Нещастни, но обречени

8 причини, заради които жените не се осмеляват да прекъснат връзка
14 май 2012 16:29,
1
Нещастни, но обречени
Снимка: sxc.hu

Защо жените търпят несполучливите си връзки, които са способни да ги съсипят толкова дълго, е въпрос стар като света. За това, разбира се, има причини и те варират от чувства, та чак до страх. Трудно е да скъсаш с някого, особено ако го обичаш или пък си зависима от него, но за повече яснота по въпроса прочете 8 от най-основните предпоставки, които задържат една жена в лоша връзка.

Страх

Основна причина да продължавате връзка, от която няма смисъл е страхът. По стандарт, отношенията са много хубави в началото, а по-късно, след като заживеете заедно, изградите си общи навици и започнете да зависите един от друг, става доста плашещо да се осмелите да напуснете всичко това. Ако положението е наистина лошо обаче, винаги си заслужава да започнете от начало, дори и да е страшно.

От удобство

Случвало ли ви се е да имате връзка, която макар и не страхотна, е по-доре от това да останете сама? Ето това е факторът удобство. Може връзката да не е ужасна, но не и добра и вие сте неудовлетворена и съответно нещастна. Това е връзка без смисъл, съществуваща, заради вашата духовна ленност.

Усещането за провал

Ако сте имали много връзки е ясно защо да прекъснете поредната, пък била тя и несполучлива, може да ви се струва като още един неуспех. Това абсолютно е сред основните причини жените да си губят времето с непоходящи партньори. Ако се боите какво биха си помислили околните за краха на поредната ви връзка, се замислете, че тези които ви обичат биха предполчели да потърсите щастието си другаде, вместо да останете задоволена от нещастието.

Неудобство

Този мотив върви ръка за ръка с предишния. Някак неудобно и леко засрамващо е един ден да се обявите за влюбена и да пърхате от облак на облак на седмото небе, а на следващия да твърдите, че сте нещастна и че ситуацията се е променила. Боите се, че ще изглеждате като капризна кифла със шизофренични наклонности. А това всъщност е една от причините да оставате в лошата връзка, която може истински да ви навреди.

Нуждата от преоткриване на самата себе си

Когато са във връзка, жените имат склонност да се превръщат в друг човек и когато останат сами, това, че трябва да открият отново себе си, се оказва предизивкателство и дори проблем. Вие толкова свиквате да играете ролята, която сте възприели в тези отношения, че вече не можете да си спомните каква сте била без него, какво сте правила, харесвала и мечтала извън границите на връзката. Истината обаче е, че когато започнете да търсите отново себе си, ще намерите и загубения си комфорт във вашата кожа и няколко зрънца самоуважение.

Останалото прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не само Жените са така. И мъжете живеят в нещастие, заради деца и к, во ще кажат хората. Докато, търпи и му е сиво и грозно се самоунищожава. Токсична връзка. Психически те смачква да правиш нещо, против волята. След, това се отразява и на физиката. И състоянието е *** в собственото си нещастие. В смисъл сам си го прави. Когато нещата не вървят хората се разделят. За да намерят по-доброто за себе си. Заблудата"те нещата ще се оправят "Не,няма явно няма решение и компромис.Следва, промяна.
1
0
 
15
 
! Отговори
М.У. преди 11 години
като видите, че не вървят нещата - бягайте, щото докато си стоите на уж "сигурното" старо, току-виж сте изпуснали Вашия човек..