Как да промените лошата си репутация

Без значение дали сте допринесли за нея или не
25 авг 2012 09:00,
26
Как да промените лошата си репутация
Снимка: outnow.ch/ Legally Blonde

Репутацията е мнението на другите за вас. Тя показва как те ви възприемат. И тъй като хората сме социално ориентирани, тя е важна за нас във всяка сфера от живота ни – работата, приятелите, семейството.

Понякога човек сам срива репутацията си, а друг път става жертва на слухове и клюки от зложелатели. Веднъж създадена, лошата репутация трудно се променя, но тази мисия не е невъзможна. Ето и как да го направите:

Запознайте се с истината

Ако искате да се отървете от лошата репутация, вие ще трябва първо да погледнете себе си и да се потърси реалността. Има ли някаква истина в това, което хората казват за вас? Направили ли сте нещо лошо, което да накара хората да е обърнат срещу вас? Потърсете второ мнение при отговора на този въпрос, за да бъдете максимално обективни. Ако не сте наясно с корените на проблема, няма как да приемете, че съществува и да го решите.

Предприемете действия

Ако смятате, че има известна истина в това, което хората мислят за вас, то е време да промените нещо в отношението си с останалите. Ако сте скандални, имате тежък и агресивен подход, по-добре опитайте да контролирате гнева си. Ако сте неотстъпчиви и егоисти, постарайте се да помагате повече и да съчувствате на хората.

Ако хората ви сочат с пръст и има нещо драстично във визията и маниерите ви, което е извън нормите на поведение, променете го. Атакувайте проблема във вас и го премахнете. Това отнема време, но пък трябва да се постави началото.

Разсейте слуховете

Когато сте изправени пред мисията да подобрите репутацията си, трябва да разсеете всички слухове, които не работят във ваша полза. В случай, че знаете кой е източникът на лошите думи, се изправете срещу него и се изяснете. Но не прибягвайте до агресия в никакъв случай, защото така само ще доразрушите репутацията си. Говорете бавно, спокойно и аргументирано. Ако се налага дори се извинете.

Ако репутацията ви на професионалист или бизнесмен е накърнена, по-добре свикайте пресконференция, за да може максимално бързо да достигне до хората истината и негативизма да се разсее по-бързо.

Останалото прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
4
 
! Отговори
кх преди 11 години
Най - свободни са хората с лоша репутация, да не ви пука, живейте си живота за себе си, не за другите. Да не те харесват у нас е комплимент, обратното означава че си слагач, подмазвач и лицемер. Тук нормалните ги смятат за луди.
21
1
 
0
 
! Отговори
pipinana преди 11 години
youtube/watch?v=4tJQq8A9rm4 ne me interesuva
20
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Живейте си живота, хич да не ви пука! Кой какво мисли и говори за Вас. У БГ всичко е сбъркано, така че и най-големия светец, Богу не е драг. Не може да се хареса човек на всички. Едни се обичат, други мразят. На никого не може да затвориш устата, и да везеш в акъла. Може да се окаже, че ненормалното е нормално, и обратното. Живей така, че да не пречиш на другите! На всички много здраве и хубав ден....
19
2
 
7
 
! Отговори
lele преди 11 години
Kakvo me interesuva horata kakvo mislqt za men? Horata sa prosti, ako gi slusham ne mi se misli kakvo shte stane..
18
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Лошотията по хората е вече толкова много, че ако започнеш да обмисляш репутацията си, това значи да се самоунищожиш.
17
1
 
29
 
! Отговори
умничка преди 11 години
"Каквото и да правят, чувстват, мислят или казват хората, не го приемайте лично. Съгласно своята система от ценности и вярвания, те имат свои собствени мнения и възгледи. Така че онова, което мислят по ваш адрес, не се отнася за вас, а за тях самите." Дон Мигел Руис
16
4
 
17
 
! Отговори
Ганста генста преди 11 години
Кажете как ония курвички от Пуси Райът да си променят лошата реПУТация!
15
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Поредната *** статия с още по-*** рецепта в нея. Тия от днес.бг и тялото.бг не разбраха ли, че рецептите за такива неща са ялови и неприложими?
14
0
 
21
 
! Отговори
мим преди 11 години
Данък чуждо мнение съм спряла да плащам от много години.
13
0
 
20
 
! Отговори
Патриот преди 11 години
най доброто средство за справяне с хейтърите от единя крачол в другия ,при случаи на упорито хейтърство повторете операцията!
12
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не съм от тях, кака Сийке,ама седна ли да ти разправям какво представляват комшийките, после нито една от тях няма да може да си оправи репУтето в твоите очи!Бог да го прости писателят Чудомир. Той най-добре е представил технологията, по която махленките у нас "създават" репутация на когото им скимне.
11
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Че защо да я променям?!?!?! Откакто се освободих от добрата си репутация, разбрах какво бреме ми е била ;)
10
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
местим го за хорската шизофрения
9
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да го, .............. като вятъра!
8
2
 
21
 
! Отговори
Бос преди 11 години
Мишки срещу мене църкат, като ме видят познай каде си бъркат...
7
1
 
20
 
! Отговори
не на мен преди 11 години
Ако всички те хвалят,значи ти хлопа дъската.
6
2
 
29
 
! Отговори
до 4 преди 11 години
Б, винаги ми става хубаво и леко на душата като прочета нещо толкова умно и позитивно на български. Сега с кеф ще си изпия кафенцето. Хубав ден на всички
5
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Изграждането на положителна онлайн репутация може да Ви донесе много благинки. Следете онлайн репутацията си и отговаряйте на всяко едно, направено запитване към Вас в Интернет. По-този начин се предпазвате от ескалиране на проблема, който може да Ви донесе още повече негативни преживявания.Което не се купува с пари се купува с много пари това важи и тук в пълна сила. Предложете известна сума пари на автора на материала, за да го премахне. Ще Ви излезне много по-евтино от това, да давате месеци наред пари за създаване на съдържание, управление на онлайн репутация и линкове към Вас. Но много внимайте какво пишете към даденият човек. Той може да го приеме за обида и да го публикува на сайта си. Тествайте го дали е податлив на такъв метод, защото повече блогъри са готови срещу известна сума да изтрият написани от тях
4
1
 
59
 
! Отговори
Б преди 11 години
И светец да си у нас,хората винаги ще говорят нещо,обикновено се набляга на лошото:) Но тъй като животът е личен и ние сме на този свят дори не по собствено желание,да не ви пука как ви обсъждат. Целта ни не трябва да бъде да се харесаме на всички,защото това е невъзможно.Просто живейте своя живот-рецепта няма.Може да се окаже,че ненормалното е норма,а нормалното-извращение /за повечето/:) Бъди възпитан и морален,сам да се харесаш,а не да живееш живота на другите:) Хубав ден на всички мили хора
3
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да ти кажат ,че сестра ти е .., после върви обесняваи ,че нямаш сестра!