Как да се насладите максимално на командировката си

И бизнес пътуването може да бъде интересно
31 юли 2012 14:25,
1
Как да се насладите максимално на командировката си
Снимка: sxc.hu

Бизнес или удоволствие? Може би не трябва да избирате. Има вариант да комбинирате нещата така, че стресиращите бизнес пътувания, които обикновено са кратки и изтощителни, да станат освен продуктивни и забавни. Повечето хора грешат, като обричат командировките си само и единствено на бизнес.

Очевидно е, че вашата фирма ви е изпратила на бизнес пътуването, за да свършите определена работата. Това не означава, че трябва да работите повече от 8 часа дневно. Ако планирате добре деня си, със сигурност ще ви остане време за развлечения.

Ето и седем начина как да го постигнете:

1. Ако пътуването е само няколко дни, вижте, дали вашата половинка или някой друг близък не може да се присъедини за едно бързо бягство. Въпросният човек ще трябва да е наясно, че ще му/ѝ обръщате внимание едва след като си свършите работата. Хубавото е, че вечер ще имате с кой да излезете и няма да се чувствате самотен. За по-дълги командировки можете да вземете и цялото си семейството. Ако фирмата ви не гледа с добро око на това, просто бъдете по-дискретни и не споделяйте плановете си.

2. Увеличете пътуването. Ако ви изпращат на кратка командировка, на място, на което не сте били, няма нищо лошо в това да си поискате още няколко дни отпуска и да останете повече време на тази дестинация. Разбира се, това трябва да бъде съгласувано с компанията, в която работите. Не трябва да очаквате, че фирмата ще поеме разноските за по-дългия ви престой.

3. Проучете дестинацията. Преди да хванете полета за командировката, направете малко проучване за мястото, където отивате. Запознайте се със забележителностите и заведенията в района. Проучете всички туристически атракции. Това ще ви помогне да уплътните добре краткото си свободно време.

4. Запознайте се с местната кухня. Ако сте любител на хубавата храна и имате бюджет за качествени ресторанти, можете да си направите едно гурме пиршество и да усетите много нови вкусове. Всяка местна култура си има своите кулинарни особености.

Останалот прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
4
 
! Отговори
От личен опит знам! преди 11 години
Когато в командирования екип е включен/а колегата от другия пол, към когото/която изпитвате определени копнежи.Тогава може да се получи много приятна командировка!