Най-честите причини за скандали и как да ги избегнете

Темите, които създават най-много проблеми в една връзка
Обновена: 21 фев 2013 15:34 | 21 фев 2013 14:42,
2
Най-честите причини за скандали и как да ги избегнете
Снимка: outnow.ch

Никоя връзка не е перфектна. А и няма как да бъде, защото все пак в едно цяло попадат две различни личности – всеки със своята индивидуалност, със своите разбрания, чувства и стремежи. Въпреки това любовта има магическа сила – обединява и омиротворява. Е, поне до време.

Всяка връзка има своите „проблематични точки“ - теми, които винаги предизвикват скандал или поне някоя дума, казана накриво. Тези теми могат да бъдат от най-различно естество. Някои спорове възникват заради финансови въпроси, други заради чисто битови навици. Обикновено честите кавги са индикатор за някой по-голям проблем във връзката.

Ето и някои от най-честите теми, нажежаващи любовната атмосфера и съвети как да избегнете конфликти:

1. Пари. Обикновено голяма част от караниците в една връзка са по повод парите. Кой колко е изхарчил? За какво ги е изхарчил? Кой печели повече? Кой плаща повече? Най-добрият начин да преустановите тези скандали е като наложите ясни финансови правила и за двамата. Разберете се по какъв начин ще разпределите разходите си, така че и двамата да сте доволни. А с всички пари, които остават в излишък, всеки партньор да бъде свободен да прави каквото иска.

Ако мислите за съвместно бъдеще заедно, разберете се и за малка месечна вноска, която всеки да отделя от заплатата си. По този начин след време ще имате сигурна сума зад гърба си.

2. Миналото. Темата, засягаща миналото, е необхватна и винаги има за какво да се скарат двама души. На първо място идва нерешеният въпрос за „бившия/бившата“, следвана от евентуалните изневери, лошите постъпки и така нататък.

За да избегнете тези грозни караници, припомнете си, че миналото остава непроменяемо. В случай, че искате да имате една здрава връзка с перспективно бъдеще, трябва да оставите миналото. Единственото, което може да направите, е да си извадите необходимите поуки от грешките, които сте допуснали тогава.

3. Ревност. Спорно е да се каже кой е по-ревнив – мъжете или жените. По-скоро всичко е въпрос на характер. Много хора казват, че човек ревнува, когато обича. Въпреки че ревността (до една степен) е нормална, все пак човек не трябва да се увлича, защото границата е много тънка.

На първо място, за да намалите пристъпите на ревност и скандалите, свързани с тях, научете се да си вярвате повече. Важно е да имате доверие един в друг, както и доверие в себе си. Не забравяйте, че вашият партньор е с вас, защото така е пожелал, а не защото така трябва.

Останалото прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И КОМШИЙКАТА