Как да се справите с женските изблици на ревност

Отговорът е: С твърдост и спокойствие
Обновена: 9 авг 2012 07:46 | 9 авг 2012 07:46,
31
Как да се справите с женските изблици на ревност
Снимка: sxc.hu

Когато човек е ревнив, обикновено означава, че се чувства несигурен заради нещо. Ако ревността се прокрадва сред чертите на жената, с която сте в момента, има два начина да подходите към нея – правилен и много, много грешен.

Истината е, че никой не е застрахован от среща с ревността, тъй като никоя жена не е 100% уверена в себе си. Затова ето няколко съвета как да се справите, ако тава грозно зеленооко чудовище покаже злото си лице във вашата връзка:

Ревнивата приятелка

Най-добрият начин да атакувате ревността е чрез разговор и логика. Това може да е изключително трудно, когато приятелката ви вече ви е изпилила нервите и ви е докарала до границата на лудостта със съмненията си, но трябва да запомните, че тя не е откачалка, а просто се чувства несигурна – в себе си, във вас, във връзката ви.

Опитайте да помислите защо е така. Може и да попитате, но трябва да имате подходящ подход: дръпнете я на страна, прегърнете я и задайте въпроса: „Скъпа, какво става с теб? Какво не е наред?", като тонът тук е много важен. Не бива да има и капка раздразнение в гласа ви, само загриженост и внимание.

Твърде възможно е тя да обвини вас или някоя жена, с която сте разговаряли, може и да заплаче, а може и да отговори, че няма нищо. Алкохолът обикновено също е фактор, така че, ако вие или тя сте пили, по-добре избегнете тези разговори – воденето им на замъглена глава обикновено не води до нищо добро. В такъв случай е по-добре да се разделите за вечерта и да поговорите на следващия ден.

Както във всеки разговор, в който се опитвате да накарате другата страна да види нещата от вашата гледна точка и сега е важно да сте спокоен и да използвате логиката. Освен това, вашият спокоен глас, ще накара и нея да използва същия.

Напомнете ѝ, че я обичате – това е много важно! Бъдете мил и търпелив, защото ако се развикате, само ще задълбочите проблема. Всичко е в тона и подхода, запомнете го!

Ако все пак ви се налага да водите тези разговори периодично и често, трябва да прецените къде да теглите чертата, защото има ревниви жени, за които това е патология и никой тон и разговор няма да ги излекува – те се нуждаят от помощта на специалист.

Ревнивата бивша приятелка

Без значение как сте се разделили с бившата, имайте достойнството да засвидетелствате на този човек поне малко уважение. Разбира се, това не означава да се съобразявате с нея, както докато сте били задно, но ако тя ви тормози или притеснява на публично място, например, бъдете така почтени да не падате на нивото ѝ и да не решавате проблема пред хората.

Винаги е по-добре да се оттеглите или да игнорирате подобни атаки и да изясните положението по-късно насаме, пък било то и по телефона дори.

Отаналото по темата разберете от Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
1
 
! Отговори
Епикур преди 6 месеца
До жената с мозък или по-скоро без, да знаеш, че ако ми беше жена щях да те спуквам от бой *** *** такава, надявам се мъжа ти да *** други щот такива парцали кат теб не заслужават сериозна връзка.
26
0
 
3
 
! Отговори
до 24 и др жена преди 11 години
милички-тия с по-тъмния цвят на кожата са си бисексуални на 90 процента...*** кат ви харесва да ви порят отзад-друга работа
25
0
 
2
 
! Отговори
до 26 преди 11 години
обикновено,мъжете почват да ревнуват когато има вече факти-а вие женките,като знаете на какво СТЕ СПОСОБНИ-само някоя да се мерне и скачате!Ама ако вие излизате с приятел-можеееее-ТОЙ Е САМО ПРИЯТЕЛ- ТИ ЗА КАКВА МЕ МИСЛИШ-да бе..
24
1
 
5
 
! Отговори
............. преди 11 години
А с МЪЖКИТЕ изблици на ревност как да се справим? Уж пред закона сме равни, защо тогава недостатъците ги приписвате само на женския пол? Питам по принцип.
23
0
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
хм..1 вата ми жена за 14 г брак..нито веднъж не показа че ме ревнува..но пък сегашната ми за почти 5 години..е готова да ми избоде очите във всеки един момент щом стане дума за друга жена....бе жени ..не ги разбирам аз тях..то и кой ли ги разбира???
22
2
 
10
 
! Отговори
друга жена до 24 преди 11 години
Ами наистина в белите страни гейовете станаха множко ! Ще си търсим мъже с по-тъмен цвят на кожата ,те като че ли по природа са защитени да не обърнат резбата !
21
0
 
