Повечето двойки са нещастни, но защо не се разделят?

Защо е толкова трудно?
27 фев 2013 19:41,
11
Повечето двойки са нещастни, но защо не се разделят?
Снимка: outnow.ch

През 2011 г. в САЩ се провежда най-голямото проучване в света на романтичните взаимоотношения между хората. В него участват над 100 000 души и са събрани много мнения, коментари и изводи, които влизат в книга с името NORMAL BAR, написана от Кристина Нортръп. Пепър Шварц и Джеймс Уайт.

Една от основните теми, изследвани вътре, е щастието на двама души във връзка и кога тя трябва да бъде прекъсната. Оказва се, че 50% от всички женени двойки в даден момент развалят семейството си. Както знаем, късането е трудно нещо и затова повечето хора предпочитат да лъжат, изневеряват, да страдат и какво ли не, за да го избегнат.

В труда се споменава, че ¼ от партньорите са изключително нещастни във връзките си, но продължават да ги влачат година след година. Те си повтарят: „Това е най-доброто, което мога да получа" или „Просто така стоят нещата".

Авторите са убедени, че тези хора могат да бъдат далеч по-щастливи и да имат по-добри връзки. Дори да се опитат да подобрят настоящата, в която не се чувстват особено комфортно.

Щастието не е само въпрос на късмет, то се създава и се пази. Щастливите двойки общуват много помежду си и споделят не само физическа интимност. Успешната връзка има и своите спадове, но когато и двете страни желаят тя да се „оправи" те полагат необходимите усилия и изглаждат нещата.

Когато единият партньор откаже да участва в оживителния процес на отношенията, те се късат.

Кой от двата пола е по-склонен да скъса връзката?

Според анализираните данни няма никаква тенденция, която да обвини единия пол като по-немарлив и нежелаещ да се потруди за спасяването на връзката. Мъжете и жените еднакво са склонни да обмислят различни възможности, когато има проблем. 37% от запитаните споделят, че мислят за раздяла през цялото време. 33% също са склонни да приемат тази опция, но не са обсебени от нея. 12% въобще не я допускат като възможност, а 20% разкриват, че рядко я разглеждат като вариант.

При нещастните двойки цифрите, клонящи към раздяла, стигат до 87%.

Медиите влияят ли на решенията в личния живот на хората и то в посока за раздяла, когато при двойката има проблем?

Като се има предвид купищата изследвания, които потвърждават, че медиите влияят върху човешките взаимоотношения, в книгата NORMAL BAR се разглежда и тази тема. 37% от жените и 36 % от мъжете признават, че са повлияни от медиите.

Това е тревожно, защото може да се получат огромни грешки, когато хората сравняват реалния си живот с изкуствено представения илюзорен свят на екрана. Никоя връзка не може да сравнява своите върхове с тези, които вижда в холивудските продукции. Поне не и през цялото време!

Какво притеснява най-много тези, които са решили да напуснат партньора си?

Това, което най-много плаши и мъжете, и жените, е фактът, че после може да съжаляват за стореното. 37% от жените и 27% от мъжете споделят, че не искат да съжаляват цял живот за постъпката си и това ги кара да се колебаят. Повечето разбират, че не могат да предвидят бъдещето и дали раздялата е грешка и смятат, че веднъж направят ли го, после не могат да го поправят.

Вторият по големина страх е търсенето на нова половинка. Това е причината 18 % от мъжете и 12 % от жените да не напускат партньорите си, макар да не са особено щастливи с тях.

Третото най-плашещо нещо е самотата, страхът да не останеш без половинка. Той е спирачка за 11 % от мъжете и 14% от жените.

Изненадващо децата не са сред главните причини, които могат да задържат двама души заедно, макар и без любов. Това разбива стереотипа: „Да останем заедно заради децата".

Парите или по-точно техният недостиг по-скоро „мотивират" дамите да търпят партньорите си.

Кога е време за раздяла, прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
4
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 11 години
Щастието не е само въпрос на късмет, то се създава и се пази. Щастливите двойки общуват много помежду си и споделят не само физическа интимност.АБСОЛЮТНО ВЯРНО!МНОГО ПЪТИ СЪМ ПИСАЛ ,ЧЕ ПОВЕЧЕТО ДВОЙКИ НЕ СПОДЕЛЯТ ВЗАИМНО МЕЧТИТЕ И ФАНТАЗИИТЕ СИ ОСОБЕНО КОГАТО СЕ КАСАЕ ЗА СЕКС И НЕГОВИТЕ РАЗНОВИДНОСТИ ! ПОВЕЧЕТО СИМУЛИРАТ ИСТИНСКА ЛЮБОВ И ОБВЪРЗАНОСТ ,А В ГЛАВИТЕ ИМ ДОСТА ЧЕСТО СЕ ВЪРТЯТ МЕЧТИ ЗА СЕКС С ТРЕТИ ЧОВЕК,ТАКА ЛЪЖАТ И СЕБЕ СИ И ПАРТНЬОРА СИ ! НО ВСЕ ПАК ВСЕКИ САМ ИЗБИРА ДАЛИ ДА СПОДЕЛИ
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Уви такива са фактите-повечето връзки са неуспешни.
8
5
 
11
 
! Отговори
Филип 31 преди 11 години
Защото хората се страхуват от самотата и предпочитат сигурноста пред ''щастието''
7
6
 
22
 
! Отговори
WASILISQNISGERMANI преди 11 години
ДЕЦАТА И НЕАНГАЖИРАЩИТЕ ВРЪЗКИ....КРЕПЯТ БЪЛГАРСКОТО СЕМЕИСТВО....
6
3
 
5
 
! Отговори
За това.... преди 11 години
Защото сме мазохисти !
5
4
 
3
 
! Отговори
до 4 преди 11 години
"как да стане всичко това..при положение..че ние себе си не можем да понасяме по някога..а какво остава да бъдем отдадени на някого ..'А не е ли точно това любовта. Да държиш на някой повече отколкото държиш на себе си?Аз лично себе си не се понасям, но това не значи, че не държа на някой друг.
4
1
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
и как да стане всичко това..при положение..че ние себе си не можем да понасяме по някога..а какво остава да бъдем отдадени на някого по всяко едно време на денонощието..няма нещо което да е по трудно в този живот..от комуникацията между хората..различни сме по характер..чапати на моменти..лицемери в повечето случаи..а като добавим и личните си интереси и става еднаааа...
3
4
 
7
 
! Отговори
защото са дребнички преди 11 години
Защото са смачкани, защото така им е по-удобно, по навик и защото всъщност не могат да са щастливи по принцип /дребни, пресметливи душички/ Това не им пречи да живят лицемерно заедно и всеки да си има любовник.
2
2
 
7
 
! Отговори
Make Love преди 11 години
"Това е тревожно, защото може да се получат огромни грешки, когато хората сравняват реалния си живот с изкуствено представения илюзорен свят на екрана. Никоя връзка не може да сравнява своите върхове с тези, които вижда в холивудските продукции... ."Не вярвам много на проучвания. В крайна сметка каква е разликата между "холивудските продукции" и написаното в статистиките. Става въпрос за гледана точка.. .За едни чувствата са едни - за други, съвсем други. Както и принципите.V... Peace
1
4
 
15
 
! Отговори
нещастна двойка преди 11 години
Правим го нарочно, за да се чудите и да си задавате *** въпроси.