Защо работата в екип е толкова важна

Много компании залагат на този начин на работа
20 юли 2012 07:56,
26
Защо работата в екип е толкова важна
Снимка: sxc.hu

Във време на криза бизнесът е особено загрижен за своите печалби и прави всичко възможно, за да увеличи приходите си. Един от най-важните аспекти, влияещ положително върху бизнеса, е работата в екип.„

Ефективната работа в екип е начин компанията да използва потенциала на служителите си в най-голяма степен.

Работата в екип е разпространена не само в корпоративния свят, но и в света на спорта. Ако един отбор работи активно, никой не може да го спре да постигне целта си. Именно заради значението на екипната работа, много работодатели предпочитат да наемат служители, които се работят добре с други хора.

Как да бъдеш добър член на екипа?

На първо място трябва да имате определен набор от умения и способности. Най-важно е да може да изслушвате – идеите, вижданията и концепциите на другите служители или на подчинените. Трябва да насърчавате участието на всички колеги в екипната работа и не на последно място да уважавате всички по равно.

Защо работата в екип е важна в бизнеса?

- постигане на целите

Колективната работа сама по себе си е много важна като процес, благодарение на който може да бъде постигната определена цел. Има задачи, които не могат да бъдат изпълнени само от един човек, необходими са идеи и усилия поне на няколко души.

- увеличаване на индивидуалното обучение

С други думи екипът е група от интелигентни хора, които влагат ум и енергия в една обща цел. По време на работата в екип, всеки член научава по нещо ново от останалите хора и по този начин обогатява своите собствени знания и усъвършенства способностите си.

- разрешаване на конфликти

В почти всички компании се случва да възникнат конфликти. Работата в екип би могла да предотврати или поне да сведе до минимум конфликтите, защото колкото повече време служителите прекарват заедно, толкова повече те се сближават и опознават. За да се разрешат конфликтите е важно също да има разбирателство и компромиси в името на общата цел.

Останалото прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още по темата: значениеработаекип
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Назначават разни връзкарчета и недоносчета с ниски заплати, очакват от теб да ги обучиш и да ти заемат мястото. Ай сиктир на протежетата и екипите
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Едно време му викаха колектив, сега екип, ***, както и да го кръстят целта е да се носи печалба на собственика. Някои опъват хомота, други се скатават, защото били "различни" но някой ден можело да има полза от нестандартните им идеи. Когато ти го наливат в главата непрекъснато дават интересни примери, но за над 20 години не съм го срещнал на живо. Не искам да ме дърпат назад, толкова време съм вървял напред и ще вървя, който може да ме настигне... ще станем "екип".
17
1
 
2
 
! Отговори
Стамат преди 11 години
Изглежда между завършването на образованието и навършването на ... определена възраст идва момент, в който разбирате, че шефът ви не е бог, че и той има недостатъци, че не всичко го пише в книгите и че не всеки може да различава иронията и метафората в писана реч. За някои хора, за съжаление (тяхно не, но на околните със сигурност) този момент така и не идва. Жалко за тях.
16
1
 
6
 
! Отговори
Лавро преди 11 години
Познавам наш бизнесмен, който точно така беше написал на визитките си - "чорбаджия". А как звуча...Много ми се иска да попитам дали си срещал някога ника "Тимур и неговите командоси", но май няма смисъл. Забрави. Приеми, че не съм чувал на постулатите.Пък и не е редно да споря с кандидат-мениджъри - талибани, в смисъл - които вярват само в корпоративния "коран". Не ми отива - а и животът е много по-жесток опонент от мен.Поздрави.
15
5
 
2
 
! Отговори
до Лавро преди 11 години
За 50 години как не се научи да не звучиш като клоун?
14
3
 
4
 
! Отговори
Лавро преди 11 години
До 17:В момента не съм в България и напоследък нашата байганьовщина беше почнала да ми липсва. Благодаря ти за запълнената празнина. А кой какво може да проумее - вярно, не чета много статии по мениджмънт. АЗ ГИ ПИША. Естествено, не си длъжен да вярваш.П.С.: И не съм толкова дърт - на 50 г. съм, оперативен директор в чуждестранна компания. Вярно, за някого с неизсъхнало мляко около устата - може би съм старичък...:)))
13
3
 
8
 
! Отговори
Лавро преди 11 години
Идеята на работата в екип е всички заедно да теглят хомота и носят печалба на чорбаджията, а не да си правят кал един на друг с цел лична кариера. В държавните фирми никой не говори за работа в екип, понеже го няма чорбаджията. В частните обаче собственикът иска да научиш колегата си на всичко, което знаеш, за да може после да съкрати един от вас. Там, където наистина се налага работа в екип - например алпинизъм - никой не обяснава защо е необходимо това.
12
1
 
4
 
! Отговори
малък бизнес преди 11 години
Аз работя за себе си, роднини, приятели и връзкари не назначавам. На екипа му се плаща 50% според резултатите и 50% според личните постижения. Има и бонуси, ако нещата се вършат качествено и в срок. Напуснали нямам, имам само 2 жени по майчинство. Хората ми взимат между 600 и 1500, в зависимост от това как работят. Ако някой 3 месеца поред вземе 600 лв, знае, че ще си ходи и досега такъв случай няма. Не са виновни работниците, а тоя който ги подбира за работата в екип.
11
3
 
14
 
! Отговори
алекс2 преди 11 години
А престанете с тия американски иновации или по кратко измишльотини. Съберете един борец писател и *** и направете екип. А може да опитате и с един директор , който получава 5000лева и 7-8 работника с по 300лева и направете екип,може и да успеете
10
2
 
6
 
! Отговори
Талпата преди 11 години
Митряла е кофти и не става за екип.
9
1
 
13
 
! Отговори
ттт преди 11 години
Когато видя, че от кандидата се изискват умения за работа в екип, но не се изискват познания примерно по неорганична химия, пневматика, интериорен дизайн и т.н., знам, че обявата е фалшива.
8
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Защо работата в екип е толкова важна?"Ами от практиката ми съм разбрала, че когато искат да се работи в екип значи, че няколко човека трябва да свършат работата и да искарат парите за заплата и на останалите търтеи - това е истината.
7
1
 
4
 
! Отговори
Гацо преди 11 години
Кага да се свърши работа - работа в екип, кога да се взимат пари постоянно ни обясняват как пари няма защото сме в криза.
6
2
 
7
 
! Отговори
Иван Пешев преди 11 години
Дрън - дрън , споделяли знания и умения , що собствениците на фирми не започнат да споделят базите си данни с клиенти със служителите , нали екип а у ?
5
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Utre o4akwam statiq, koqto 6te naprawi probiw w nau4nite sredi: "Za6to e wajno qdeneto?" ili "Za6to e wajno redownoto hodene do toaletna?" ili naj-dobre "Za6to nqkoi hora ne sa evoliuirali?"
4
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Българина не е за работа в екип, повечето хора не го могат.
3
3
 
2
 
! Отговори
сексманиак преди 11 години
до Single playerТрябва да опиташ да поработим в екип. Като Proof of concept :)
2
4
 
9
 
! Отговори
Single player преди 11 години
Аз пък най - обичам самичка. Да знам, че всичко си е в моите ръце ;)
1
5
 
5
 
! Отговори
Сексманиак преди 11 години
На обичам да работя в екип. По възможност, по голям.Любимият ми екип е с анджелина джоли.голяма работа пада !