С какви хора работите

А вие ще се разпознаете ли в някой от тези типажи?
28 сеп 2012 08:23,
39
С какви хора работите
Снимка: outnow.ch

Вестник „The Wall Street Journal" публикува статия за типажите колеги, с които със сигурност всеки, който работи в офис среда, се сблъсква рано или късно. Всяка фирма си има досадници, клюкари, хора които вечно се оплакват и такива, които са вечно развълнувани за нещо.

Ето и някои от най-разпространените типажи:

1. Колегата „нещастното магаре Йори".

Във всеки офис има някой колега, който вечно се оплаква, мрънка и е недоволен от всичко. На него дори нещо добро да му се случи, той започва да се чуди какво ли лошо следва после. Вероятно ви е дошло до гуша от неговия разтревожен израз и свъсени вежди в очакване нещата да се объркат по-скоро рано, отколкото късно.

2. Служителят „слънце".

Този колега винаги е непоносимо щастлив. Той се вълнува за всичко – за красивата дъга, за вкусния обяд, за новите обувки на секретарката и т.н. Дори когато го критикуват, той не посърва, а го приема с усмивка. Обикновено е шумен и пуска шеги наляво и надясно, като сам си се смее на тях. Той прилича на един голям усмихнат глупак, който винаги има положително становище за нещата. Често другите нямат представа какво всъщност работи този човек.

3. Колегата, който живее за обедната почивка.

Той започва да говори за обяд още към 10 часа и да обсъжда менюто един час по-рано. Следи си часовника редовно и в 12 часа без една минута е на стартова позиция за хапване. Ако обядът се окаже лош, този човек може да изпадне в хленчещо състояние и да мрънка целия следобед.

4. Приказливецът на офиса.

Тези хора са често срещани. Ако работите в близост до такъв човек, по-добре инвестирайте в слушалки за компютър, за да можете да го игнорирате в моменти, когато му се иска да ви губи времето с приказки. Неговото офис бърборене често пречи на другите, но никой не смее да му каже, защото обикновено е симпатичен на всички. Понякога си струва да го слушате – от него можете да разберете много нови офис клюки, които са ви убегнали.

5. Колегата - крепост.

Този служител говори рядко, реагира с мимики и често изглежда плах. Едва ли ще чуете друга дума от устата му освен да отговаря с "да" или с "не". За да разберете дали ви харесва или мрази, трябва да следите очите му. В тях ще можете да прочетете любов или омраза, апатия или отвращение. Точи човек работи като робот и често си носи обяд от вкъщи, за да не му се налага да общува с колегите.

Останалите типажи вижте в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още по темата: офисколегитипажи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
14
 
! Отговори
Бай Иван преди 11 години
Не работя с хора а с ***. Кравар съм
25
1
 
11
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 11 години
Най трудно се работи с *** човек отворил уста като тунел ,но толериран от началниците защото е на някой човек.
24
1
 
14
 
! Отговори
още един преди 11 години
Замислете се първо вие как се държите с другите хора и след това започнете да ги плюете тях как се държат с вас. Ако вие не поздравявате, не се държите човешки, прецаквате и клюкарите колегите, нормално е и с вас да се случва същото. Гредата в нашите очи е много по-голяма от треската в тази на другите
23
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
No. 29 е страшно прав.Пълно е в България с комплексари, които само избиват комплекси на гърба на другите хора.Никой не гледа себе си.За това, че държавата е на този хал са виновни всички - само не аз.
22
1
 
15
 
! Отговори
работещ преди 11 години
Типично по български - всеки говори за другите колко са зле, а за себе си нищо не казва. Жалка история
21
11
 
3
 
! Отговори
шефче преди 11 години
Аз работим основно с мижитурки, които ми целуват *** по цял ден за една мизерна заплатка
20
1
 
6
 
! Отговори
ажуж преди 11 години
Това за детската градина става, ама не и за работа.
19
0
 
3
 
! Отговори
Маги преди 11 години
че ако кажа на някой техни приятели щели да ме изнасилят пак.незнам какво да правя, чувствам се осквернена, омърсена и ме страх да изляза навън...на всичко отгоре сигурно съм бременна, а съм на 17 и ми е още рано...просто имах нужда да споделя...
18
0
 
8
 
! Отговори
Пак аз преди 11 години
Ей ама вас всичко ви дразни, станете като колегата крепост по-добре...
17
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
а колежката въртиопашка, която е винаги изтупана с блузки и полички, високи токчета, задължително руса коса, усмихната и флиртуваща с всички и колегите все са около нея, готови да й слугуват и да й скочат където е необходимо да се скача. Заучено поведение с усмивка и размятане на коса от девет до пет, яката работа....дразни обаче ужасно!
16
2
 
4
 
! Отговори
Такелажник преди 11 години
Работя с парашутисти - прав е талпата като казва, че митряла е кофти. Даже бих добавил много кофти. За *** за зеле не става.
15
3
 
2
 
! Отговори
Емо преди 11 години
Ако не друго, то поне е забавно да се прочете горенаписаното :) Не зная защо много хора се връзват и му придават голямо философско значение. Казва се типове, ще рече че просто хората могат да имат леко доловима характерна черта на мрънкало, машина или крепост. Съвсем нормално струва ми се. Повечето хора, писали коментари, са го взели присърце, ще кажеш че наистина се припознават и това не им е приятно, но моля ако не можете да изразите адекватно мнение, недейте хулете авторите или останалите.
14
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А къде е колегата тип "идеален", който винаги си върши съвестно работата, остава всеки ден 1 час след другите, винаги е дупе и *** с шефа и прави всичко възможно да засенчи останалите? Ей такива имам около мен, супер дразнещи са.
13
5
 
6
 
! Отговори
Bludniq_Sin преди 11 години
Интересно как човек успява да направи дори така че едно хубаво нещо да изглежда лошо. Не виждам какъв е проблемът да имаш някой веселяк в офиса. Аз мн се радвам на някои от колегите които са вечно усмихнати. Тия хора толкова пъти са ми оправяли настроението! Супер *** статия!
12
0
 
0
 
! Отговори
Анжелата преди 11 години
Е кво казах ?
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Няма нормални хора",мрънкал си един психиатър,вървейки по улиците.Е,как да няма,казал приятелят му до него. Ами така,няма,кажи ми как си разбъркваш кафето. Как,ту наляво,ту надясно:) Е,видя ли,че няма-трябва с лъжичка. Драги зрители от Матрицата,нормалното е ненормално вече,а ненормалното-нормално.Където и да се огледате,всичко е извън норма,особено у нас-пуснете пуснете който и да е канал и ще се убедите,а офиси почти няма,за да се тревожите,че вие, за жалост,може да сте единствения нормален:)
10
1
 
9
 
! Отговори
Peter преди 11 години
До РаботохоликПриличаш на типаж Колегата нещастното магаре Йори" :-)
9
2
 
2
 
! Отговори
Арматурист преди 11 години
Авторът на тази тъпня е кисел сноб, който не харесва никого. Най-вероятно е някоя пикла, която никога не е имала приятели. Нареждам се в редичката след брадваро.
8
13
 
18
 
! Отговори
Работохолик преди 11 години
Аз не спадам към гореописаните категории. Мразя всички и всички мразят мен...аутсайдер съм...мразя усмихнати изкуствени лица рано сутрин...мразя когато ми казват ''Добро утро''...-Какво му е доброто питам аз? Презирам всички...изглеждат ми неестествени , гримасите им прикриват това, което чета в очите им...мъката, немотията и болката
7
0
 
11
 
! Отговори
според статията преди 11 години
Е така ли пък нямаше един нормален човек