Трябва ли да признаете изневяра и как

Помислете добре преди да преминете към действие
22
Трябва ли да признаете изневяра и как
Кадър от филма "Изневяра"; Снимка: outnow.ch

Изневярата в днешно време не е изключение. Никой не е застрахован, че няма да получи чифт рога или пък че няма да се подаде на изкушението и сам да кръшне на половинката си.

Някои неверници успяват лесно да забравят грешката си. За други пък изобщо не е грешка и дори я повтарят периодично, без значене дали със същия партньор, или с друг. Има обаче една група мъже и жени, чиято съвест и чувство за вина не ги оставят на мира и изпитват потребност да си признаят за изневярата, опитвайки се да запазят връзката си.

Без значение към коя група спадате, трябва внимателно да си помислите преди да изпаднете в откровение пред любимия човек, затова че сте посетили нечие чуждо легло.

Ето и на кои въпроси трябва да си отговорите и какво да вземете предвид:

1. Защо искате да му/ѝ кажете?

Това е базов въпрос – ако искате да си признаете, защото ви гризе съвестта и искате да я успокоите, вие излизате като егоисти. Защо? Защото по този начин вие пренасяте тревогите и угризенията си върху другия, като допълнително наранявате чувствата и доверието му към вас. Ако нямате по-добра причина освен собствената си вина да споделите за изневярата, по-добре не се показвайте като егоист.

2. Това еднократна изневяра ли е, или афера, която ще продължи във времето?

Ако изневярата ви е била грешка, която вие осъзнавате и оценявате като такава и не вярвате да се повтори отново, по-добре прочетете горната точка, защото това означава, че вероятно го правите от чувство за вина. По-добре помислете за план, така че да не се подхлъзнете отново и да кривнете от правия път.

В случай, че това не е еднократно, случвало се е и преди и ще се случи за в бъдеще, по-добре застанете на чисто с партньора си. Вероятно имате по-сериозен проблем и трябва да получите професионална помощ, така че е по-добре половинката ви да е наясно и евентуално да имате нейната подкрепа.

3. Какво целите с признанието си?

Искате ли да излезете на чисто с партньора си и да закрепите връзката си? Искате ли с признанието си да се разделите? Искате ли да се отървете от чувството за вина? Най-добрата причина да си признаете е, ако желаете да заздравите връзката си.

4. Помислете за времето!

Ако тъкмо сте започнали да се виждате и връзката ви не се е задълбочила, по-добре си признайте. В никакъв случай не чакайте да минат години. Ако имате брак и желаете да го запазите, по-добре излезте на чисто с партньора/ката си.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
0
 
! Отговори
До 14 преди 9 години
В твоя виц не се уточнява кога се е случила случката. Ако е било преди сватбата, не се брои за изневяра. Когато се е занимавал с "русата", може още да не е познавал бъдещата си съпруга. :)
16
1
 
5
 
! Отговори
ДИДо преди 9 години
"Трябва ли да признаете изневяра и как"И да признавате и да не признавате, то личи .Жената се усмихва повече и започва да се поддържа : фитнес, диета, нови готини дрехи .Вие си мислите, че го прави за вас, пък то било за друг орач .Ако новия има повече пари от вас, скоро време ще ви кажат, че любовта се е стопила, защото не и подарявате скъпи подаръци и ЧАО .
15
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Значи, статията е меко казано странна. По-важният въпрос е трябва ли да се изневерява, струва ли си?
14
3
 
4
 
! Отговори
Семейна идилия преди 9 години
Връща се мъж от командировка и вижда жена си на калъп със съседа. Мъжа....не мога да повярвам на очите си. Съпругата....скъпи, не вярвай на това...окото лъже !
13
2
 
8
 
! Отговори
Мнение преди 9 години
"Трябва ли да признаете изневяра и как"- Скъпа, виждаш ли онази русата ***?- Да!- **ал съм я!
12
1
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Изневяра не се признава, това няма как да не нарани другия завинаги. Който "се измъчва" и иска да признае /според статията/ просто иска да прехвърли и този товар върху партньора си. А той явно е натоварен достатъчно, щом другият има време и желание за изневери.Има една приказка - "Признат грях - грях и половина", вярна е.
11
2
 
3
 
! Отговори
До 7. Зет преди 9 години
Ти забрави да обясниш за жена си ?-Която спи с БРАТ ги , и се чуди какво да прави баща ти !Страхотно семейство сте , много се разбирате !!
10
1
 
6
 
! Отговори
7 преди 9 години
Мама ме учеше,че минава ли конеца,...не се признава!И така си е!Ама сега зад океана няма конец и няма време за губене!Скачаш и признаваш,че всичко е свършило,че то време не остана-един живот се живее!Няма какво да се лъжеме!Опъвай конеца!:)
9
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До7. Като си *** , не го споделяй !
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като се отървете от чувството си вина, ще се отървете и от партньора си ! Вместо да се отървете от навика си да изневерявате !
7
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дали трябва да си признавате? Поучете се от Плевнелиев! Той никога не признава за офшорките си и палатите, дето е построил в Гърция, в Бряг на слоновата кост и къде ли не още.
6
7
 
10
 
! Отговори
ЗЕТ преди 9 години
За сега съм оправил тъщата и бълдъзата и то по няколко пъти! Не му мислих много,щото ме гледаха с едни такива погледи,влажни и подканящи сякаш и шестото чувство не ме излъга! От приказка на приказка и оп....сборихме таралежите! Сега и дядото ме гледа по така,ама не знам какво иска и за какво намеква!? Чудя се кво да го правя направо........
5
2
 
4
 
! Отговори
... преди 9 години
niamam takiva temi , predpo4itam monogamiata i li4nia brak
4
2
 
8
 
! Отговори
шведска тройка преди 9 години
Изневяра съществува и като парафилия: жената е домина, прави "шведска тройка"- в ролевата игра се включва трети мъж, при което жената изневерява на титуляра си в негово присъствие, като същевременно го унижава.
3
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ама аз питам дали е изневяра а не как се прави.
2
7
 
4
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
До Анонимендo 2 Не знам дали е изневяра,но уважиш ли тъщата,ще се радваш на спокойствие и мир в къщата!Само че трябва да стане внимателно и все едно инициативата излиза от нея.Също и в подходящ момент.Иначе ефекта е обратен.
1
3
 
19
 
! Отговори
Народна мъдрост преди 9 години
Статията вероятно е по материали от чуждия печат.Знае се, че у нас, в старите патриархални времена, когато на дъщерята е предстояла сватба, майката й давала съвети за бъдещия брачен живот. Изневяра, разбира се не се предвиждала, но все пак имало съвет /пословичен израз/ и за такъв случай: "И на капия да те хванат, да не признаваш!"