Родителите в сложни конфликтни ситуации – как е редно да действат?

Специалистите съветват най-добър приятел да ви бъде въздържаността
3
Родителите в сложни конфликтни ситуации – как е редно да действат?
Снимка: photl.com

Като родители постоянно се налага да учим децата си на обноски, социални норми на поведение и етикет. Но в изнервени ситуации често ние самите прекрачваме този етикет, на който толкова строго учим децата си. Къде отива примерът? Възможно ли е винаги да бъдем коректни и да изпълняваме всичко онова, което искаме децата ни да възприемат?

 Как да се справим с изнервящите ситуации, в които ни се иска да изкрещим искрено това, което напира отвътре? Експерти в детското възпитание и психолози предлагат някои решения за това как е добре да се излезе от подобни конфликтни ситуации. 

Майка ви или свекърва ви винаги критикува методите ви на възпитание 

Ако непрекъснато чувате фрази от типа на „Защо правиш така?“ или „Не трябва да...“, вероятно това ви изкарва извън нерви. Когато става дума за възпитанието на децата, родителите имат главната задача за това. И всяко външно натрапване на мнение е много досадно и дори в прекалено дръзки случаи – обидно. Чувствате се нападани и подценявани като възрастни личности. 

Повечето баби и дядовци вероятно искат да ви помогнат и се чувстват длъжни да ви посъветват как да действате и почти винаги са несъгласни с вашите методи. Винаги е така заради разликата в разбиранията и ценностите на различните поколения. 

Особено пред децата не е никак препоръчително да се случват разправии, особено по отношение на възпитанието. Така се разваля представата им за авторитетите в семейството и почитта към по-възрастните. Затова затаете дъх, преглътнете за миг и оставете ситуацията за доизясняване насаме. 

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: училищеродителидеца
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
0
 
! Отговори
Борислав-38г-Ерген преди 10 години
Палава бизнесдама влиза за 4,5 години в затвора заради любовна афера!*** Павлова продала съпружеската фирма на любовника си и ужилила законния си мъж с близо 100 бона.След тази фактология мислите ли че е лошо да си Ерген и да си харчиш парите само за себе си?!