Мотивите да кривнете от брачното ложе

Типовете любовни афери и причините за тях
Обновена: 30 окт 2012 14:53 | 30 окт 2012 14:53,
13
Мотивите да кривнете от брачното ложе
Снимка: outnow.ch

Любовните афери могат да бъдат много страстни и емоционални, но всъщност рядко хората се впускат в тях само в търсене на необуздан секс. По-често отколкото си мислим, изневярата по-скоро е несъзнателен опит за решаване на някакви проблеми във връзката с официалния партньор. Това е ясен сигнал, че нещо не е наред, но какво е то?

Предлагаме ви няколко обяснения защо сериозно обвързаните хора се впускат в любовни афери. Според терапевтите има шест основни причини, които тласкат хората към подобна крайна провокация.

Те могат да ви дадат някои идеи за това какви стъпки да предприемете, ако ви се случи нещо подобно и как да действате, ако искате да останете заедно с партньора си въпреки всичко.

1. Афера, свързана с фобия от конфликти

Тя се случва, когато единият или и двамата партньори вместо да спорят по между си и да се опитват да изгладят различията си, не говорят за проблемите си, а роптаят вътрешно един срещу друг.

По този начин нивото им на интимност страда, а връзката става рутина, в която няма свеж диалог. Неизбежно всеки партньор започва да се чувства самотен и въпреки това идеята за конфронтация продължава да бъде твърде плашеща, което е парадоксално.

И тогава тези двама души търсят интимност извън брака. Хубавото е, че подобни изневери дават нов поглед на отношенията и партньорите като цяло имат добри перспективи за възстановяване на връзката по между си.

2. Афера, свързана с фобия от уязвимост

Обратното на двойките, които мразят конфликтните ситуации, тези двойки изглеждат винаги готови за скандал. За тях конфронтацията е начин да поддържат контакта си един с друг. Но това не е здравословен дебат, защото и двете страни се страхуват да покажат своята уязвимост.

Вместо това те предпочитат да се налагат и да приемат позицията: „аз съм прав, ти грешиш". Това води до ролева игра, а не до отношения на споделяне. Често в такава връзка единият смята, че другият не се грижи за него достатъчно, което пак го кара да се чувства самотен и да прибегне към изневяра.

Ако и двамата партньори разберат, че страхът им да бъдат открити и уязвими е основната причина за техните проблеми, те могат да възвърнат интимността по между си.

3. Афера поради неспособност за интимност

Причините за тази афера са подобни на предишния модел само, че тук единият партньор намира бъркотията в дългосрочната си връзка прекалено сложна за организиране.

На него му е по-лесно да намери нов, епизодичен партньор за известно време, като в крайна сметка пак се връща при основния. Този цикъл се повтаря неколкократно, докато човек не осъзнае, че е неспособност за интимност с основния си партньор и няма смисъл да се мъчи и да се бори за подобна връзка.

Останалото прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: афераизневярапричини
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
всъщност, хората са забравили, че целта на брака е не само да се възпроизведат, а да отгледат и най-вече възпитат здраво и читаво потомство, а не да се плющят за кеф. затова са разводите - свършва кефа и хайде, чао. после на стари години ще се жалвате, че децата не ви поглеждат. и на повечето похотливи жени, децата им или много боледуват, или имат труден характер. четете книжки за етапите на възпитание на децата и за ролята на майката и бащата в това, за да сте наясно за последиците
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
да, хваленето на мъжете на кой с кого изневерил е като хваленето кога и колко се бил напил, и колко повръщал след това :)
9
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да изневериш на брачния си партньор е разбираемо и допустимо, ама ако започнеш да изневеряваш и на любовницата си - те тогава е кофти!:)))
8
4
 
9
 
! Отговори
Петър Гейчев преди 11 години
Аз изневерявам на съпругата си само, когато искам да бъда с мъж. Когато съм на гей вълна, по обясними причини, занятията не могат да се практикуват в брачното ложе.
7
3
 
2
 
! Отговори
Лора преди 11 години
До M&MТова със скуката също е причина от нещо друго например да се почувстваш самотен в семейството си, но да не искаш да правиш от това прблем, т.е. попадаме под причина номер 1 :)
6
5
 
1
 
! Отговори
Lora преди 11 години
Да, съвсем вярно.
5
14
 
12
 
! Отговори
Николова преди 11 години
За да няма сърдити, решението е само едно- суинг. За съжаление в българското семейство фалшивия морал, лицемерието и псевдопуританщината са на почит и повечето хора предпочитат да си задълбочават проблемите, вместо да ги решават.
4
12
 
15
 
! Отговори
Чорбаджия преди 11 години
Хората така и не разбраха, че Човека е полигамен по природа. Изневярата може да бъде само духовна, а НЕ физическа. Всичко останало са догми, комплекси и изкривяване на истинските ценности.
3
5
 
14
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 11 години
След само 100,150 години,браковете ще са...анахронизъм и хората ше се...свързват по задължение,за продължение на...рода.След това ще са...свободни да живеят по...симпатия сизбран от тях партньор за определен период,след който отново ще бъдат...свободни.Тази цикличност ще бъде възприета от...всички.Как ще преживяват тогава бракоразводните...адвокати;да си мислят от...сега.
2
4
 
27
 
! Отговори
M&M преди 11 години
4. Афера поради скука в брака. - пропусната
1
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това на снимката гей-сватба ли е или този с лентата на очине не знае че булката е с "дръжка"?