Фетишите, които трябва да приемем като нормални

Фетиш не е мръсна дума и си има своето логично обяснение
8 юни 2014 22:31, Мария Дуковска
6
Фетишите, които трябва да приемем като нормални
Снимка: photl.com

При споменаването на думата „фантазия“ в главата на хората веднага започват асоциации с тройки, ролеви игри и еротични костюми. Когато обаче се използва думата „фетиш“, веднага тя се свързва с нещо извратено и мръсно.

„Да имаш фетиш, не означава непременно, че трябва да носиш космати костюми или латексови чорапогащници. Просто си намерил нещо, което не е сексуален обект, но те възбужда. Това влечение обикновено се формира в детството. Повечето хора намират начин да го интегрират и в сексуалния живот“, споделя Саманта Алън, която изучава сексуалните фетиши.

Ето и кои са най-често срещаните фетиши, които не трябва да приемаме като нещо извратено и ненормално.

Фетиш към обувките

Една на всеки пет жени се вълнува повече от сексуалния си партньор, когато се сдобие с нов чифт обувки, съобщава изследване, направено от Shoebuy.com. Но дали тя се възбужда от своята придобивка? Не, по-скоро това е запазена марка за мъжете, твърдят специалистите.

„Има толкова еротични изображения, включващи високите токчета. Те са символ на женската сила и агресия в главата на мъжа, който копнее за женска доминация“, твърди Алън.

Фетиш към стъпалата

В скорошно изследване, публикувано в International Journal of Impotence Research, стъпалата и пръстчетата на краката са частта от тялото, която събужда най-силно страстта. „Фокусирането върху стъпалата е акт на смирение. Сякаш „Аз съм достатъчно добър, за да докосвам стъпалата ти“, казва Скот Джейкъби, секс терапевт, специализирал в алтернативно сексуално поведение.

„Като дете това може да е била единствената част от тялото, до която някой е имал достъп. И така стъпалата стават еротичен обект“, обяснява още той.

Останалата част от статията може да прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: обувкиСекс игрифетиш
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
niki преди 9 години
хайде сега... признайте си че като чуете потропване на токчета по коридора или на улицата го одървяте целия ;)
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не ме учудва, че тази статия е написана от Мария Думовска.
1
1
 
9
 
! Отговори
Сандо преди 9 години
и аз имам фетиш - към цици и *** !става на кокал при подобаващи гледки !