Как да започнете да печелите повече пари от колегите си

4 начина да го постигнете
6
Как да започнете да печелите повече пари от колегите си
Кадър от филма "Високо напрежение; Снимка: outnow.ch

Факт е, че заплатите на хората, които работят в един и същ сектор и имат едни и същи задължения, често варират. Причината е, че всеки един от тях се е договарял еднолично за паричното си възнаграждение. Освен това работодателите назначават различните служители по различно време и при различни условия.

Тоест, вашите колеги не са виновни, ако взимат по-висока заплата от вас и то за същата работа– явно така са се договорили. Затова, ако искате да печелите повече пари от колегите си, не само трябва да работите по-усилено от тях, но трябва и да вземете съответните мерки. Ето и няколко стратегии, които можете да предприемете, за да постигнете целта си:

1. Когато водите преговори за назначение на нова работа, кажете каква заплата искате, като гледате да е по-висока от средната за позицията.

Ако поискате твърде високо месечно възнаграждение, най-вероятно изобщо няма да ви назначат. Ако обаче се съгласите веднага и на по-малка цифра, ще пропуснете потенциалния си шанс за по-високи доходи. Не е добре да стартирате с ниска заплата, защото изобщо не се знае кога и дали ще получите повишение в близките години.

Най-добре направете проучване на заплатите във вашата индустрия и за вашата конкретна позиция и си поискайте малко по-високо число, в сравнение с нормите.

Съвет: Не използвайте информацията в интернет като отправна точка. Най-сигурният начин е да питате директно хора от вашата област какви са заплатите им. Ако вие не сте им пряк конкурент за длъжността, те може и да са искрени с вас.

2. Изчакайте идеалното време да си поискате повишение.

Уверете се, че сте в компанията значителен период от време (най-малко една година) и че работата ви е довела до трайни положителни резултати. Това е достатъчен мотив да се опитате да се изкачите по паричната стълбица, искайки си увеличение на заплатата.

Съвет: Важно е да разберете финансовото положение на фирмата. Ако работодателят ви изпитва финансови затруднения и се чуди как да свие разходите си, няма смисъл да го ядосвате с претенции за повече доходи.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
1
 
! Отговори
do Zlatka преди 9 години
normalno, shtom visish v dnes.bg prez rabotno vreme
5
0
 
0
 
! Отговори
Някой си преди 9 години
В фирмата, в която работя е същото. Хора на една и съща позиция, а взимат с до 1000 лв разлика. Трябва да си умен да си поискаш повече на интервюто. Аз така направих.
4
0
 
4
 
! Отговори
Краварски демократ преди 9 години
Българския работодател пари на работниците си НЕ ДАВА ! Един бивш мой работодател като се събрахме по искане на работниците да му поискаме повишение на заплатите щото той(работодателя) е повишил обема на поръчките които произвеждаме, та работодателя споделил с познати: "Моите работници ще ги правя милионери".Такива ми ти работи в България... А вие ми пишете за краварска демокрация и как при другите имало а при нас не щото сме били мързеливи ...
3
0
 
9
 
! Отговори
777 преди 9 години
За съжаление в България, колкото повече се доказваш и показваш положителни резултати, толкова повече си обект на негативно отношение - не само от страна на колегите, с които си в конкуренция, но и от страна на шефовете, които в повечето случаи също са некомпетентни за мениджърският си пост и ръководят на принципа проба-грешка, а от компетентния служител усещат страх, че могат да бъдат изместени от човек, който може да се справи по-добре от тях. Напълно Ви разбирам Златка.
2
0
 
19
 
! Отговори
Златка преди 9 години
Аз работя много . Идвам първа, последна си тръгвам . Не ползвам отпуска, не пуша през час, не клюкарствам . Търча назад, напред за да върви работата, помагам и на другите . Винаги елегантно облечена и усмихната, културна със всички . С две висши образования . Като стане време за съкращения, първия съкратен съм АЗ .РЕАЛНОСТТА Е ЖЕСТОКА .
1
4
 
18
 
! Отговори
Иван Европееца преди 9 години
Спете с шефа .