8
 
! Отговори
страх от превъзходст преди 11 години
Ревността само отблъсква и нищо не разрешава,контрола,съмнението и обсебването е диагнозане проява на обич.Един познат много ревнуваше жена си,всичко и купуваше,но и вдигаше скандали,за кого се облича така и я дебнеше...след години се разведоха с голям зор и жената призна,че от амбиция си е хванала не един а двама любовника и когато е имала среща с тях,винаги е излизала облечена "неглиже"-а съпругът точно тогава е бил доволен и спокоен че не кръшка.
20
3
 
13
 
! Отговори
отчаяна преди 11 години
Как няма да го ревнувам?! Живеем в малко градче ,за гей парада от нашите момчета отидоха един пълен автобус ,накичени ,напудрени ,като моми французойки !! Нямаше нито една лесбийка ,само "мъже" ,т.е. гейове !! А кажете ми как да не го ревнувам моя ,след като момите в квартала няма кой да ги начесва ?! Един ден ще карат на вибратор ,два дена ,да ама естественият х... си е нещо друго , и така може да се помолят на моя мъж да ги начесва понякога !!! УЖАС !!
19
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Неревнив и хитърИ накрая те ще си правят двойка пък ти ще си биеш ***....
18
13
 
5
 
! Отговори
Пустиняк преди 11 години
Като й шибнем два шамара и ревноста си отива.
17
10
 
7
 
! Отговори
ЖИВОТЪТ Е ЕДИН преди 11 години
Независимо дали сте мъже или жени ,независимо дали ви ревнуват или не , като ви се падне нещо чуждо ,което ви допада визуално ,пробвайте,но умната ! Не всеки може да е с рационално и модерно мислене като суингърите ,при тях няма проблеми ,живеят си живота хората без да се лъжат ! Но ако не сте суингър и ако не можете да гледате как партньорът ви прави секс пред очите ви с друг/а/,това не означава,че трябва да се лишавате от разнообразие,ако не е суинг ще е индивидуално разнообразяване на секса !
16
13
 
4
 
! Отговори
Неревнив и хитър преди 11 години
Когато започне да ми вади душата с проблеми от ревност и стане нетърпимо аз ставам много внимателен ,леко я ухажвам и започвам да я обработвам да направиме тройка с един мой приятел който тя много харесва.
15
1
 
17
 
! Отговори
мнителна преди 11 години
И аз ревнувам отвреме-навреме. Но най-голяма е ревността ми към бившите на моя съпруг, с когото сме заедно от 16 години.Наскоро намерих профила на най-голямата му любов и му го показах, за което съжалявам. Започнаха да ме мъчат мисли, че той ще си спомни с добро за нея и ще я потърси отново...Човек каквото си направи сам друг никой не може да му го стори!
14
8
 
13
 
! Отговори
Шейх Муранди преди 11 години
Прости европейци ще си останете. Аз имам 12 жени и никоя не ме ревнува щото ги карам последователно.
13
2
 
7
 
! Отговори
незадоволена преди 11 години
ще има изблици яко, ако нещата продължават така, хващам си жена и чао на мъжете.
12
1
 
8
 
! Отговори
До 5 ..ЖиФка преди 11 години
18 см ама обиколката...
11
1
 
16
 
! Отговори
до 9 преди 11 години
Може би си прав. Аз съм проявявал два пъти мъжка агресия спрямо действителна изневяра на жената с която съм бил. Агресията ми се изразяваше само във времето за което можех да й кажа само: "изчезни от живота ми, свърши се!" И всеки по живо и здраво по своя път. Единият път беше след 2 години връзка. Беше трудно да тръгна ей така по друг път само с това изречение. Не трудно, а убийствено трудно....но го направих.Няма смисъл да се мъчат и двамата с тези чувства, щом работата стигне дотам.
10
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Работя в един склад,а колегата дето с най-много стаж15 години там е вече започна жена му да го ревнува от склада защото понякога не прибира 2-3 часа след работно време. Засичал съм я няколко пъти как по други успоредни на склада улички ходи да го шпионира мъжа си тая. Пък то човека толкова отегчен от семейството си че не му се прибира у тях.Предпочита да измие бусовете, да изхвърли ***.....Някой път му казваме ай: Ай си ходим, а той: Че к'во да правя у нас-, като жена ми ме чака там????
9
2
 
45
 
! Отговори
Truth_Hurts преди 11 години
По-лошо от женската ревност е мъжката, защото често е съпроводена с агресия и насилие.
8
2
 
15
 
! Отговори
яве преди 11 години
''Най-добрият начин да атакувате ревността е чрез разговор и логика''Хубаво би било да се уточни, за каква логика става на въпрос. Символна, формална или женска?