Нещата, за които човек се тревожи, а те нямат значение

Понякога хората имат склонност да бъдат строги към себе си и да се притесняват за най-малкото нещо
3
Нещата, за които човек се тревожи, а те нямат значение
Кадър от филма "Жена назаем"; Снимка: outnow.ch

Много е трудно човек да успее да погледне на света с други очи и най-вече извън собствения си живот. Много често хората прекарват седмици или дори месеци в очакване на нещо или в излишни притеснения, докато светът е толкова красив и ги чака с отворени обятия.

Всъщност всеки човек прави тази грешка. Той влиза в порочния цикъл на тревожност и борба за намиране на баланса между производителност и притеснения. Кариера, пътуване, семейство – човек винаги може да намери за какво да се тревожи.

Задачата, която трябва да поставите пред себе си, е да спрете да се притеснявате толкова много и особено за неща, които изобщо нямат значение. Приемете ги и спрете да вредите на самите себе си. Ето и кои са безсмислените неща, за които обикновено човек се тревожи:

1. Искате да угодите на другите. Нали сте наясно с факта, че без значение какво правите и колко се стараете отново ще има някой, който не харесва това, което вършите. Ето защо няма смисъл да подлагате себе си на този стрес, като се опитвате да угаждате на всички. Полагайте усилия само за най-близките си хора и тези, които имат значение за вас.

2. Искате да угодите на значимите хора. Разбира се, когато обичате някого, искате всичко да бъде перфектно. Но колко често това води до компромиси в личните ценности и цели? Научете се да угаждате, но не прекалено.

3. Как животът ви изглежда в социалните медии. Защо този ваш статус не събира достатъчно харесвания или коментари? Това са толкова маловажни неща, за които дори не бива да мислите. Не се заблуждавайте, че хората са точно такива в реалния живот, за каквито се представят в интернет. Важното е да имате истински хора около себе си, които ви ценят. Другото е ваша последна грижа.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Мери преди 9 години
Невъзможно в българска среда... С нашия манталитет..
1
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пак материали от чуждия печат!Опитай се да живееш без тревоги в нашата страна, без да си угодил на шефа и на колежките, а също и без да си направил добро първо впечатление на бъдещата си тъща/свекърва!