Най-бързият път към забогатяването

Съветите на шестима успели мъже, които могат да ви помогнат
Обновена: 3 дек 2013 14:15 | 2 дек 2013 07:40,
9
Най-бързият път към забогатяването
Снимка: Dreamstime

Много от най-богатите и успешни хора са направили своето богатство сами, без дори да са завършили университет. Без да се подценява значението на образованието, все пак трябва да се признае, че понякога то не е достатъчно. Често опитът и съветите на мъдри хора могат да бъдат много по-важни, отколкото лекциите. Според експерти квалификацията, която богатите хора имат, се нарича „магистърска степен по бизнес реалност“.

Според Филип Делвс Браутън „Всеки добър адвокат е бил в правно училище. Всеки добър лекар е бил в медицинско училище. Но не всеки успешен бизнесмен е завършил училище“. По тази причина наистина ценна информация за печелене на пари, може да научите не в университета, а от хората, които вече са натрупали състояние.

1. Ролф Илсли. След като служи във Втората световна война, Илсли придобива част от компания, която прилага нерефлекторни покрития за оптични повърхности. В началото било трудно, но днес технологичните разработки на компанията се използват в сателити, компютърни монитори и телевизори с плосък екран.

Ролф съветва да направите списък с желание, но не на това, което искате да направите, а на това, в което искате да се превърнете. През 1960 година, когато Илсли е на 38 години, му предлагат 1 милион долара за компанията. Тогава той съставя своя списък с желания и отказва офертата, защото за него парите никога не са били самоцел. Според Ролф добрата работа кара човек да се чувства продуктивен и го кара да има самоуважение.

2. Кейт Стейнер. През 1980 година Стейнер започва работа в новата телекомуникационна компания MCI, като в последствие става неин вицепрезидент. През 1998 година друга компания купува MCI и Кейт губи работата си на 47 години. „Нормално е човек да загуби работата си. Просто трябва да е сигурен, че няма да загуби страстта си“, смята Стейнер. За Кейт тайната на успеха е желанието, с което хората работят. Точно за това е много важно човек да открие своята страст, за да има бъдещи успехи.

3. Лин Лу. Той е роден в Пекин и работил със фабрика преди да спечели стипендия. Така Лин започнал образованието си в Колумбийския университет, където учел електроинженерство. В своите 35 години, които той прекарал в Силиконовата долина, Лу успял да основе три дружества. Последният му проект ICS го осигурил финансово за цял живот.

Максимата на Лин е: „Разберете, че сте прекалено заети, за да се сядате“. Според него хората губят ценно време в срещи. По тази причина Лу е създал свои собствени правила – продължителността на срещата не трябва да надвишава 20-30 минути, презентаторът трябва да поддържа фокуса и концентрацията на слушателите, както и трябва да използва ключови думи, с които да предизвиква вниманието, пише списание Men's Health.

Останалото прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: успехбизнесменсъвети
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Няма "къс път" към богатсвото!!!Всичко е "добър ген", добро образование и МНОГО ТРУД.Горното не ти гарантира просперитет но ти дава огромни шансове.Всякави други дрънканици по темата са за глупаците.
8
1
 
15
 
! Отговори
dragko преди 10 години
Единствената страна където само от икономисване на закуски ставаш богат, е нашата мила България!Здравословно и ефективно!
7
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В България се забогатява най-бързо чрез "точене" на ДДС. Това е под протекция на официалните власти, които и да са те, чрез вноски на определени суми в партийната каса на управляващата партия/партии.
6
3
 
17
 
! Отговори
anonim1000 преди 10 години
Най-бързо се забогатява в България само по един начин - партията да ти е дала червено куфарче пълно с пари.
5
5
 
9
 
! Отговори
stivybg преди 10 години
Не ме занимавайте с глупости.Не искам да съм богат и изкукал.Предпочито средна класа с приемливи доходи и все пак някаква свобода.
4
0
 
19
 
! Отговори
boy преди 10 години
Чакайте да се оправите. Чакане, чакане, чакане....
3
6
 
31
 
! Отговори
Симо преди 10 години
Не съм го вярвал никога,но живота ме убеди.Живота е,като комп.програма за всеки един от нас.96% предопределя живота ти,останалите ти можеш да я промениш.Дали характер семейство,гени,но всичко е кодирано в нея.Свидетел съм на изпаднали в немилост и бедност хора,които САМИ и честно станаха богати. И обратното от умни и богати хора - пълен провал.Така че и много зор да си даваме,някои от тези с хубавите програми от статията дори и необразовани вземат повече от живота.За останалите лош код(съдба).
2
4
 
65
 
! Отговори
zeus преди 10 години
Най-бързите начини за забогатяване са описани подробно в Наказателния кодекс:)
1
3
 
22
 
! Отговори
Гейлорд Съселов преди 10 години
Другари,това е статия за нас.