Какво традициите (не) повеляват

Времената се менят, нравите също
1 яну 2013 14:33,
21
Какво традициите (не) повеляват
Снимка: outnow.ch

В динамичния свят, в който живеем много от традициите отпадат и се раждат други. Младите хора се все по-разкрепостени, а женската еманципация промени поведението на дамите и те станаха по-смели, когато се касае за срещи, брак и съвместно съжителство.

Ново изследване на Университета в Калифорния обаче, показва, че мъжете все още смятат за недопустимо дамите да им предлагат брак. В действителност нито един от запитаните господа не го счита за нормално.

Когато обаче въпросът опира до срещи, много от „старите правила" може да отпаднат.

Ето и кои са традициите, с които е редно да се съобразявате и тези, които можете да не спазвате, когато имате/започвате връзка с някое момиче.

Твърдо ДА:

1. Покажете инициативност

„Трябва да покажете, че влагате усилия при старта на някакви отношения. Жените искат романтика, искат да знаят, че са търсени и желани", казва специалистката по човешки взаимоотношения и автор на книгата „Marriage Magic! Find It, Keep It, Make It Last" д-р Карън Шърман.

Обадете се на жената, вземете я от дома ѝ, изберете мястото. Не е нужно винаги вие да планирате къде ще отидете и какво ще правите, но когато покажете, че сте мотивирани и инициативни, добивате увереност и трупате точки пред обекта на желанията си.

2. Отваряйте вратите

Винаги ѝ отваряйте вратата. „Тази традиция показва уважение и обноски", казва любовният експерт Сет Майърс (автор на „Dr. Seth's Love Prescription"). Кавалерите винаги са по-добре възприемани от дамите. Напоследък тези обноски се появяват все по-рядко и винаги прави впечатление, когато един мъже е добре възпитан и показва необходимото внимание и уважение към дамата си дори с тези малки жестове.

Не забравяйте – веднъж не е достатъчно! Това означава, че го правите по задължение.

3. Обадете ѝ се за среща

„Съобщенията не са опция", твърди Стив Сантагати – автор на книгата „Code Of Honor". Жена, която се съгласява да излезе с вас на среща, след като сте ѝ пуснали смс дава индикация, че е прекалено лесна. Когато сте във фаза на първата (първите няколко) среща звъненето по телефона е признак на уважение и желание да се видите с дамата. Текстовите съобщения говорят за липса на истинска заинтересованост.

4. Изчакайте със секса

Ново изследване, публикувано в Journal of Sex Research, направено на 11 000 двойки, показва, че тези, които са изчакали няколко седмици преди да правят секс за пръв път, са по-щастливи във връзките си после.

Друга причина да почакате е следната: Ако получите интимност веднага, после може да нямате мотивация да се видите пак с момичето и това да ви лиши от възможността да я поопознаете.

5. Почакайте със съвместния живот

Изследвания показват, че двойките, които са живели заедно преди да се оженят, са по-нещастни от тези, които първо са встъпили в брак и след това са минали под венчилото, казва д-р Шърман.

Останалото прочетете в Tialoto.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
... преди 11 години
"когато един мъже е добре възпитан" ? wtf?
20
0
 
5
 
! Отговори
преди 11 години
"първо са встъпили в брак и след това са минали под венчилото" wtf?
19
1
 
4
 
! Отговори
до ава 18 преди 11 години
Права си, но мисля че в статията не става въпрос за брак.И пишеш "...от връзка до връзка...".Връзката не значи брак.
18
0
 
9
 
! Отговори
ава преди 11 години
Еми аз лично не съм съгласна с всичко написано. Има доста вярни неща, ама всичко си от връзка до връзка. Няма начин да ме убедите, че ако се омъжа за някого и живея с него 10 години ще съм по-щастлива отколкото, ако съм живяла с него 3 оженили сме се и още 7 години живеем заедно. Даже мойте наблюдения сочат, че повечето разводи са след първия случай, тъй като много от недостатъците на човека са останали незабелязани.
17
0
 
6
 
! Отговори
ku4eto преди 11 години
Почакайте със.................пръдните на масата
16
0
 
6
 
! Отговори
Чики-Рики преди 11 години
Поздравления за всичките колеги писали под мен и честита нова година
15
1
 
3
 
! Отговори
до 13 преди 11 години
Нееее - това не е моят път....
14
1
 
9
 
! Отговори
Бай Гуй преди 11 години
Пичеве... като сте толкова умни, я кажете - като всички млади каки са толкова убавички и добрички, отде се взеха ТИЯ ОМРАЗЕ после БЕ!!!!
13
3
 
1
 
! Отговори
сексманиак преди 11 години
До третото окоАз от дето съм тръгнал, ти там отиваш.
12
4
 
14
 
! Отговори
Бай Гуй преди 11 години
96,5% искат пари, неколко заблудени искат И романтика...
11
0
 
1
 
! Отговори
третото око преди 11 години
до 5 - Така до никъде няма да стигнеш - от мен да го знаеш.
10
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Младите хора се все по-разкрепостени, а женската еманципация промени поведението на дамите и те станаха по-смели, когато се касае за срещи, брак и съвместно съжителство.Жените искат романтика, искат да знаят, че са търсени и желани"Къде е това разкрепостяване, де е тая еманципация?:)
9
1
 
5
 
! Отговори
ЧИНГЕНЕ САЛИ преди 11 години
Аааа ,този път няма да напиша текста на БАНКОМАТ КЮЧЕКА , защото ако ме изтриете още веднъж ,ще получа забрана да не коментирам 24 ч. ! Да не съм луд да го пиша , утре или вдруги ден пак !
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
не бе - граждански и църковен - за да фане дикиш
7
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
То че глупости са писани - писани ама тва изобщо не моа сфана :"които първо са встъпили в брак и след това са минали под венчилото"Два пъти ли кво ?
6
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За всеки крокодил важат само първите две правила:1.Покажете инициативностКато я събудите на сутринта и я изкарате от леглото2.Отваряйте вратитеОтворете вратата и и биите шута с думите "Сбогом"
5
4
 
7
 
! Отговори
сексманиак преди 11 години
Първо се почва със секса и евнтуално се продължава с ухажването и флиртуването. От батко си маниак да го знаете !
4
2
 
6
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 11 години
До Гурбетчия: По...традиция,пращай повече пари в Кривунделово,за да спазваме...традициите,че по...традиция тука няма работа и...традиционно кривунделци,за да имат някаква алтернатива по...традиция,или трябва да...емигрират,или да чакат по...традиция,парите на емигрантите.
3
1
 
18
 
! Отговори
Воеводата преди 11 години
Бях си помислил,че вече няма да пускате такива статийки,но не ме разочаровахте,толкова ми липсваха и без тях живота просто няма смисъл...Как може ние, тъпите Българи да живеем в такава заблуда за нещата в живота и ако не бяха британските и американските изследователи и техните възвишени наблюдения и умопомрачителни заключения..Те са нашия път,те са нашата светлина и смисъл в живота и благодарение на великите журналисти ,ние сме просветлени в истините в животаХвала ,хвала,хвала.......
2
15
 
19
 
! Отговори
! преди 11 години
Б***хти глупостите! Съвременните жени ги интересуват само и единствено парите, дали ще им отваряш вратата или не няма значение. И дали ще им се обаждаш за среща, ако не се обадиш те ще ти се обадят. Само пара да имаш, тогава можеш да им крещиш, да се държиш гадно, да ги биеш - все тая.