Елиминирайте лошия дъх

Оказва се, че няколко блокчета тъмен шоколад могат да направят чудеса
13
Елиминирайте лошия дъх
Снимка: photl.com

Вече сме в сезона на свежите салати и таратора. Вкусни и полезни, те присъстват всекидневно на трапезата ни. Но често след тяхната консумация усещаме лек дискомфорт заради пикантните лук и чесън, които сме добавили.

Освен добрата устна хигиена, консумацията на зелен чай и прясно или кисело мляко има още няколко трика, които ще ви помогнат в тези ситуации. 

Мента или магданоз 

Дъвченето на ментови листенца е един от най-популярните начини за избавяне от лошия дъх. Алтернатива на ментата са листенцата от магданоз. Сдъвчете няколко от тях, след като сте хапнали салата или таратор, подправени с лук и чесън. 

Яжте плодове 

За да се отървете от пикантния дъх, винаги пийте пресни сокове от цитруси. Ако нямате възможност да си направите сок, сдъвчете няколко парченца лимон или портокал.

Горчица 

Горчицата е чудесно допълнение към вашите ястия. Винаги когато добавяте чесън или лук към менюто си, слагайте и горчица. Друг вариант е да хапнете една лъжица от нея и да оставите да подейства няколко минути в устата. Това ще елиминира чесновия дъх. 

Подправки 

Има разнообразни подправки, които успешно заместват кафето на зърна, за което се смята, че също премахва лошия дъх. Това са кардамон, карамфил, индийско орехче, семена от копър и канела. Всичко което трябва да направите е да сдъвчете малко от тях след консумацията на лук и чесън.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
3
 
! Отговори
Торанага преди 9 години
Добре сте забелязали, устни има идеални, мустаци обаче не виждам.Остатъке е глупости огромни.Лошия дъх се елиминира с интензивна зъбно-устна хигиена: Чистене на между зъбното пространство с конец, миене на зъбите с четка и паста и накрая изплакване с Листрин.
8
1
 
2
 
! Отговори
Сексопат преди 9 години
Бе бате кви малки мустаци?! Ти виде ли какво перверзно устенце има.... Що потенциал, що чудо има, не е истина.....
7
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мийте си зъбите и ги почиствайте редовно шилета!
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"ВодкаАко не се налага да шофирате изплакнете устата си с малко водка. Това мигновено ще освежи устата ви."Абсолютно съм съгласен с това. Другите съвети да си гледат работата. Шоколадови бонбончета, мента и горчица?? Пффф. Да си ги вземат балъците.
5
5
 
3
 
! Отговори
гост преди 9 години
моделът от снимката има малки мустаци
4
1
 
2
 
! Отговори
Бай Лазе преди 9 години
Имам пълна вяра само на журналискята Михаелка. От всяко л* може да струпа дописка.
3
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво!Учете селяците които се домъкнаха в Софищя че миришат безобразно.
2
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бе ти имай развалени зъби, пък чакай да те спасяват от лошия дъх менти, шменти-капели и магданози. Имам един колега който влиза у банята къпе се, след това се пръска с парфюм обилно и като се качи нещастника в буса мирише на вкиснато. Иначе с големите претенции че разбирал от парфюми..изкарва някакъв за 80 кинта и се гордее, че има такъв. Пълен ***! Ти да не можеш да се изкъпеш даже като хората и да си напръскаш вмирисаните мишници. *** ми да му забия един
1
2
 
21
 
! Отговори
Грую преди 9 години
Вкембе чорба с мнооого чесън и бира елиминира всякакъв дъх.....на човека срещу вас!