Най-честите грешки на новите предприемачи

.. които могат да съсипят бизнес начинанието им
3
Най-честите грешки на новите предприемачи
Кадър от филма "Вълкът от Уолстрийт"; Снимка: outnow.ch

Има сфери, в които след като разберете, че сте направили грешка, вече е твърде късно, за „да се поправите“. Бизнесът е едно от тези места.

Ако наскоро сте стартирали собствена инициатива и сте започнали да работите за себе си, трябва да сте нащрек за някои небрежни действия, които новите предприемачи допускат несъзнателно, а това не само саботира развитието на фирмата им, но понякога направо я води до фалит.

Ето какви са 5-те най-често срещани грешки, които не трябва да правите, ако искате дългосрочен успех:

1. Взимате си неподходящи съдружници

Когато времената са тежки от финансова гледна точка, човек рядко е готов да се впусне в ново бизнес начинание сам, без партньори. Изкушаващо е да позволите на някой познат с повече възможности да участва с пари и акции във вашата компания, но трябва да сте сигурни, че с въпросния инвеститор ще имате една и съща визия за развитието на бизнеса ви. Да не се окаже, че давайки пари във фирмата, новият съдружник има идеи за кардинални промени в посоката на мислене, което да доведе до големи проблеми.

2. Правите всичко сами

Обратната страна на монетата е да решите да правите всичко сами без никаква странична (финансова) помощ или партньори. В този случай може да нямате коректив, който да ви показва слабите страни, което също е лошо. Ако имате първоначален успех в начинанието си, може да се заслепите и в даден момент да започнете да правите грешки в управлението на фирмата, а до вас няма да има човек, който да ви спре. Ако настоявате да вървите сам без довереници, наставници или съветници, които да ви помагат да гледате на бизнеса си обективно, а не субективно, вие може да се сблъскате с неочаквани събития.

3. Пренебрегвате първоначалните си цели

Току-що казахме, че всеки нов бизнесмен има нужда от човек, който да му показва неговите слабости и да го направлява или да му помага в усъвършенстването на работния процес. Но все пак не позволявайте на този ваш колега, подчинен или партньор да ви отклонява от първоначалните ви цели. Придържайте се към основното нещо, което ви е вдъхновило да стартирате този бизнес.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Опитах да продавам продукция на холандски, френски, германски фирми. Навсякъде ми отговаряха, че имат договори със САЩ и не купуват продукция от вън.
2
2
 
2
 
! Отговори
хнт преди 10 години
Друга грешка е да влагш свои пари. Винаги е по-добре да рискуваш чужди.
1
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Най-голямата грешка е да започнеш някакъв бизнес, без благословията на американците. Те навсякъде са инфилтрирали тайни агенти и доносници и ако не познаваш такива, по-добре не се захващай с бизнес - ще те унищожат!