Най-честите ритуали за любов, които правим

Глупави или не, поверията ни обещават любов и радост
2 сеп 2013 21:20, Мария Дуковска
1
Най-честите ритуали за любов, които правим
Снимка: Sxc.hu

Думата ритуал винаги се свързва с нещо мистично, което датира от векове. И сигурно е така. Чували сте за много от ритуалите на древни народи и племена. Дори в наши дни голяма част от тези ритуали са се запазили в традициите и се спазват, като тези, които са свързани с любовта например. За привличане на любим човек или за затвърждаване на любовта всеки от вас поне веднъж е правил ритуал за любов.

Дали има полза от тях или всичко е съдба вероятно никога няма да разберем, но ето кои са най-често срещаните любовни ритуали.

Обича ме, не ме обича

Късането на листенцата на цвете се прави, за да подскаже дали любимият човек ви желае или не. Ритуал, който започва от средновековна Франция. По това време се е играла игра, в която е трябвало да се откъсват маргаритки.

Булката на ръце

Когато младоженецът преведе булката през прага на вратата, е ритуал, който отново се е родил през средновековието. Смята се, че ако младоженеца не внесе на ръце булката през прага на вратата, зли духове ще влезнат в дома на двойката.

Хвърляне на монета в кладенец или фонтан

Още от преди векове жените са хвърляли паричка в кладенците и са намисляли желание за съпруг и деца. Много важно е било младата жена да види отражението си в кладенеца, само тогава желанието й е щяло да се сбъдне. В наши дни намисляме желания не само за любов и хвърляме паричка във фонтаните.

Хвърляне на ориз върху младоженците

Традиция, произлизаща от асирийски и египетски култури и вярвания. Оризът е смятан за символ на плодородието. Според китайската традиция този ритуал се прави, за да се прогонят и злите духове. Днес освен ориз се хвърлят и цветни бонбони и монети.

Останалите прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
21
 
! Отговори
WASILISQNISGERMANI преди 10 години
НАЙ ЧЕСТО...ПРЕДИ ЛЮБОВ...АЗ СЕ КЪПЯ....