Най-зловещите типажи свекърви

Някои се месят във възпитанието, други все критикуват
15
Най-зловещите типажи свекърви
Снимка: Outnow.ch

Можете да изберете съпруга си, но не можете да изберете роднините, с които ще се сродите от негова страна! Това е закон, чиято мощ връхлита хиляди снахи по света. 

Някак все така се случва, че отношенията снаха-свекърва не могат да са идеални и цветущи. Дори в приятелските отношения възникват някои разногласия, които могат да ви накарат да си скубете косите. 

Но какво да се прави – обрекли сте се в добро или лошо! 

Aмериканската журналистка Кейти Ринк провежда интересни изследвания за типажите свекърви, на които снахите могат да се натъкнат. Изследванията тя събира в хумористична книга, която дава и съвети как да се справите с проблема „зла свекърва“, оповестява Daily Mail. 

Кои са основните типажи, в които може да разпознаете и вашата свекърва? 

„Лавината“ 

Тя пристига мълниеносно, очаква да й бъде направена чаша кафе, без дори да се замисля, че ви прекъсва по средата на заниманията ви с децата, гладенето и печенето на сладкиш. Да не говорим за останалата домакинска работа. 

И бързо трябва да я настаните, преди да е започнала да отваря кухненските ви шкафове, за да търси уж бисквити за кафето, защото ще установи, че не сте пазарували! Ще се започнат упреци, че децата се хранят с полуготови боклуци. Оттам ще се премине през темата за погрешното ви възпитание. 

Такива свекърви са истинска напаст. Те държат да напътстват всичко и всички. Техните съвети и техните начини са единствено правилни и спорът е в кърпа вързан. 

„Съветничката“ 

Този тип свекърви сякаш цял живот са работили като кърмачки, възпитателки, учителки в началното училище и психоложки в едно! Те постоянно се намесват във възпитанието ви, порицават ви, когато не са съгласни (а това се случва постоянно).

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: браксвекървасемейство
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Засмян преди 9 години
До Анонимен Но5:Ако елиминираш свекървата или направиш опит за това (дори и минимален), а не се опиташ да разговаряш със съпруга си, то ще последва възможно най-неприятната част от живота ти (ако си ми в къщата). Ще те следя, дебна, тормозя (фино), и подхвърлям слухове и информации сред роднините ти.. с които бъди щастлива ако не увелича инфарктите с поне 45% ... Замисли се над тази малка истина
11
0
 
0
 
! Отговори
Засмян преди 9 години
До Анонимен Но1:Точно така е: бъде зрял - отрежи всички (за време в което ще "изтрезнят и порастнат"); след това на определи периоди им дай шанс да се коригират ако не отново "отрязване" +обяснение защо ти пречат на семейното спокойствие :)Бъди точен в обясненията, коректен към всички, и независим от външно мнение на лелки след сериала им. Това се връща многократно и незабавно в семейството ти като спокойствие и прекрасна среда за растеж на децата :)
10
0
 
0
 
! Отговори
Засмян преди 9 години
До АнонименАми не подаравяш апартамент, ами го оставяш на безплатно ползване, ако му плащат данъка :)Така те са все с едно наум, а ти ходиш да го "наглеждаш" един път месечно ;)
9
1
 
2
 
! Отговори
Мнение преди 9 години
Само едно ще ви кажа - роднините ти остават единствените хора, които ще са с теб ако се разделите по някаква причина. Особено родителите! Така, че дали на "НЕЯ" и харесва или не, за мен близките ми са от голямо значение и не мога да ги дистанцирам. Същото важи и за близките на партньора ми, които е нормално да са му близки и хорана които може да разчита. А двойките, които се карат с роднините си - не са стока!
8
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Ще се радвам, ако същата Михаела помести статия за най-зловещите типажи снахи.За да бъде коректно, трябва да ни информира и по тази тема. Тя също е много актуална.Сега проблемът е разгледан едностранно.
7
0
 
2
 
! Отговори
bobo преди 9 години
O ugas!!! Biagai dalech ot vsichki geni v takiva sluchai niama spasenie!!!
6
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най- зловещото е когато си подариш апартамента , и след време , дали е снаха или зет , се притесняват много, че ще отидеш на гости в собствения си апартамент !
5
2
 
7
 
! Отговори
Ива преди 9 години
Eдна своеволна и капризна свекърва подкрепяна от малодушен син водят до големи проблеми и често до край на връзката. В повечето случаи е невъзможно да се реагира, неспасяемо е. По-добре бързо да се прекъсват такива взаимоотношения.
4
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най-лесния начин да водиш мъжа си за носа, е да елиминираш свекървата.
3
0
 
9
 
! Отговори
Да бе, да! Да,ама не преди 9 години
Американските свекърви сигурно се делят на такива групи.Но ние се намираме в България!Тук свекървата по презумпция е началник от тоталитарен тип. Счита се за светотатство тази нейна позиция да бъде оспорена, защото се приема, че дори и когато върши простотии, глупости или откровени злини, тя прави това "за добро", защото "тя най-добре знае кое е правилно и полезно". Тази дефиниция за свекървата се оспорва от повечето снахи в младите им години, но когато поостареят, и те запяват същата песен.:(
2
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Освен Лавината и Съветничката сте пропуснали и Наивницата. Има и такива свекърви, които не могат дори да отидат в своя дом, който са подарили на любимия си син. Без никакви караници и конкретни причини, някои снахички спускат бариерата, и толкоз...откъдето жената, оттам и родата.
1
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най-зловещото е, когато си се ожениш (омъжиш) освен съпруг/а да получиш цялото семейство. Постоянно лелки, баби, лелинчовци да са фактори във връзката ти. За което вина има най-вече "младата двойка", която отказва да озрее и да действа като възрастните. За бракове не знам, но дългогодишни връзки се прекратяват след дълго напрежение, породено от външна намеса, която винаги е "за добро". Разбира се, това са дребнави, еснафски душици, една пълноценна личност може само да им гледа сеира отстрани :)