малък.
5
1
 
14
 
! Отговори
Хммм преди 1 седмица
Ами ,,различните" така си осигуряваха деца преди сурогатството и инвитрото.
4
9
 
7
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 седмица
Холандецът е ... нещо дет живее в групи по полетата, който яде сурови вътрешностите на министрите си (довели до могъща тогаз Холандия), за да се хареса на краля си. Да, могъща си има цена, но в случая наблягам на "харесването на краля". Исторически факт.
3
0
 
30
 
! Отговори
Тия на преди 1 седмица
Снимката гей семейство ли са, осиновили дете? Много приличат на кореняци нидерланци!
2
9
 
24
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 седмица
Част от холандската култура е да лъжат, мамят,фалшифицират, крадат и убиват. Даже има живи холандци, които са участвали в наказателни акции в Индонезия, изгаряйки села с цивилни в колибите, които се чудят защо вече не били герои. Или пилотите на Ф16 които преди 15 Тина години гръмнаха 74 цивилни в Ирак, въпреки предупрежденията на САЩ да небомбят, да се обиждат, като им се каже, че са убийци.
1
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
дпс не харесва това