Как да работим от вкъщи

Правила за работа от дома, които всеки трябва да знае
14 авг 2012 18:29,
7
Как да работим от вкъщи
Снимка: sxc.hu

Да работят от вкъщи е мечта за много хора – спестяваме си блъсканицата в градския транспорт, докато пътуваме за работа, не губим време и пари да търсим място за паркиране и не трябва да мислим какво да облечем сутрин. Всичко това звучи страхотно, но тази работа далеч не е толкова лесна.

Много от работещите от дома си хора се сблъскват с тежкия проблем на самоорганизацията и мотивацията. Непрекъснато си намират някакво друго „домашно занимание", което забавя служебните им задължения, разсейват се от звуци, съседи, телевизора, останалите обитатели на дома, а леглото ги примамва неудържимо. Затова за работата в домашна среда сe изисква един цял нов набор от умения.

Ето няколко съвета как по-добре да организирате времето си, докато работите от вкъщи:

1. Подходете сериозно и го демонстрирайте

Това, че започвате да преглеждате електронната си поще още преди сутрешното ви кафе да е станало готово, е добре, но се оказва, че ако прекарате целия ден по пижама, макар и работейки, сте далеч по-неефективни, отколкото ако работите в офиса. Ако сте по домашни пантофи и не срешете косата си до обяд, това изпраща сигнала, че дейността, с която се занимавате, не е особено важна и дава картбланш на всички около вас да ви прекъсват и разсейват.

Ето защо е важно, дори и работейки от дома си, да се облечете и приготвите подобаващо. Може да се лишите от костюм, вратовръзка или обувки на висок ток, но поне не оставайте по халат и с немити очи. Така децата, пощальонът и всички около вас ще схванат, че сте професионалист, който има важни задачи, към които се отнася с необходимата сериозност. Това помага и на нагласата и концентрацията ви и по-лесно ще превключите от домашен на служебен режим.

2. Мястото е много важно

Ако имате избор на стаи, в които да разположите домашната си работна станция, изберете най-отдалечената от шума и разсейващите фактори. Специфични места за избягване са помещенията в близост до семейната баня и кухня, детската стая и, ако е възможно, коридора на блока. Така ще си спестите, доколкото е възможно, гледки и шумове като пускане на водата, приглушени разговори, които се напрягате да чуете и разбира се, детската игра.

Ако нямате голям избор, се установете в стая с врата, която можете да затворите, когато е необходимо и на която можете да залепите бележка с молба към останалите членове на семейството ви да пазят тишина.

Останалото прочетете в Tialoto.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: шуму домаработа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
32
 
! Отговори
ДО 4 преди 11 години
пич хващай мотиката и почвай да ремонтираш вкъщи.
5
0
 
32
 
! Отговори
ИСКАМ НАВЪН преди 11 години
Нали работих вкъщи една година - идзпокарахме със жената и умрях от скука и еднообразие - и това си има своята цена . .
4
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Преди около 2 години започнах да работя от вкъщи като компютърен програмист. Докарвам си прилични доходи за града в който живея (малък град с висока безработица).Не мисля че скоро бих заменил този начин на работа с друг. Много е спокоен - без досадни колеги или колежки... ИЗОБЩО не ми липсва "социалния" елемент...
3
1
 
37
 
! Отговори
Безпартиен преди 11 години
Хайде пак започнахме да говорим за офиси и работа с компютър, а за хората работещи по цеховете и заводите пак нищо ли?
2
0
 
36
 
! Отговори
от вкъщи се работи преди 11 години
както го прави *** , папка си помощите от социалните в Германия и по цял ден пише коментари !!! Обаче ние сме по-големи тарикати ,хората ни плащат за да работим ,а ние пишем коментари от офиса ,от служебния компютър !!!
1
0
 
37
 
! Отговори
Безработен преди 11 години
По повод статията , си търся надомна работа като редактор в сайт ! Мога да пиша статии на разнообразни теми !