Навиците на успешните жени

Някои професии влияят на бъдещето и света като цяло
24 яну 2014 10:49, Теодора Драгоева
3
Навиците на успешните жени
Кадър от филма "Дяволът носи Прада"; Снимка: outnow.ch

Колко от вас могат да кажат с ръка на сърцето: „Обичам работата си“? Истински щастливци са тези, които работят нещо, доставящо им удовлетворение и радост.

Какво по-хубаво от това човек да работи с любов, но и работата му да бъде наистина важна – да диктува бъдещето и да влияе върху живота на хората? Макар в професионален план жените да продължават да бъдат по-ощетени и дискриминирани от мъжете, все повече дами заемат ключови позиции. Тези жени са преуспели, не само, защото са изключително талантливи и способни, но и защото спазват някои определени навици. Ето и кои са те:

1. За тях приоритетът са хората.

Представете си, че имате две предложения за работа. Първото е за повече пари, но колегите ви са дистанцирани един от друг, докато при второто заплащането не е чак толкова атрактивно, но пък екипът, с който ще работите, са невероятни хора с иновативни идеи. Кое ще предпочетете? По-добре се спрете на второто, тъй като винаги хората трябва да бъдат приоритет. Освен, че в неприятна атмосфера в офиса вие самите няма да се чувствате добре, но и добрата работа между хората е сигурен знак за успех. Когато имате възможност да работите с много способни хора, винаги го предпочитайте. Може да научите много от тях, а и създавате връзки, които в някой момент може да ви бъдат полезни.

2. Разгръщат своя потенциал всеки ден.

Колкото и добър да е един човек в нещо, ако няма развитие, след време останалите ще го изместят. Постоянно променящият се професионален свят изисква от жените да бъдат достатъчно конкурентоспособни не само помежду си, но и в компанията на мъжете. Без значение колко опит имате до този момент, вие винаги има какво да научите.

3. Увеличават решенията, не проблемите.

Успешните жени са наясно, че по пътя към постигането на всяка цел, може да има безброй спънки. Те обаче се опитват да предвиждат възможните проблеми и да не допускат изобщо да се случват. Преди да са одобрили някой важен проект, те задължително искат допълнително мнение. Когато се колебаят, също се допитват до още един, двама или трима души. Това показва отговорност към работата, а не незнание. По този начин се спестяват много усложнения, загуба на време, ресурси и т.н.
Още по темата можете да прочетете в сайта на Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
4
 
! Отговори
Сандо преди 10 години
ехх тая еманципация, *** кво се чудя, то жените почнаха мъже да "оправят"
2
11
 
20
 
! Отговори
sokrat62 преди 10 години
Успешните жени знаят, че има мноко спънки по пътя, затова веднага лягат по гръб с дигнати крака за да не се спънат нейде!!!!!!!!
1
8
 
20
 
! Отговори
абориген преди 10 години
О! Обожавам навиците на успешните жени, особено френските мурафети!