Сватба на 50? Защо пък не!

Няма нищо лошо да се омъжите по-късно
8 ное 2012 11:32,
43
Сватба на 50? Защо пък не!
Снимка: outnow.ch

С годините долната граница за сключване на брак и раждане на деца постепенно се вдига нагоре. В това няма нищо лошо, а дори напротив – късният брак предлага много повече предимства, отколкото ранният. Разбира се, всяка възраст има своите предимства и недостатъци. Сега ще се спрем върху положителните страни на избора да се омъжите по-късно:

1. Личностно израстване

Понякога, когато човек се жени по-млад, това не му позволява да израсне като самостоятелно оформена личност. С напредване на възрастта човек все повече опознава себе си и осъзнава какво наистина иска от живота. Така че колкото по-късно сключите брак, толкова по-голям шанс ще дадете на себе си да разберете кои точно сте.

2. Намирането на правилния човек

При младите хора бракът е най-вече романтична и идеализирана идея, отколкото нещо друго. Някои хора мислят, че първата им любов е единственият човек, с когото могат да бъдат щастливи и искат да прекарат живота си с него. Това е страхотно на теория, но невинаги е вярно.

Разбира се, има и двойки, които сключват брак много рано, но въпреки това не съжаляват за избора си. Съществува обаче и черната статистика на разводите, която показва, че много хора са се подвели и са направили неправилен избор.

Предимството на по-зрелия човек е, че може да прецени по-добре кои отношения ще издържат във времето и кои не.

По-късният брак означава по-голям опит във връзките и по-трезва преценка върху взаимоотношенията.

Останалото прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
мисля преди 11 години
До Ерген-осеменител-37г А бе,ти нали щеше да си жениш това лято,че май нямаше кой да ти пере слиповете,или си забравил какво пишеш?Не излагай зодията,моля,близнаците имат феноменална памет.
34
0
 
1
 
! Отговори
Anonimen преди 11 години
sumixs/?ref=1217938
33
0
 
1
 
! Отговори
Как е правилно ? преди 11 години
Между 20 и 40 г. млади....значи младоженцимежду 40 и 60 г.....средноженции понеже се женят и на 80 г......???... значи староженци
32
0
 
3
 
! Отговори
До 37 преди 11 години
Този сайт не е български
31
1
 
3
 
! Отговори
Пожелание преди 11 години
Пожелавам на всички свободни 50-годишни, да се задомят и на всяка двойка по близначта. Кат нещат младите да раждат, давайте вие, че да я напълним България с весели детски гласчта.
30
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
да, продължавайте да преписвате статии от англоезичните сайтове и да пълните главите на хората с глупости. Те вече и на 40 не се женят, а вие ги успокойте да чакат и до 50. Какви родители ще бъдат, на каква възраст ще имат деца...не виждате ли колко деца с увреждания се раждат вече и у нас, а майките не могат да ги износят повече от 6-7 месеца. Няма ли някой да каже нещо разумно на толкова объркания ни народ..?!
29
0
 
16
 
! Отговори
RRR преди 11 години
Не всяко семейство има щастието да създаде деца, а на 50 е още по- малко вероятно. Но щом хората са решили, не е нито забранено, нито противозаконно, нито за подигравка
28
0
 
15
 
! Отговори
Всеки има критерий преди 11 години
Всеки сам решава кога, за кого и защо да се жени.Странни ми изглеждат тези, които си мислят, че на 50 год. не се прави секс. И именно защото на 25 може да плющиш цял ден, за какво тогава да се обвързваш точно в тази цветуща плющаческа възраст? :) По-добре е да отложиш за времето, когато няма да ти е жал, че споделяш леглото с един и същи човек и няма да се чудиш как да кръшнеш.На 50 г.- жената е баба, само ако се е занемарила.Въпрос на вкус и на чувство за мярка е в каква рокля ще се облече
27
1
 
19
 
! Отговори
дама преди 11 години
На 22г. го направих от глупост- омъжих се за първия с когото си легнах за моя сметка. На 50г. мисля да го направя катао хората. и разбира се по осъзната любов.
26
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Като не си се престрашил до 30,как ще го направиш на 50?Та всичко е припасване на характери-което отнема-10год и по-вече и докато си по-млад ,по се моделира характера,но на 50-малко вероятно е да промениш някого или да се синхронизирате.По-възможно е на 60 хората да си търсят партньори за да убиват самотата,а и вече са с понижени критерии и амбиции.а относно повишаването на възрастовата граница за женитба -това се дължи на повишаването на продължителността на човешкия живот-85 год!!!
25
12
 
5
 
! Отговори
Питам преди 11 години
Ако е втори трети или четвърти - може. Ако е първи - нещо не са наред хората досега да не са се излъгали. И лато не са - за какво им е чак сега......Да се види бабата в бяла рокля?
24
1
 
21
 
! Отговори
иво преди 11 години
по всяко време може да се задомиш. аз имам доста приятели на по над 40 години с малки деца. няма нищо лошо в това.
23
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За любовта възраст няма...
22
0
 
16
 
! Отговори
5th Avenue преди 11 години
До 27Ако е както казваш, тогава дай да си седи самотен човекът, вместо да сподели втората половина от живота си с другар.
21
1
 
28
 
! Отговори
5th Avenue преди 11 години
До 6На въпроса "какво е това сватба" - 2-*** луди и 200 гладни хаха.Шегувам се. По темата:18,20,25...30..50? Кой когато намери човек, отговарящ на неговите критерии. Едни се намират по-рано, други - навреме, трети - на 50. Не виждам нищо лошо, нито срамно в това. По-лошо е, ако така и не срещнеш човек за себе си.
20
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Безсмислена статия и съответно - коментари .
19
2
 
23
 
! Отговори
plavu6a преди 11 години
Хора, по-кротко.Крайните изказвания само показват ,че наистина не разбирате нищо.На всяка възраст е възможно да срещнеш подходящ човек.Сигурна съм-знам много добре какво чувствах и се случваше когато бях на 20...на 30......сега съм на 40 и съм много по-щастлива с мъжа ,с когото съм.
18
3
 
15
 
! Отговори
daam преди 11 години
още една аномалия... на медения си месец си на работа... аз пак се радвам за вас чесно, дай боже всеки му на 50 да се чуства млад и енергичен
17
3
 
17
 
! Отговори
до 19 от 17 преди 11 години
На работа съм бе, дете, колежките ли да "плющя" в медения си месец???
16
34
 
5
 
! Отговори
АП преди 11 години
Пълно е с откачалки - да се женят на 50 - тотално са изтрещели всички