Нещата, които успешните хора правят, но никога няма да признаят

Всеки преуспял човек има своите малки тайни
26 май 2014 08:25, Теодора Драгоева
7
Нещата, които успешните хора правят, но никога няма да признаят
Кадър от филма "Вълкът от Уолстрийт"; Снимка: outnow.ch

Много се говори за чертите, поведението и характера на успешните хора. Амбициозните хора се стремят да следват примера на най-големите в своята сфера, тъй като в крайна сметка всеки човек иска да постигне успех в работата си.

Преуспелите хора обаче не правят само това, което споделят и дават за пример. Като всички останали и те вършат неща, които никога не биха си признали, когато става въпрос за даване на съвет. Все пак вие трябва да бъдете запознати с всичко, така че ето кои са „мръсните тайни“ на успелите хора:

1. Обграждат се само със силни и компетентни хора. Наличието на силна мрежа от социални контакти е изключително важно за успешните хора. Те знаят, че трябва да са обградени с хора, които в някакъв момент могат да им бъдат полезни или да им помогнат.

2. Използват пари като мотивация. Парите са мощен мотиватор и движеща сила за почти всички. Разбира се, това не важи на 100% за всеки човек, но в крайна сметка успехът се измерва с натрупаното състояние. Макар че парите не бива да застават преди мечтите по важност, най-успешните хора в света достатъчно добре са помислили за своите финанси. Няма нищо лошо да се стремите вашата упорита работа да се превърне във финансова стабилност или... излишък.

3. Приятелите са за „еднократна употреба“. Не може да се каже, че успелите хора не формират и не поддържат здрави и смислени приятелства. Въпреки че когато са си проправяли път към върха, те са осъзнали, че нищо не може да остане вечно, ако човек не полага усилия за него. Успехът както приятелството изисква постоянна поддръжка и адаптация. В случай че от приятелството няма взаимна полза, значи то няма да изтрае дълго.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
1
 
! Отговори
snp93 преди 9 години
точка 6 е грешна не може да прецениш един човек само от външният вид не съди книгата по кориците
4
2
 
1
 
! Отговори
Българин преди 9 години
До АнонименЗа съжаление Пеевски няма нищо общо с тази статия, в която става въпрос за успехи и силни личности - все неща, крайно далечни от фигурата на една пионка.
3
2
 
2
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Какви мръсни тайни, какви пет лева. Това са най-нормалните неща, които дори децата ги знаят. Успехът винаги се е измервал в нещо, независимо дали това са парите днес или уловът на предците ни. Винаги по-силните са водили по-слабите.
2
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И Пеевски и той така е успял.
1
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Поредната доза недомислици.==="...в крайна сметка успехът се измерва с натрупаното състояние".Парите са крайният и неустойчив признак на успеха. Разрастването на бизнеса, клиентите, сътрудничеството с партньори, стабилната компания - това са истинските белези на успелият бизнес.==="Приятелите са за еднократна употреба".Грешка! Успелият човек е успял заради приятелства в личен и служебен план.