Етикетът на един модерен джентълмен

Как трябва да се държите, ако искате да бъдете такъв
Обновена: 28 ное 2012 14:32 | 28 ное 2012 14:32,
2
Етикетът на един модерен джентълмен
Снимка: outnow.ch

Според някои мъже джентълмените вече са отживелица. Други пък твърдят, че правилата на един джентълмен никога няма да се променят и че всеки мъж може да бъде такъв, стига да го поиска. Ако питате жените, те са „за“ с двете ръце. Днешният свят има нужда от повече джентълмени, така че четете внимателно как да се превърнете в такъв:

1. Направете добро първо впечатление

Колко често се опитвате да следите начина, по който се държите с хората, когато се запознавате с тях? Може би използвате ръкостискане, но избягвате контакта с очи? Много е важно как ще се представите в началото, когато се запознавате с някого.

2. Не забравяйте хигиената

Няма нищо лошо след тежка нощ да съблечете дрехите си и да ги хвърлите по земята. Не забравяйте обаче, че на следващата сутрин трябва да ги замените с нови. Няма никакво извинение, ако тръгвате от вкъщи, без да сте си измили зъбите или да сте си оправили косата. Въпреки че в дадени моменти на вас самите не ви пука особено как изглеждате, не знаете какво може да ви се случи и кой може да срещнете, докато сте навън.

3. Бъдете честни

Може би се е случвало на повечето от вас. Докато сте в отношения с някоя жена, срещате друга, която ви грабва много повече. Не се опитвайте да играете двойна игра, защото рано или късно всичко излиза наяве. Бъдете честни и кажете на новата ви страст, че вече излизате с някоя. Ако жената проявява интерес към вас, това не би я отказало, стига да ѝ покажете, че положението ще се промени. Най-важното е да бъдете честни с хората около вас, защото "каквото повикало, такова се обадило".

4. Действайте според обстановката

Модерният джентълмен бързо навлиза във всяка обстановка, където се намира. Ако участвате в благотворителна кампания например, не трябва да се наливате със скъпо вино само за да тествате собствените си граници. От друга страна, когато всички се забавляват, не трябва да стоите отстрани и да не правите нищо. Слейте се с обстановката и не се откъсвайте от останалата част на компанията.

5. Накарайте другите да се почувстват значими

Независимо с кого разговаряте, накарайте го да почувства, че разговорът, който водите с него, е най-важното нещо за вас. Хората, които знаят как да накарат другите да се чувстват значими, обикновен се харесват много бързо. Разбира се, не трябва да преигравате, нито пък да се подмазвате. Едно от най-важните качества е да можете да слушате добре и да задавате адекватни въпроси. Покажете интерес, а не апатия.

6. Внимавайте какво говорите

Няма лошо от време на време да кажете по някоя „лоша дума“, но само ако обстановката и хората около вас го позволяват. Дори да кажете някоя псувня, ако сте сред приятели, това няма да ви навреди. Не си позволявайте обаче да говорите по подобен начин в работа или на официално събитие. Внимавайте и с шегите и вицовете, защото без да подозирате, може да засегнете някой от околните.

Останалото прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
9
 
7
 
! Отговори
софиянец преди 11 години
Когато започна да тупам чергата на терасата , всички жени ме дават за пример ,а мъжете ме питат как е мама !!! .ЗАЩО ЛИ !!
1
9
 
19
 
! Отговори
WASILISQNISGERMANI преди 11 години
ДЖЕНТЪЛМЕНЪТ ВИНАГИ ПОДАВА РЪКА НА ДАМАТА....ПРЕДИ ДА И ЗАБИЕ....ЕДИН ДЕСЕН ПРАВ....