Какво казва цветът на очите за вас

Очите са прозорец и към душата, и към тялото
19 юли 2014 13:20, Михаела Лазарова
16
Какво казва цветът на очите за вас
Снимка: photl.com

Очите неслучайно биват наричани „прозорец към душата“! Те са израз на нашето емоционално състояние, освен основното им предназначение да дават информация за заобикалящия ни свят. 

Ние бихме добавили, че очите са не само „прозорец към душата“, но и към тялото. Редица проучвания показват, че по състоянието на очите може да се съди за това какво е вътрешното състояние на организма, заболяванията и измененията, които нямат външен израз. 

Според изследователи от университета в Питсбърг дори цветът на очите може да е показателен за това по какъв начин усещаме болката, колко добре можем да се справим с алкохола, даже може да се отсъди дали имаме способности за даден спорт. 

Учените открили, че жените с по-светли очи изпитват по-малко болка по време на раждане в сравнение с жените с тъмни очи. Освен това хората с по-светли очи консумират значително повече алкохол, отколкото тъмнооките, но пък тъмнооките се напиват по-лесно. 

Причината се свежда до генетиката. Джон Мурс, старши преподавател по биомолекулярни науки в университета в Ливърпул споделя, че цветът на очите се основава на 12-13 индивидуални вариации на някои гени, които освен това участват и в други системи в организма. Това е и причината да има връзка между цвета на окото и някои особености на тялото.

Повече по темата може да прочетете  в Az-jenata.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: очичовекхарактер
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 10:Като се има предвид, че а.алният секс е приоритет на жълтата раса, може да се направи изводът, че хората, които в никакъв случай не са синеоки, правят съответния секс много по-често.:)
10
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
О, да! Хората с кафеви очи правят *** секс много по-често!Баси глупостите...
9
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това с пиенето не само че е пълна глупост, но и не отговаря на истината - емпирично доказано! Подобно според мен е и положението с болките при раждане.Предполагам, че въпросният учен е взел и пари за въпросното си "изследване" - което пък е най-голямата глупост !
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По ми е интересно да чуя мнението на Михаелчето по един свързан въпрос - как букакето се отразява на цвета на очите и как да избегнем евентуално зачервяване. Струва си да се посвети следваща статия...
7
0
 
6
 
! Отговори
До Силвия от 6 преди 9 години
Не знам дали е славянски цветът - моят не е тъмнорус (светъл е, но не чак прекалено светлорус), но зеленикавият оттенък личи до третия ден след измиване на косата. После, още 2-3 дена е обикновено руса коса, до следващото измиване. Но няма да занимавам хората тук с моите физически особености. Ще кажа само, че, според мен, в нашия географски район са се кръстосали много етноси, затова ние сме толкова разнообразни по външен вид.Приятен уикенд на всички :)
6
2
 
3
 
! Отговори
Силвия пак: преди 9 години
Да не говорим за странния славянски цвят на косата, наречен ,,тъмно русо,,.:) То изглежда бяло на 2 години, русо на 10 години и сиво-зелено след 18 годишна възраст.
5
1
 
6
 
! Отговори
Силвия преди 9 години
до 2:Човече, в България си!:) Тук хората не различават нюансите на сините очи.:) Има: - черни очи, черешови - кафеви очи - светлокафяви, жълти очи - зелени очи - сиви очи - сини, ама студени очи:)))Всичко по-светло от ,,кафевото,, е СВЕТЛО!!!:)
4
0
 
4
 
! Отговори
:P преди 9 години
пак свободни съчинения на тема как да ви изманипулираме _днес_. единственото нещо, с което този сайт се занимава. и разбира се нескончаемото ровичкане в личните работи на читателите и особено на някои читатели, ежедневно и ежегодно
3
2
 
1
 
! Отговори
:P преди 9 години
а тая руска корова по-добре да не я бяха снимали толкова отблизо
2
1
 
8
 
! Отговори
? преди 9 години
Очите ми са сини, но не са светли - тъмносини са. Това ме затруднява, когато трябва да се причисля към светлооките или тъмнооките. Приема се, че синеоките хора са светлооки.Предполагам, че има и други хора със сини, но тъмни очи.
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
OMG!