Универсални стратегии за самоусъвършенстване

Осем важни стъпки към успеха
14 окт 2014 17:55, Теодора Драгоева
5
Универсални стратегии за самоусъвършенстване
Снимка: outnow.ch

Независимо от вашата сфера на работа има някои стратегии за успех и самоусъвършенстване, които са универсални. Независимо дали сте студент по право, медик, инвестиционен банкер, спортист или стажант, ако искате да се придвижвате напред, трябва да се стремите да се качите на върха на хранителната верига.

Ето и осем съвета как по-бързо да се придвижите към успеха:

1. Започвайте деня си с увереност. Ако искате да сте най-добрите в играта, вие трябва да започвате деня си с енергия. Това означава не просто да се събудите и да отидете на работа, а да бъдете максимално подготвени за деня. Най-доброто време да се подготвите е вечер преди лягане. Винаги преди да заспите, си правете план за следващия ден, премисляйки най-важните стъпки в него.

2. Задълбочете се в процеса на работа. Уважавайте и обичайте този процес. Нещата, които се постигат лесно, обикновено не си струват. Обществото и медиите често подчертават постиженията на хората, без да споменават изтощителните процеси, които са довели до тях. Това поставя една фалшива представа в съзнанието на хората, че успехът се постига лесно. Истината е, че можете да постигнете много, но само ако се съсредоточите върху процеса на работа, опитвайки се да го усъвършенствате. Фокусирайте се върху крайните резултати.

3. Преодолявайте трудностите, а не се вторачвайте в тях. Независимо каква е вашата професия нормално е да се сблъскате с трудности. Не е реалистично да очаквате всичко винаги да върви гладко – напред и нагоре. Въпросът е да не се обезкуражавате от трудностите, а да се опитвате да преминавате през тях с гордо вдигната глава.

4. Намерете си ментор. Менторите могат да бъдат изключително полезни – те ще ви помогнат при вземането на важни, но трудни решения; могат да ви насочат към правилния път; да ви държат мотивирани и ангажирани с работата; да ви дадат добри примери и т. н. Можете да използвате техните грешки и успехи като отправна точка за посоката, към която сте тръгнали.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: менторработаувереност
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
9
 
! Отговори
Дедо Мъди преди 9 години
Никак не е случайно ,че студент по право, медик, инвестиционен банкер, спортист или стажант, ако иска да се придвижва напред си намира гей ментор !
2
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
в БГ е лесно, просто ходите без г***щиДе да беше така лесно и в цивилизацията, тука се иска упоритост знания дипломи воля креативност потенцял опит и т.н.Поздрави от сидни ав$$$тралия
1
2
 
5
 
! Отговори
ЦК на либерастите преди 9 години
НЕ Е НУЖНО ДА БЪРЗАТЕ ,ОТ ВСЯКА *** *** НЕ СТАВА !НАШИТЕ ОТДЕЛИ ЗА ЧОВЕШКИ РЕСУРСИ ЩЕ ОТКРИЯТ НАЙ-СМОТАНИТЕ И С НЛП ПОДГОТОВКА ЩЕ ОБУЧИМ ЕНИЧАРИ ЗА ХРАНИТЕЛНАТА НИ ВЕРИГА!