Нещата, които вашите служители си мислят за вас

...но никога не биха ви споделили
29 мар 2013 11:38,
4
Нещата, които вашите служители си мислят за вас
Снимка: sxc.hu

Истината е, че зад гърба на всеки шеф се говорят какви ли не неща от служителите му, повечето от които не са ласкателни. Дори той да се опитва да води „политика на отворени врати" и да е готов да чуе всяка критика за себе си, малко са подчинените, които ще дръзнат да се възползват от тази „свобода".

Дори и да го направят, малко вероятно е да бъдат наистина напълно искрени със своя мениджър.

Предлагаме ви седемте неща, които почти всички служители си мислят за шефа си, но никога няма да му го кажат. А ето ги и тях:

1. Плаща ми по-малко, отколкото заслужавам!

Разбира се, това твърдение може и да е вярно. Всеки служител си договаря заплата при постъпване на работа въз основа на своите умения и изискванията на пазара, но би било честно тази заплата да се увеличава нагоре от време на време, особено ако служителят си върши добре работата.

Обърнете внимание на пазара. Ако наистина някой ваш служител-експерт може да печели повече пари в конкурентна фирма, а вие държите на него - повишете заплата му, за да не го изпуснете.

2. Шефът никога не изслушва моите идеи!

Ако един служител смята, че има добри хрумвания, но няма кой да ги чуе, то той много бързо ще се демотивира от работата си и ще спре да се старае. Вярно е, че вие сте шефът и вашите идеи са най-добри, но за какво сте си наели екип, ако нямате нужда от идеите и на други хора? Хубаво е мениджърите да изслушват предложенията на подчинените си. Може би ще открият измежду тях някои добри хрумвания.

3. Шефът не уволнява този, който заслужава!

Служителите мразят, когато шефът им игнорира по някаква причина лошото поведение или некомпетентността на някой колега. Това води до огромно напрежение в офиса и като цяло производителността на фирмата намалява заради неприятната работна среда. Огледайте се сред служителите си и ако има някой дразнител, който вреди на работния процес - освободете се от него!

Останалото прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
аС преди 11 години
Първо си търсиш правата, а след това - нова работа ...