Признаците, че е време да се отървете от проблемния служител

Нещата, които ви подсказват, че е време да се сбогувате с някого от офиса
11
Признаците, че е време да се отървете от проблемния служител
Снимка: sxc.hu

Една от задачите на шефа е да контролира своите служители и да се справя с „трудните“от тях.

За съжаление, в почти всяка фирма има хора, които обичат да създават проблеми. Обикновено те не харесват останалите, а и останалите не ги харесват. Този тип служители напрягат атмосферата в офиса и правят работата по-трудна. Ето защо добрият шеф трябва да намери начин да се справи с тях.

Ако обаче опита всичко и въпреки това е безсилен – значи е време трудният служител да напусне компанията.

В случай, че вие сте човекът, който трябва да се отърве от проблемния си подчинен, може би съвестта ви няма да ви позволи да го направите. Може би ще имате съмнения дали това е правилният ход.

Ето признаците, които ще ви покажат, че е време да премахнете проблемния служител:

1. Лошото поведение се влошава.

Ако въпреки вашите усилия, виждате, че положението с въпросния човек не се подобрява, а дори напротив – това е знак, че за него няма място повече в тази фирма. Например ако служителят често закъснява, при забележка от ваша страна той трябва да се стресне и да положи усилия това да не се случва повече. Проблемният служител, който не заслужава повече шансове обаче, ще започне да закъснява още по-често и за повече време.

2. Производителността му намалява.

Единственото нещо, заради което си заслужава да се опитвате да задържите труден служител, е неговият изключителен професионален талант. Проблемният служител е ценен само ако работи много и някой трудно би иззел неговите функции. Ако случаят с вашия служител не е такъв или той вече не е толкова ефективен, значи губи последния си коз.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
5
 
! Отговори
ФАКТ преди 10 години
В момента в България име жестока криза на умни и способни работодатели. Дали имат собствена фирма или са "мениджъри" в някоя компания, масовият началник е *** като слонски г*з, но за сметка на това е послушен с шефовете си и нахален към подчинените и колегите си!
6
0
 
20
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
В половината от случаите за такова поведение причината е в служителите,но в другата половина са виновни шефовете.Е тая подробност е много важна.Особено в простата България е пълно с душевни аборигени които са шефове.Познават се по това че не осъзнават че това което не е записано в трудовия договор на служителя като негови задължения но го изискват от него е злоупотреба.Те говорят неща които нямат право да говорят и искат неща които нямат право да искат.В развитите страни има ефективен контрол.
5
0
 
24
 
! Отговори
Бг критерий днес преди 10 години
И най-важният признак: Неговият свако, бако, чичо или вуйчо, който го е уредил на работа в твоята фирма, вече не е началник - понижили са го в длъжност и занапред нищо не ти зависи от него. Огледай се за някое друго "чичово", "сваково" или "баково", което може да ти осигури полезни връзки!
4
2
 
3
 
! Отговори
Работодател преди 10 години
Когато ми съобщят от НПО някого да уволня, веднага го гоня.Иначе ще ми саботират бизнеса.
3
0
 
17
 
! Отговори
ТТ преди 10 години
Иво, "статий" да не е някакъв римски философ???Еййй, могат да плюят, ама да пишат - НЕ!
2
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А как да се отървем от проблемните шефове?
1
6
 
14
 
! Отговори
Ivo преди 10 години
Пълен *** е : Теодора Драгоева как може да пише такива статий - некадърница