Кога трябва да промените своята кариера

Трябва ли да действате сега или да го оставите за в бъдеще?
26 фев 2014 17:40, Теодора Драгоева
1
Кога трябва да промените своята кариера
Снимка: sxc.hu

Промяната на работата е решение, което повечето хора не взимат толкова лесно. Било то заради чувство на несигурност, вътрешни колебания, навик и т.н. Все пак средностатистическият човек променя своята кариера няколко пъти през живота си.

Една от причините да се стигне до промяна е защото хората често не правят информиран избор. Въпреки това информираният избор не ви гарантира безоблачно професионално съществуване. Дори в този момент да следвате всички оказани стъпки и да изберете определена работа, която е точно за вас, това може да не остане най-добрият избор завинаги.

Ето няколко причини, които трябва да ви накарат да се замислите за промяна на кариерата:

1. Животът ви се е променил.

Когато сте избрали дадена работа, тогава най-вероятно сте живели по начин, който е различен от сегашния. Тогава може да сте били необвързани, а сега вече да се замисляте за семейство. Натовареният график и честите пътувания някак вече не се вписват в това, което искате от живота. В такъв случай трябва да се насочите към професия, която е „по-семейна” и „по-приятелска”.

2. Перспективите за работа във вашата област са се влошили.

Когато сте започнали да работите нещо, тогава то може да ви се е струвало изключително обещаващо. Заради промените в областта на технологиите, икономиката или сферата, в която работите, възможностите за хубава работа значително са намалели. Ето защо вие имате пълното основание да се замислите за друга кариера с повече перспективи.

3. Изпитвате непоносимост към своята професия.

Едно време ходехте на работа с желание, но вече не се чувствате по този начин. Вие нямате търпение да дойде края на работния ден и дори смяната на компанията и работодателя не помогна. Може би е време да си потърсите работа, която отново да ви вдъхнови.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ТЪПО!МНОГО ТЪПО!